Erik in My Heart And Ears

u5ruer

Eriks ljuva sångröst i hörselgången morgon, middag och kväll. I´m in heaven...:) Stämman hans är av sällan hört slag, så unik, så mjuk, så härlig... så Erik. Köp skivan hans idag vetja, Du kommer inte att ångra dig! (ett litet tips är att också införskaffa en liten plansch på godingen så det känns extra mycket att han sjunger just till Dig och ingen annan)

Veckans Lycka

fdhjdfdf

Söta gosegrisar som man kan hitta lite överallt på Internet! Visst blir Du också lycklig av dem?!
Okej... faktiskt första mjukisgrisen jag hittat på nätet... Inte så ofta man söker efter dem och det kan jag tycka är lite synd. Letade iof inte efter en låtsasgris utan en bild på en polotröja.
En god vän till mig (att säga god vän känns lite nytt och vuxet) som gärna vill vara anonym tyckte tidigare idag att min presentationsbild var på tok för vågad. Har ordnat detta lite preliminärt nu med hjälp av Paint, tack goda, goda vän för att du påpekade detta. Om ett tag kommer en ny presentationsbild upp med mig iklädd polotröjan på bilden, storlek small istället för 110 då såklart. Målgruppen jag skriver till är trots allt barn och äldre och då måste man ta lite ansvar... Tillhör Du målgruppen tro? Inte? Gör inget, alla som vill får läsa :) 

Tur om turban inte blir vårens nyckelplagg

gewagwe

(bild leasad utan kostnad av Aftonbladet.se)

Tittade runt lite på olika trender som kommer att råda i vår. Fann på Aftonbladet dessa tre skapelser.
Kappa i vitt, überkort klänning samt röd turban. Röd turban... Kan det vara möjligt att detta mode även kommer till Schuvvvdä/Schöööövdäe/Skuvd-ä/Skövde. Ja vad heter staden jag och 50.000 andra bor i? Heta diskussioner har nog både Du och jag varit med i gällande denna fråga (som besvaras rätt och riktigast Skövde med ett v och lite mer betong på ö än v).

Nog om uttal. Skulle nog kunna ha på mig skapelserna på både bild ett och foto två. Ettan med lite mindre av de krimskramsiga detaljerna och tvåan med ett par ganska tjocka strumpisar och ett litet linne under (tyckte den var lite väääl urringad eller vad anser Du?)
Bild nummer tre däremot. Why God, why? Turbaner är av personlig erfarenhet (ya right) det svåraste av alla svåra klädesplagg att matcha, så gott som omöjligt. Är turbisen dessutom röd får man garanterat riva ut hela garderoben om man ska hitta något passligt plagg att bära till. Om Du ändå känner för vårens eventuella turbantrend så känns det som att Du kanske ska tänka på att ha en ganska nedtonad outfit i övrigt. Annars kan det lätt bli aningens too much, om Du är med på vad jag menar...

Det är ingen modeblogg Du just i denna stund läser. Är det så att Du varit här innan och härjat (läst) vet Du redan om detta. Men vill för eventuella missförstånds skull klargöra detta, sätta ned foten och visa var den står liksom... (för tillfället mellan skrivaren och databordet... skönt o sträcka ut sig lite).

Hade däremot denna rosa blogg varit av modekaraktär skulle varje inlägg börja med en länk till
www.mq.se . Denna underbara klädkedja har allt fint man kan tänka sig på En och samma gång.

Ska alldeles strax småspringa bort till Friskis & Svettis så musklerna ser läckrare ut inför kvällens baluns.
Kanske syns Vi där i träningslokalen? I annat fall, puss och ha en trevlig helg!

Veckans Fobi

gsgsa

Oh oh, Converseliknande skor står på dörrmattan i min hall... vem har placerat dem där?
Ok... det var jag som köpte dem. Trodde aldrig att fossingarna mina skulle behöva umgås med väggar o golv av detta skoslag. Men så fel man kan ha ibland. Tyckte dessa var ganska fina faktiskt. Neutralt svarta med medaljongtapetmönster på... sött och lagom kitchigt på samma gång, precis som det ska vara. Premiärturen i de syndigt svarta härligheterna gick bra... det känns lite som man studsar omkring på trottoarerna, och varje småsten som kommer en till mötes blir ett litet hopp roligt nog att lägga på minnet.

Om två veckor ska de nyinhandlade små mörka få följa med på spelning
www.myspace.com/calis902, blir roligt för både dem och mig samt även för min vän.

Kåren ger mig inte kalla kårar

fgdty

Ligger ungefär likadant som kissen min på bilden idag. Svårt att skriva en blogg samtidigt som Du kanske kan förstå men blev så sugen på att berätta för Dig att det blev en himla lyckad kväll igår. Trodde att det skulle bli en lugn hemmaafton med avokado o räkröra, ägg och kaffe framför Packat & Klart, Top Model och Lustgården. Men istället en mycket trevlig kväll med förfest, studentpub och öl.
Öl förresten... känns lite som att det blivit en ny grej i mitt liv, iallafall på Kåren. Inte varit där mer än kanske tre gånger men då har det blivit denna orange/bruna dryck. Lite svårt att veta vad man ska säga vid beställning i baren bara. " En 15-kronors öl, tack " är enligt vissa i alkoholdrycksutlämningen helt fel sätt att uttrycka sig på. " Hof, det heter Hof! Hooof! " kan man som bortkommen nybörjare i öllivet få till svar då. Men det gör inget för då är det vid nästa beställning i baren ännu roligare att  säga " en 15-kronors öl, tack ". Har nog lite dålig humor trots allt, men det har Du med...

Ps. Det kom till kännedom under gårdagens diskussioner att det är en falsk fördom Du och jag har inom oss att alla manliga sjuksköterskor skulle vara gay. Ds. 

Statistik + Herr Magister = Kärlek?

uresue45

Unga fröken Elvakaffe hade jätte, jätte, jättesvårt att koncentrera sig på dagens föreläsning om statistik. Lite på grund av att hon inte tycker ämnet borde ingå i utbildningen hennes men även andra saker spelade in.

Topp 5 varför dagens föreläsning var svår att koncentrera sig på för unga fröken Elvakaffe:

1. Föreläsaren skrev på två olika whiteboards under lektionen (så han skulle slippa sudda så mycket). Dessa kunde köras upp och ner maskinellt med hjälp av en knapp vid sidan om de vita tavlorna. Detta gjorde föreläsaren också... mycket. Hela tiden. Bzzztzt...*skriv, skriv* bzzzzt...*skriv, skriv*...

2. Herr Magisters tröja var aningens för kort på ärmarna, jobbigt att inte kunna göra någonting åt det utan bara sitta och titta på misären.

3. Unga fröken Elvakaffe var på sitt inte allt för ovanliga fnisshumör o funderade mer på hur föreläsaren skulle reagera om hon: skulle sätta sig allra längst fram och skriva hans namn med ett hjärta runt om (så han såg), ropa något jättefult och dumt rakt ut helt plötsligt inför klassen, hosta oavbrutet i cirka en minut och sen förklara beteendet med "oj, jag har nog fått en tupp i halsen", spela in de mindre viktiga sakerna han sa på en ljudinspelare osv, osv... Du är med ungefär på hur det tänks här eller...? Nä, okej. 

4. Unga fröken Elvakaffe funderade på om några skulle vilja gå ut på pub eller så ikväll. Prata lite med dem, bli lite salong och kanske bjuda eventuellt hemsläp* på sina goda tantkakor som bakades igår kväll till förmån för just hemsläp.

5. Föreläsningen handlade om statistik. Statisktik är 99,9 % tråkigt om 1000 personer får säga sin åsikt. Detta är vetenskapligt bevisat. Tror det iaf.

*Hemsläp är en person som är i nöd för att  denne inte har någonstans att sova eller bara är i akut behov av att prata lite. Ingenting annat.

Veckans Lycka

sssssgfsz

Nej... är inte med barn... som Du annars skulle kunna tro av bilden ovan. Mysig dräkt förresten :)
Lycka över att min tenta i introduktion till omvårdnad nu är gjord var den sortens lycka jag menade.
En härlig känsla sprider sig just nu i kroppen som är placerad på IKEA:s snurrigaste snurrstol... 
Det gick inte så vidare värst bra på examinationen men tanken att inte behöva plugga ett endaste litet duggelidugg på hela helgen är en oövervinnerligt underbar sådan. Att bara vara för några dagar... flumma, prata, skoja, mysa, festa, äta, se på tv... allt det där man inte kan göra i ett fängelse. För det är precis som att sitta i fängelse att tentaplugga. Du kanske tycker annorlunda men det gör inget för alla är vi olika och mest olik alla andra är nog Adam Alsing. Okej, det är kanske inte riktigt vetenskapligt bevisat, men det ska däremot allt vara i min nästa kurs. Den heter något med vetenskap och metod och grejer... tror det iaf... ska kolla upp det... på söndag kväll.  

Önskar Dig en trevlig helg med massa mys, avslappnande eller fartfyllda aktiviteter, bus och knas!
Puss i ljumsken! (som Bingo Lotto-Rickard skulle sagt)

Vad är en bal på slottet...

fyd

... när man kan galeja i en studentkorridor :)

Kalmar å denna ljuvliga stad... imorgon kommer vi knasbollar (du kan skåda på bilderna hos Fröken Lärarinna 
www.piptermos.blogg.se) och rör om i grytan. Eller ja... gryta och gryta... korridor... bor lärarinnan i... och där ska vi bo och festa hela helgen lång. Fest är bra, fest ska det va som man brukar säga. 
Ska bli väldans kul att träffa godingarna igen, som verkligen är goda. Inte lika djävulen alls till sättet någon av dem. Tur det. Djävulen är dum och ond och har spetsiga horn.

Alla Hjärtans Dag, även Ditt och mitt...

jtd

Den hjärtliga dagen idag... Puss och kram på örsnibben till Dig från mig... 
Här kommer lite Hjärtedagstips för en romantisk stämning :

1. Forma morgongröten till små hjärtan genom pepparkaksformar. Ät med röd-karamellfärgat socker och mjölk.

2. Ha på Dig något rött med hjärtan på. Bara att ta vad Du har, köp inget för Guds skull. 

3. Pussa alla Du vill pussa på munnen även om de inte vill. Du vill ju.

4. Ät hjärtpasta med pesto och soltorkade tomater (hjärtformade) till middag. Ahh... Romantisch!

5. Se ett kärleksdrama med lyckligt slut. Till detta äter Du hjärtformade toasts med något valfritt rött på.  

Tentaplugg Med En Skål Söta Mandlar Som Smakar Bittert

hk

Är i en liten svacka för tillfället. Vaknade av klockan (nej mobilen förresten) 7.45 imorse efter ännu en natt med pyttelite sömn. Just denna natten ägnades åt funderingar över hur ett G eller VG för mig på nästa veckas tenta skulle kunna vara möjligt. Tyvärr fortsatte nattankarna direkt då jag valde att slå upp ögonen efter väckning. Efter en stund lyckades jag ändå sansa mig och gå upp för att äta frukost, läsa Skövde Nyheter och lyssna på Adam, Anders & Gry... och sedan gå till skolan.
Hjärtat och hjärnan min lever sina egna liv en vecka innan tenta och jag har då ingen kontroll alls på dessa kroppsdelar. Det är liksom illa nog annars så Du kan tänka Dig hur det blir.
Tror ändå i min vildaste fantasi att man efter ett tag lär sig slappna av i sina studier... Men innan man kan tekniken... innan den finns där i huvudet, då är allt runt en lika snurrigt som Snurre Sprätt (han är bra snurrig han). 

Vet att även Du har svackor emellanåt. Men det känns ibland som att Du hanterar dem mycket bättre. Vad är knepet? En tenta är bara en tenta och ingenting i det stora hela. Är ju inte direkt så att Gud kan hålla reda på vilka som fått G och U på tentor för att senare välja ut dem som ska få det bra i livet, och efter livet. Fast tänk om det är så... isåfall hoppas jag att han till exempel förstår att G på en omtenta är lika mycket värt (om inte mer) som G på första. Men man kan ju aldrig veta hur farsgubben tänker och vad han anser viktigt...
Han verkar helt knas ändå förresten som bara trollar fram en värld och sen bara struntar i den så Du och jag får klara oss själva. Inte så lätt alla gånger... borde han fatta. Men farbrorn har väl egna saker att tänka på iof... fru, barn, villa, vovve, volvo (stadsjeep säkert)... pensionsförsäkring (shit va mycket han måste betalt i sina dagar) osv osv. Hinner kanske inte med oss stackarn.

Det är lätt att halka in på flummiga saker när man inte vill... inte vill plugga till exempel. Det är enligt mig inget som helst negativt med flumm. Tvärtemot är det en absolut nödvändighet ibland att knasa sig lite... Se det humoristiska i allvaret som någon annan än Du och jag bestämt är allvar. Lika viktigt som knaserier är en redig tokfylla emellanåt. Lite politiskt inkorrekt men glöm aldrig att det är Du och jag, vi själva som bestämmer vad som är korrekt för oss.

Veckans Fobi

hdsahw

Euuuuew... mina diskhandskar... de har en otäck gummilukt, är för stora och bara allmänt naaaasty.
Men de måste på innan diskning annars blir händerna ledsna samt känner sig kränkta. Det är därför viktigt att skydda deras integritet, så de inte känner sig blottade inför en svår uppgift... i detta fallet själva diskningen. Diska är iof inte så o-enkelt egentligen... Men har Du och jag inte gummihandskar på oss när vi utför denna handling blir det kanske jobbigt för oss i framtiden... Ty sprickor och andra otrevligheter kan uppstå i händerna beroendes på diskmedlets lite för starka tensider (som ej är anpassade för huden vår utan just själva disken). På med handskarna goding!

Veckans Fobi

hdsahw

Euuuuew... mina diskhandskar... de har en otäck gummilukt, är för stora och bara allmänt naaaasty.
Men de måste på innan diskning annars blir händerna ledsna samt känner sig kränkta. Det är därför viktigt att skydda deras integritet, så de inte känner sig blottade inför en svår uppgift... i detta fallet själva diskningen. Diska är iof inte så o-enkelt egentligen... Men har Du och jag inte gummihandskar på oss när vi utför denna handling blir det kanske jobbigt för oss i framtiden... Ty sprickor och andra otrevligheter kan uppstå i händerna beroendes på diskmedlets lite för starka tensider (som ej är anpassade för huden vår utan just själva disken). På med handskarna goding!

Veckans Lycka

yu4eye
 
Herr Målare har varit hos mig idag och tapetserat om i nattrummet. Väggbeklädnaden är lite grann ljusare än på bilden (typ Kaffe Latte med extra mjölk-nyans) och mycket kitchigare än det tokmörkt blåa som väggarna innan kläddes av. En till bra sak är att alla rummen passar ihop nu (i ton). Det är ju ganska viktigt ändå i dessa tider med klimatförändringar som största nyhet varje dag framför våra näthinnor.

Målaren som var här (65 år och fd rallyförare bland annat) får gärna komma hit och tapetsera oftare för det har varit kul med lite sällskap till syster-studierna. Kanske kunde Du och jag gå samman och betala en summa varje månad till målaren för att han ska komma och tapetsera åt oss (hålla oss sällskap) lite? Är det en bra idé...?

Snaran runt våra halsar...

yrweaq

snärjs åt ännu lite mer...

555 kronor i månaden för att vara med i facket och a-kassan... även som student. Nej tack!
Gick därför ur klubben idag och öppnade ett nytt bankkonto istället. Det fick namnet Reservkonto och har fördelen att alla sparade slantar kan användas om man aldrig blir utan jobb i framtiden...
Du kan göra likadant tills smurfarna kommit på bättre tankar...