En Rosa Kaffemaskin...

hfdx... jaaa, det avslutar jag mitt bloggskrivande med. Det blir bra. Visst ser den fräsig ut att ha i köket eller kanske på balkongen...? Mest i köket kanske. Men det är ju lite kul att inte vara som alla andra jämt, som Elin i Fucking Åmål skulle ha sagt. Hon skulle definitivt ställt kaffemaskinen på balkongen.
Mmm... det finns liksom inte så mycket mer att skriva tycker jag... har fått med det mesta som jag tycker är viktigt nu i bloggen och hoppas att Du håller med. Det som har varit bra med att blogga är att när man skriver kan man ta mycket längre tid på sig att tänka än när man pratar med någon. Det man verkligen vill ska komma fram det kommer fram liksom. Toppen för en tjej som inte är född med talets gåva. Jaja, vad jag från första meningen i detta sista inlägg ville ha sagt är: Tack så jätte, jättemycket för att Du läst min blogg! Det har varit väldigt kul att skriva i den och att läsa Dina kommentarer! Ska spara dem och bli glad av dem tills jag blir över 100 år. P u s s

Sova bör Du...

iojio... annars dör Du. Det är ju så. Skönast att sova är det om man har ett täcke över sig också... det har inte tjejen på bilden riktigt förstått tror jag :)
Har varit ute på praktik fyra veckor nu och sovit ungefär 5-6 timmar per natt för att jag börjat väldigt tidigt (tidigt i studentmått mätt) på morgonen eller för att jag jobbat kväll och sedan dag dagen efter, för att kunna vara helgledig. Det är inte bra att sova så lite (punkt). Man blir ledsen och bekymrad för minsta lilla av att sova så lite (punkt). Det är bra för Dig att tänka på det om Du är en sån som är ledsenbenägen under hösten och vintern, annars kan Du få för Dig tänka dumma saker och göra dumma saker. Tänk på det. Nu till något som har med nyss nämnda praktiken att göra. Beundrar alla Er som klarar av att jobba inom äldrevården! Ganska häftigt att så många väljer att göra det. Okej, man får mycket tillbaka genom tack och så vidare från de gamla, men här kommer listan över vad som gör äldrevårdsarbete på sjukhem jobbigt:

1. Väldigt gamla och sjuka dör efter ett tag och det ger en själv jobbiga tankar
2. Känsla av meningslöshet (säg emot mig den som kan!)
3. Rutinarbete (ala McDonald´s) tillämpas ibland och det känns fel
4. Demens (punkt)
5. För en heltidsarbetare tror jag lönen kan kännas lite o-kul

Men sen är det ju himla roligt också... och här kommer listan över varför äldrearbete är roligt:

1. Du får mycket tillbaka
2. Du får en känsla av att utföra något bra/gott
3. Du jobbar tätt ihop med Dina jobbarkompisar = gemenskap
4. Du får fika 13 gånger per dag = gott
5. Du slipper stressa (allt prat om stress inom äldrevård, vart finns den?) 

Låst upp låset...

nfdxfd... det blir ingen katt för mig nu. Precis ringt ägaren till alla små jättesöta kattungar och berättat att jag inte är redo för katt ännu. Känner mig hemsk, verkligen, på riktigt, jättehemsk. Kattägaren blev turligt nog inte arg och vi pratade en stund om varför Teodor (så ska min framtida katt heta) inte kan bo hos mig nu. Inget vidare känns det i maggropen men det är helt enkelt inte helt 100 rätt att låta honom flytta in hos mig när jag bor på sjätte våningen i en etta, tycker om att fara iväg på minisemestrar hos kompisar lite då och då, helst undviker spilldoft i min lägenhet och så vidare. Kändes bra att skriva ner det där här... har även gjort en plus/minus-lista i mitt plus/minus-block. Minuslistan vann överlägset. Tyvärr. Vill ju ha en katt, men det är för egoistiskt att införskaffa en för att man känner sig lite ensam ibland. Aja... om två år. När jag flyttat till en större lägenhet (bor i studentlägenhet och måste därför flytta om två år när pluggningen är klar) då ska en ny Teodor få flytta in hos mig, tror det iallafall. 
Skulle vilja tacka Dig för att Du under upprepade tillfällen frågat mig om jag inte kommer att känna mig låst med en katt. Svaret var hela tiden ja men försökte förtränga det in i det sista.

Det Tredje Världskriget

huiioDetta hände mig imorse:

1. Vaknar av klockan som ringer (8.30)
2. Tittar ut genom fönstret, kollar vädret oså
3. Plötsligt får jag se en massa bomber, känner skakningar, rökmoln, folk som skriker osv i samma fönster. Blir livrädd och ligger helt stilla under täcket
4. Fortsätter att titta ut genom detta fönster, som nu är utan alla bomber och det ser ut som det brukar göra utanför
5. Tittar på klockan som nu helt plötsligt blivit 10.30

Måste alltså ha drömt att jag låg livrädd i sängen, tittade ut genom fönstret där det i stort sett var ett tredje världskrig. Sedan vaknat två timmar senare och tittat ut precis på samma sätt fast nu vaken. Alltså det kanske inte verkar å skrämmande eller ens värt att skriva i en blogg men allt var liksom så verkligt allting... men hur mycket jag än tittar ut nu så verkar det som att det här kriget utanför mitt fönster aldrig ägt rum...

Åh, denna Lars...

gd<asf... så härlig han är...
Var på Lars Winnerbäck med en väninna igår (använder inte ordet kompis längre då det låter så ungt... är faktiskt 24). Av respekt för två andra väninnor som ska se honom i Kalmar i början av december tänker jag inte avslöja mer än att mannen på bilden, självaste Lars, som vanligt var mycket bra. Kanske är det inte okej att skriva som vanligt när man bara sett honom en gång innan live men på något sätt känns det som att jag känner honom, eftersom han sjunger hemma hos mig ganska ofta, fast i högtalarna från datorn då. Tokigt det är med artister egentligen... massa apor som "känner" dem men själva är de bara apan som alla lyssnar på. Fast Lars har nog en massa riktiga kompisar också, för han är inte som en del andra artistapor som tror att de är huvudet längre än alla andra apor och därmed aldrig riktigt kan komma nära andra apor eftersom artistaporna inte ser de vanliga aporna för att de är så långa. Hmm... väldigt vad jag ska krångla till allt när jag skriver... Nåja. Eftersom jag inte kan avslöja nåt om konserten mer än att Lasse var där och sjöng och spelade med sin gitarr, önskar jag Dig en bra och skön lördag. Glöm inte äta den för lördagar så obligatoriska gottepåsen (eller pösen med göttegött som en riktig västgöte skulle ha sagt) och ha inte dåligt samvete för det ty godis och annat gott bör ätas regelbundet (med måtta) för det Du tycker om ger Dig själpoäng :) Puss, puss

Sjukt synd om mig...

gawe... titta på min arm. Massa plåster ovanpå varandra för att det störtblödde när jag tog sista hepatitsprutan förut :( Det kom blod ur armen liksom. Jättemycket. Hoppas bara lite av sprutet i sprutan stannande kvar där i armen, men det gjorde det nog för det sa han som stack in sprutan i armen på mig. Nog om det. Vet Du vem som ska flytta in hos mig om tre veckor? :) En kissekatt! Görsöt är han (blå ögon, långhårig och gulröd päls). Hoppas min prins kommer att trivas bara, ska verkligen se till att han gör det. Ut och handla saker till honom ska jag göra så fort som möjligt så att det blir lättare att ställa mig in på nytillskottet i familjen. Eller ja... familj och familj... det är mest jag, haha. Ska bli skönt med en man i huset äntligen. Tror vi kommer trivas bra tillsammans. Titta på tv, gosa, busa, gå ut och gå (ska prova  med koppel på honom eftersom jag bor bredvid en väldigt kattvänlig park) och massa annat skoj ska vi hitta på han och jag. Har Du något namnförslag?

Funwall ska vara fun...

tesrqw... inte skrämma livet ur en! Nu får det banne mig räcka! Vad är det som är så himla kul med att skicka bebisar, fin natur osv som senare utan förvarning förvandlas till något äckligt skrikande mitt framför datorskärmen?!?!
Detta har hänt mig två mornar nu och det är ingen trevlig upplevelse med morgonkaffet/tét i handen kan jag säga. Så sluta dumma Dig, jag blir a r g !

Helga hemmakvällen...

fffrfrf... det ska jag göra idag. Sjukt trött efter denna praktikveckan och ändå är den inte slut än. Brukar vanligtvis inte vara ensam på lördagkvällar men just idag ska det bli så underbart skönt. Om Du också är tjej och ska ha en mysig hemmakväll så kommer här ett litet recept:
1 tjejfilm (med typ världens snyggaste Cruise eller Law)
1 godispåse av valfri storlek
1 franskt manikyrset
1 ansiktsmask
1 mysdress (J.C i velour är ju drömmen men ta vad du har)
1 portion färsk pasta med ädelostsås (med massa gott gojs i)
1 Pepsi Max
1 Marabou 70% chokladkaka (om godiset olyckligtvis skulle ta slut)
1 ljusbricka med massa ljus på

Gör så här:

Gå till videobutiken och välj ut den allra tjejigaste tjejfilm du någonsin kan hitta, gärna med lite looove i :)
Plocka ihop världens godaste godispåse med Dina favoritgodissorter (som kanske ingen annan gillar).
Maten och drickan osv har du redan förberett genom inhandling tidigare i veckan. 
Kila hem och tänd en massa ljus, lägg ansiktsmask, och måla naglarna samt lyssna under tiden på fina ballader eller något annat lugnt och skönt. Om Du vill kan Du lyssna på något som inte är lugnt men då förstör Du hela grejen med lugn hemmakväll så det är inte så värst bra. Efter Din "SPA-moment" börjar Du laga lite mat eller kanske hämta en pizza men det har jag själv aldrig gjort så det får Du lista ut själv hur man gör isåfall. Sätt sedan på den romantiska filmen Du valt och ät maten, godiset och drick drickan eller rödvinet Du gillar. 
Avsluta kvällen med tidig läggning av Dig själv, läs en god bok och somna sött. 

Cappuccino i håret...

fhia                           vzvds
... men bara färgen Cappuccino blev det. Pust!
Köpte en hårfärgningsförpackning idag på lunchrasten, just för att den hette Cappuccino förmodligen eftersom jag då inte druckit kaffe på en bra, bra stund. De vet hur de ska sälja hårfärg de däringa Garnier-erna minsann :) Nä alltså egentligen handlade jag sån färg för att håret blivit 1,5 centimeter längre igen som det brukar ha blivit på en månad. Gud har inte besvarat mina böner om naturligt brunt hår så det är väl bara att fortsätta färga håret livet ut i protest *, eller för att jag faktiskt trivs i det kanske, vet inte så noga. Det är skojigt att ha brunt hår. Man kan säga lite knäppa/ ej så genomtänkta saker ganska ofta, men folk runtomkring en bara nickar och ler instämmande jämt ändå. Eller näe det är inte riktigt så men sant är att sen jag färgade håret är folk lite goare och vänligare mot mig och det är verkligen, verkligen, verkligen toppen. Blev människor snällare mot Dig när Du färgade håret brunt?

*Farmor och mamma & pappa kommer bli galna men det gör inget