Varning för brand

Det sitter en sån här vit sak i taket i min hall, en brandvarnare alltså. Klockan åtta imorse började den att pipa med halvminutsintervaller. Ganska lagom tid för mig att gå upp iof eftersom jag behöver behålla min nya dygnsrytm, men alltså det där ljudet är lite störande mitt i lördagsfrukosten och allt. Har redan försökt byta batteri men den där makapären (stavning?) verkar inte gå att ta isär? Känner mig väldigt dum för den här pipsituationen borde man kanske kunna lösa när man är 25 år. Eller så är det meningen att man ska ringa till fixarnissarna som har hand om mitt studenthus, men de gör väl andra saker på lördagar säkert. Åh, pipet igen... Måste nog ringa pappa och fråga vad jag ska göra, skit också, ville ju kunna ordna det här alldeles själv...




Benjamin Button

Nu ska jag och två av mina systrar iväg och spana in pitten på bilden. Ska äntligen få se den dära filmen som verkar så bra (storyn är fräsig iaf). Är inte så glad i mannen på bilden dock, varken som skådis eller som hunk. Förstår liksom inte riktigt vad alla töser ser i honom...? Han är säkert jättesnäll och en bra pappa och så men liksom kroppen... sjukt satt som ett mjölkpaket och ansiktet vet jag inte riktigt vad som har hänt med... men som sagt, han verkar jättesnäll. Puss på Dig nu ska jag göra mig lite fin ifall jag hamnar bredvid nån som e lite mer lik Jude Law på bion (eller nåt...) Trevlig helg!


Filmen var ganska bra måste jag säga. Hade förväntat mig superbra men det når den inte upp till. Lite för seg för det. Men bra. Framför och bakom oss satt 13-åringar fnissandes, några gick hem i mitten av filmen, andra inte. Några satt och grejade med en mobiltelefon med halvnakna flickor i tills de fick en tillsägelse av en 25-årig tant (skäms men de fnissade så högt!), andra inte. Se filmen om Du har 2 timmar och 45 minuter över som Du känner för att lägga på en halvseg men ganska bra film, annars inte.

Veckans Lycka

Att det kan vara så himla roligt att sticka hål i folk, knäppt ju :) Trodde många skulle tacka nej när jag frågade om jag fick sticka dem men det är liksom helt tvärtom, de verkar tycka det är lite kul att vara försökskaniner :D Å ganska bra går det faktiskt för mig med stickningen! Mmm, känns lite som Du skulle vilja ha en lista med de tio roligaste sakerna jag fått göra hittills på praktiken? ;) Hoppas det för här kommer den:

1. Ta venprover, så ballt varje gång det kommer blod i de där små rören!
2. Sätta PVK (patienten får typ lite goda sockerlösningar eller läkemedel genom dem).
3. Blanda infusionslösningar, o först räkna ut hur mycket det ska vara av varje sort.
4. Koppla in dropp och beräkna dropptakten.
5. Dra 22 stygn från en patients mage med en slags tång (stygnen var häftklammrar!)
6. Vara med vid inskrivning av patienter, dokumentera o sådär.
7. Gå ärenden till patienternas rum och berätta för dem vad som ska hända härnäst.
8. Ställa smarta frågor till doktorerna (viktigt att de är smarta).
9. Göra patienter redo för operation.
10. Gå vilse med patienter och få hjälp av sjukhusvärdinnorna att hitta tillbaka :D




Veckans Fobi

Klockan 7.45 på måndag ska jag befinna mig på sjukhuset i Lidköping. För att komma till Lidköping måste man åka buss. Får ont i magen när jag tänker på det för att åka buss är inget jag direkt är bra på. Gör det inte ofta men händer det så blir det jämt fel på ett eller annat sätt. Måste bli ändring på det, annars blir det då rakt inga snippor för mig de kommande fyra veckorna. Ska praktisera på en gynekologimottagning... därför jag skrev det där om snippor. Gör iof inte så mycket om jag blir utan just snippor men vill gärna lära mig ge injektioner, sätta katetrar, ta venprov, lägga sond och allt annat vi ska kunna efter den här praktikperiden. Aja... ska kila ner till busskortförsäljarna imorgon och fråga lite saker om bussar och så, vill verkligen bli bra på att åka buss nu. Kan ju bara inte vara så svårt som jag tror...

Charlie och hans köttbullar

Det bästa med kursen jag läser nu (omvårdnad vid sviktande hälsa 1) var att busa och greja med Choking Charlie och hans köttbulle. Det gjorde vi i måndags på vår HLR-utbildning. Nu tentapluggar vi istället... det är inte alls lika roligt som att hjälpa Charlie upp med köttbullen.
Borde köpa en sån där Charlie, vore kul att ha hemma och öva på ibland så man verkligen kan göra sitt bästa ifall någon i ens närhet skulle sätta i halsen någon gång. Ett ex till mig hade en gubbe som såg ut och kändes lite som Choking Charlie, fast den hade ben också... och befann sig i exets sovrum! Var lite grann rädd för den kan man säga, så det är nog bättre att investera i en Choking Charlie isåfall. Förresten, lite svårt att motivera ett Choking Charlie-innehav om man har en dejt eller så hemma hos sig :D - Ehm nä men alltså jag måste verkligen bli bättre på Heinrichs manöver förstår du dejten! Känns lite som att dejten då skulle tycka att man var lite knepig minst sagt :)
Nu ska jag koka mig lite grönt té och äta havregrynsgröt med mjölk! (hinner tyvärr inte handla i tentatider... blir så stressad av det) Puss på lårbenshalsen!

Gud hör bara de böner han vill höra...

... han har liksom lagt dövörat till helt ett tag nu när jag försökt med mina små böner. Vad är det med den farbrorn ibland? Så sur och baggig kan han bli kan jag tycka. Man kan ju inte få allt man ber honom om, det förstår jag, men lite grann av det iallafall tycker jag. Har lite kort om tid så jag tar och listar upp lite här. 10 orsaker till att jag undrar om Gud glömt mig :

1. Det gick inte bra på min läkemedelstenta, fattade fel på en fråga och vips har jag ett fel och är därför underkänd nu.
2. Ingen putsar min badrumsspegel, och jag hinner faktiskt inte.
3. En dum husvagnspolis är bara dum helt enkelt, och lite cp-störd. Ysh för honom.
4. Det är dåligt väder ute, jättedåligt minst sagt.
5. Min praktikplats har inte skickat brev till mig om när jag ska vara där på måndag än. Hallå farfar.
6. Jag har träningsvärk, jättemycket i hela kroppen eftersom mina muskler försvann på jullovet.
7. Det är tenta på lördag igen och den kanske jag inte klarar, vem vet, säkert gör jag inte det om Gud får bestämma.
8. En film som jag inte ens sett vann årets film, så därför vet jag inte om det var rättvist eller inte.
9. Det är sjukt långt till sommaren, men jag vet inte vart jag ska jobba än. Äldrevården säkert om Gud får bestämma.
10. Hemtex har inte fått in några nya fina inredningsprylar som jag kan handla för mitt presentkort!




2009 är det nya 2008

Det bästa med det här nya året är att det kommer bli det bästa hittills i både Ditt och mitt liv. Du och jag är ju numera mogna individer med tillräckligt mycket kött på våra ben för att inse vad som kommer att göra oss lyckliga i livet och kanske, kanske kommer den lyckan år 2009 att komma ifrån det nyårslöfte vi för ungefär två dagar sedan betämde oss för att försöka hålla. Nåja, kanske skrev jag, Har inget speciellt att lova i år, hade ett förra året däremot och det var att om möjligt äta lite mer godis. Mest på skoj eftersom det sällan eller aldrig går att hålla nåt sånt där löfte. Ska däremot försöka uppfylla de flesta punkter på listan som följer här nedan detta året (2009). Listor är verkligen bra dem... så lätt att hålla reda på saker då oså :) Så... år 2009 ska jag minsann:


1. Bli en riktig sjuksköterska som får sticka i Dig helt lagligt (jan 2010 men det är nästan 2009 ju...)
2. Hitta en fin och mysig lägenhet till mig på Prinsgatan som ska va ungefär 60 kvadrat och kosta lite
3. Skaffa ett extrajobb det går att ha mycket nytta av som syrra senare (ej hemvård... helst)
4. Springa göteborgsvarvet, om inte knäna blir lika otrevliga som de var i höstas
5. Få kläm på min stackars gitarr som fått alldeles för lite uppmärksamhet det senaste
6. Åka utomlands. Säger jämt det men är alltid alldeles för stressad av skolan för att bara sticka iväg
7. Köpa nån gullig katt eller nån cool hund eller så. Näe förresten men måste låtsas att jag kommer göra det
8. Börja yoga hemma. Ska kunna gå ner i spagat och slitt och allt möjligt när jag är klar!
9. Träna mindre spinning och mer olika saker på gymmet. Musklerna precis över knät blir så stora annars
10. Hitta nån som vill bo lite med mig på Prinsgatan. Inte vem som helst utan nån mysig och kul och lite snygg