Svett-Olgas

svettolgas<---Svett-Olgas by night. Undrar just hur korvmojjen (<--kul ord) fått sitt namn. Är Olga svettig? Hamburgarna som Olga steker flottigt svettiga? Besökarna svettiga efter en lång het kårkväll? Frågorna är många, men alla svar lyser tyvärr med sin frånvaro...det är mycket vi aldrig får reda på...väldigt mycket. Hamnade längst fram i föreläsningssalen en dag förra veckan. Sen som vanligt (trafikkaos, snöstorm och massa fåglar som jagade mig åt fel håll osv. orsakade denna sena ankomst). Min mycket respektingivande, vältalige men dock så långt-till-skrattige föreläsare Herr Gurka blev denna morgon föremål för några undringar i min stackars hjärna. Han var liksom så nääära helt plötsligt, som om det bara var jag och han...men ändå inte på ett sätt varken du eller jag kan förstå. Vet inte varför men ibland tänker vi på saker vi helst inte vill att någon annan på denna runda fina jord ska få reda på. Iallfall gör jag det, och vet att du också gör det. Undrade gjorde jag iaf där längst fram i salen, t.ex över varför han hade vigselringen på höger ringfinger istället för vänster...Var det kanske ingen vigselring utan en klackring, men varför då skrämma iväg alla potentiella livspartners? Vill han leva ensam resten av sitt liv? Hade vänster ringfinger blivit knubbigt...(ohh we call him chubby)? Eller kanske, kanske...hade han aldrig en sådan där cykel när han var liten där vänster handtag var rött och höger grönt så han därför inte kunde skillnaden på höger och vänster?! Åhhh vad svårt att gissa...=/ Bältet vår kära föreläsare Herr Gurka bar var i svart läder, för det otränade ögat ett helt normalt snyggt lagom flådigt bälte. Men, han hade fått flytta ut ett hål (!!!). Vår föreläsare Herr Gurka hade blivit en TJOCKIS, en tjock korv som nu inte skulle passa in någonstans i samhället. Men det värsta, han verkade inte det minsta besvärad över det alls! Funderade för mig själv...ska jag berätta för honom om detta?! Kanske kan jag på något sätt hjälpa denna lite för kurviga medelålders man? Bestämde mig för att avvakta. Funderade vidare...hmm...hur gammal kunde min kära föreläsare vara? Av kläder, plättvis avsaknad av hår på främre delen av framhuvudet, den lille goe klämvänlige (?!) magen där under skjortsingen samt ledtråden "jag är född mellan 65 och 72" bestämde jag mig enväldigt för att han måste vara 40 år exakt. Domen, det var domen han fick av mig, vare sig han blir glad eller ledsen av den. Kan inte hjälpa det, han måste vara 40. Hans fru om han har någon, hon är 37,5.

Hmm...äshan alltså, tänkte innan skriva en blogg om olika sorts föreläsare och deras sätt att prata, osså blev det värsta misären istället...ingen koll på nåt i bloggen här alls... Vad är en blogg förresten? Är den tänkt att skriva om sina föreläsare i? Inte? Vad är den då till för? Klockan är 01.16, ska sova nu så jag orkar upp imorgon för att koka ägg och lyssna på "Ring så spelar vi". Brukar vanligtvis inte göra det..., men för några år sedan då jag fortfarande bodde hemma gjorde vi så:). Fin tradition som måste, bara måste föras vidare... Hrm, sova var det...ingen sömn ingen glömd...eller hur var det? Imorgon vore det underbart kul att gå ut...inte varit ute i svängen på ett tag...(fult det skulle vara om man menade bokstavligt där...vilken sväng liksom, Kungens kurva?).

Ps. Hoppas inte min föreläsare har för vana att läsa bloggarna mina...tänk om han blir arg...menar inget illa, Herr Gurka...Ds


Buääh för snö

Hu, hu, hu vad det snöar ute...åt väst, öst samt de andra hållen. Alltså, vad är det här...det är ingen som har berättat att det ska vara kallt här nere i Kalmar. Har ju anpassat min vinterytstyrsel för ett något mildare klimat... (relativt kort vinterjacka som iof är varm, men fryser rumpan av mig, samt skinnstövlar utan foder). Tror iof att större delen av landet har den här hemska snöstormen nu...men det är väl ändå mest synd om oss här:) Nu blir det frukost i min lilla lägenhet, sedan gå till stan och efter det börja slipa på en mycket bra affärsidé jag och gänget kom på igår (kommer tyvärr inte ihåg exakt vem som kläckte den). Nämligen starta ett företag som säljer husvagnar lackade i kohud! (obs! allt på vagnarna ska vara inklätt även hjul och fönster) Försäljningen skall ske enbart på Tradera, man kan sälja vad som helst där, folk är ju som galna! Helt seriöst har jag ute min icke fungerande (dränkta) Sony Ericsson k700 där, det framgår mycket tydligt att den är ur funktion men ändå har någon bjudit 368 kronor...aja...väldigt nyfiken på vad personen skall ha den till. Tillbaks till kohudvagnarna då... Eftersom det har pratats om att fara till Roskilde (okej under fest förra helgen i något icke så nyktert tillstånd men ändå) så känns det som att det skulle vara kul vara lite annorlunda. Tänk att glida in på området med en husvagn lackad helt i kohud! Inte så Svensson det inte:) Alla skulle vilja vara med oss, umgås med oss alltså. Just ja, frukost var det...tack för idag. Puss, puss!

Ps. Har börjat en ny jätteskoj kurs, organisation och ledarskap. ds

Sheep Mountain

sheepmountain<--Bild på Sheep Mountain, från jullovet...lite ful färgreflex mitt i bilden men det får du ha lite överseende med. Undra om det är lika mycket snö och sol vid detta berg nu som under jullovet när bilden är tagen, kanske bäst att fråga någon från bögda. Igår var jag och mina klasskompisar ute på lite baluns, innan var vi hos min lilla lägenhet och drack lite té...eller något annat kanske det var, osäker i just den frågan där. När man fastnar med fötterna i vardagsrumsmattan, handfatet är fullt av smink och hela lägenheten luktar "té", då kan man vara ganska säker på att galejet dagen innan måste ha varit kul. Ikväll är det också fest, bäst att passa på då ledigheten denna gång sträcker sig ända till tisdag....härligt och underbart! Nu skajag hänga tillbaks det låtsashundhalsband som ska hänga på låtsashunden som står i min trappuppgång...hoppas ägarna till låtsashunden inte märkt att både hunden och dess koppel varit borta ett slag (en liten jänta som var här igår blev stormförtjust i prydnadshunden och placerade den i min hylla istället). Förresten...varför har man överhuvudtaget en prydnadshund i trappuppgången?:)

En råriven morot tack...=/

Ok...ska åka tillbaks till Käelmar på onsdag med hela stora familjen *piiip* (kan va fula gubbar här o spana in va ja skriver för efternamn...) o flytta in i nya våningen, visst låter det flashigare än lägenhet:). Blir spännande, fixa o greja, piffa o inreda precis som jag själv vill ha det, det blir skoj....ohoj, ohoj, ohoj. Bo med kungen också och alla kungabarnen, o Silvia det ska bli flådigt. Nä förlåt, är trött...och har livskris nummer 53 idag. Någon mer likt mig som inte vet vad den ska bli när den blir stor? Idag vill jag bli massageterapeut. I torsdags var det sjuksköterska. Går Hälsoekonomprogrammet, vet inte vad en hälsoekonom gör...ingen vet....inte ens Olle Waller, vad han nu skulle ha med saken att göra....eller jo han e ju gooooo:) Jaja, så mycket som ska göras i livet. Plugga, diska, laga mat, festa, hitta pv, träna, se på tv...allt ska hinnas....på en o samma gång:) Juldagen o nyår var tokroliga förresten...det är bra när det är roligt...ska tänka på det när jag sover...om det nu går att sova...elvakaffet blev försenat till 22.40 idag....