Grattis lilla Kungen...

gtreawtwe

... som har blivit så stor!

Attsingen att han fått elektriskt hår dagen till ära, men sånt som händer när inte alla hasparna är på ibland... vare sig man har födelsedag eller ej.

Ska ut till stan en svängom nu... det visade sig nämligen att det inte passade med lång lugg till min nya hårfärg. Brunetta igen... känner mig mycket smartare... vilket kan behövas i vissa situationer... eller så var det tvärtom... äsh, vad vet Kungen om livet egentligen?

Gulli, gulli, gulli =)

hsdghdf (underbara fotot från Celebworld.org)

Förlåter Du mig för att jag upptaterar nu igen? Hoppas, hoppas för var tvungen då denna bilden dök upp framför mina kändisälskande ögon. Suri (tösen på bilden) har fyllt år och ville bara göra Dig uppmärksam på det!
Känns som hon blev typ hur glad som helst för paketen som enligt väldigt osäkra men ändå viktiga källor innehöll ett lapptäcke och ett set med mössa, vantar och halsduk inför en eventuell vargavinter. Naturligtvis som far hennes tillverkat med egna magiska små fingrar. Gissar att Tom har små fingrar eftersom han är så kort.
Ska fortsätta plugga nu och lovar att inte uppdatera bloggen mer idag :) 

Schhh det här är faktiskt ett bibliotek...

32753-216

Tänkte bara prova att uppdatera bloggen på biblioteket... se om det går liksom. Hade lite småtråkigt i det tysta, tysta rummet här bredvid datorerna så tänkte att en datapaus med Skotte, mandlar... samt kaffe från min pinsamma Pellviks-termos vore en bra idé. Mmm Skotte... kaffe... mandlar. Har en tyst datapaus naturligtvis, eftersom det faktiskt är ett bibliotek.
Mandlar ska man förresten inte äta i det tysta rummet om man inte vill ha arga och bittra blickar på sig... därför jag äter dem vid datorerna istället. Mandlar låter nästan lika högt som torkade bananer och morötter gör i munnen då man tuggar. Blä, fick en flash-back från en marknadsföringstenta i Kalmar nu. Unga fröken Elvakaffe i mitten, torkad-banan-ätare till höger och morotsstavätare till vänster... uääähh. Dog nästan innan klasskompisen sa åt dem att tugga lite tystare.

Avslutar med en tokrolig historia (den enda historian jag kan förutom den långa, långa om de två kära älgarna som kom ifrån varandra och letade jätteycket men sedan hittade varandra i slutet av historien):

Vad säger en blondin när hon kommit fram till disken på ett bibliotek?
Svar : "En BigMac & Co tack!"
Sen fortsätter historian med lite annat som att bibliotekarien säger att det faktiskt är ett bibliotek och då säger blondinen jättetyst så det nästan inte hörs:
"En BigMac  & Co tack"

Allas vår Lasse...

trues (bild från Aftonbladet.se)

... får inte vara med och leka med de andra små tjurarna och kossorna längre...

Han som är så gó. Vet inte alls vad jag ska rösta på i nästa val nu, hela världen min bara vändes upp-och-ner på lunchrasten då detta besked om farbrorn på bildens avgång.
Undra vad han ska hitta på istället för att vara lejonkung över Folkpartiet... plantera blommor, åka och veckohandla, pudra näsan... Han har ju iallafall DET och DET medför att vad han än väljer att göra med sitt liv kommer att bli bra och härligt samt mycket underbart.

... Yscha... kommer sakna honom lika mycket som om Bengt Magnusson skulle försvinna från media bara sådär. Lars och Bengt är bäst helt enkelt... det är dagens sanning lika svår att ändra på som de fyra grundlagarna.

Veckans Fobi

image214

Att det ska ringa ännu en telefonförsäljare och sälja något till mig!!!

Grejen är att jag vet att det är frivilligt att köpa saker via telefonen... men har man jobbat som telefonförsäljare vet man vilka kanonerbjudanden de som ringer oftast sitter på. På grund av det sistnämnda har jag denna veckan genom ytterdörren fått:

* En lila rakhyvel som kan sitta på väggen. Betyg: FFFFF
* Ett par randiga strumpor. Betyg F (strumporna är bra men företagets bankgironummer stämmer inte och de har stängt för lunch jämt då man försöker nå dem)
* Aloe Vera-brustabletter med c-vitamin. Betyg: FFF
* Aloe Vera-kaplsar. Betyg: Ännu ej testade
* Två provhyrfilmer från LoveFilm. Betyg: F (diggar varken Batman eller den andra konstiga filmen)

Dessutom har jag bytt elbolag till Vattenfall för de hade verkligen ett görbra erbjudande... mååånga minuter i telefon samt en mindre glad tanttjej i andra änden blev det för att häva det gamla avtalet hos Billinge Energi som precis innan hade ingåtts. 

Så... alla telefonförsäljare: Nästa vecka kan jag inte prata med er och köpa saker för då måste jag plugga. Har nämligen tenta i Anatomi och Fysiologi 1 på fredag och missas den så missas chansen att ha en rolig sommar för mig, och det vill Ni väl inte? Eller?

Veckans Tattiga

image213 (foto från www.people.com)

Å herrejösses lille David vad är det för krafs på armarna där? Hade denna gosiga (?) fotbollsspelaren varit min* skulle han få gå till handfatet och tvätta bort de där dumheterna, bums. Han kanske tycker det är läckert men det tycker inte jag och Du. Hoppas för allt i världen att pöjken inte kommer att dekorera ansiktet sitt för då lär Gudarna gråta det må jag säga. Hoppsan, det där sista var lite väl likt en kommentar från en viss Linusida i Madicken. Alltså inte inne i Madicken utan i Madicken-serien som jag har på DVD Du vet... näe okej det visste Du inte men NU vet Du.

* Han är inte min. Men en gång när jag var liten hade jag en pojkvän som var lite lik honom (hej mister D om du ser detta)

Lugn, jag skaaa flytta på mig

image212

Neeee känns lite hugget (hugget i sten=ovärt) att flytta ut i skogen som Du kan tro av bilden. Skulle nog vara bra för betygen, men vem bryr sig om dem om 100 år. Försöker ha denna sistnämnda filosofi i huvudet denna veckan, träna samt hålla i mig mängder (nåja dagsdos iaf) av Aloe Vera-juice som verkar stressdämpande (bland annat). O-skolsmarta hjärnor kan lätt bli överhettade och sluta fungera av för mycket information. Det är vad de säger på teve iallafall... eller borde säga.

Ska inte plåga Dig med skola och pluggeri då Du förmodligen inte pluggar... (de flesta gör det nog inte statisktiskt sett) Istället berätta den trivsamma och mycket goda nyheten att jag ska flytta, Du kommer slippa mig! Äntligen! Men bara om Du bor i mitt hyreshus, för är Du en del av Skövde kommer Du inte undan än på väldigt länge. Kanske för evigt rent utan, vem vet?

Lasset med saker kommer denna gången att gå till en mycket trevlig och pittoresk (stavning?) våning... eh lägenhet någonstans i denna überhärligt piffiga (blä vad jag är klämkäck) lilla stad full av liv och rörelse i en salig blandning. Förstår inte riktigt varför jag ska flytta men igår lyckades jag iallafall producera en liten lista så Du inte behöver ödsla tid med att fråga.

Listan över anledningar till att jag ska flytta en gång till och aldrig mer (lovar familjen, lovar!)

1. Lägenheten har börjat kännas fel i hals- och maggropen
2. Vill bo "där allt händer" (läs i ett studentområde)
3. Kommer mycket närmare skolan, 3 min istället för 7 min bort!
4. Tycker betalning av hyra under sommaren är onödigt och dumt
5. Känner mig liten och borttappad i en sån här stor lägenhet
6. Det luktar rök i trappuppgången, jämt
7. Ett däck till en bil finns alltid placerat i trappuppgången 
8. Det åker förbi 5000 bilar utanför mitt sovrumsfönster när jag ska sova ibland
9. Det åker alltid förbi många bilar utanför
10. Min favorithobby, vara pedant kan inte till 100 % utövas i nuläget

Svaren finns inom oss...

image209

... just det! Överskriften är så sann som en överskrift någonsin kan bli när det handlar om plugg inför en Anatomi och Fysiologi-tenta. Skulle dock vilja påstå att detta ämne är det svåraste en unga fröken Elvakaffe någonsin läst i hela hennes långa liv (24 snart... oh oh shiiit va gammalt). Men, 150 gånger roligare och mer intressant än den ekonomi hon förra våren tragglade. Då kändes allt (ja allt!) meningslöst i livet hennes, nu känns det meningsfullt igen.

Hög blir unga fröken Elvakaffe då hon tänker på hur ball kroppen är egentligen, och hur evinnerligt smart Gud måste känna sig som skapat denna makapär full av blod och annat gojs. Hur intelligent som helst liksom, en skäggprydd man i övre medelåldern som kommit på allt detta. Kan det stämma? Näe... sannolikheten att det istället var Jesus som gjorde det är större. Han är liiite yngre och därmed aningens snabbare i huvudet, vilket man måste vara för att skapa allt liv på jorden under endast 7 dagar. Eller var det 12? 60...? Vet Du? Tror det kan vara lite olika många dagar beroende på vilken upplaga man har av bibeln. Men det är inget annat än en gissning.

Nåväl, på med studglasögonen och in i fängelset med böckerna ska unga fröken Elvakaffe ... det är planen. Vilken är Din plan för i vår?

Veckans Lycka

higi

... Lordi-tecknet i stiligt utförande med lite inslag av nytänkande!

Fick påskpartajbilder från Långe Eriks fest i lördags och hittade denna guldklimp mitt i bland dem. Är så nöjd, så nöjd med tecknet!

Ps. Lite ego att lägga upp en bild på sig själv på bloggen, vet det. Men gjorde det för ville verkligen visa Dig att jag lyckats med något här i världen. Ds

Ps igen. Vill som avslut på detta inlägg påminna om den ironi som genomsyrar det jag skriver. Ds igen

Vårens färg är Rosa

image207 (Tjejen på bilden bor i H&M-katalogen, men är glad ändå)

... jag och min Elvakaffe-blogg är rörande överens om att detta rosa var ett mycket bra färgval av världens modeskapare. Vi är inte så tuffa och hårda som Du kanske är så vi bryr oss heller inte om ifall vi inte framstår som detta iklädda denna färg. Dumt att marknadsföra något som något inte är för då kan något bli något annat än något... eller hur... visst är det så? 

Tycker det är spännande och kul med kläder och vad de sänder ut för budskap. Aldrig orkat bry mig så mycket iof utan klär kroppen i det som enligt mig är snyggt, propert och stilrent. Värre måste det vara att verkligen ha en egen stil, som punkare till exempel. Tänk hur många timmar dessa lägger ner varje dag på att få det att se ut som att dem inte bryr sig alls om kläder. Säg gärna emot om Du är punkare, det är de fakto mest punkare, barn och pensionärer som läser denna rosa dagbok.

Åter till kläder som är kvällens tema. Inte så förtjust i teman iof för då måste jag trycka ned tangenterna så snävt. Men ändå... kläder... för att kunna prata avslappnat med folk runt omkring, lättare kunna ta kontakt med dem samt undvika fördomar tycker jag att det är bra att ha neutrala klädesplagg på kroppen. Neutralt tycker garanterat inte alla om min favvisfärg rosa för den ropar barn och mesighet till Dig och mig. Men det gör inget, för om Du också diggar denna kulör kan vi strunta i det tillsammans hand i hand på stranden... eller i ett kallt garage under Åhlénshuset i Stockholm. Det är lite vilket som känner jag.

Räddaren i nöden...

image205

... topp 7 att göra om Du börjar fnissa med början till skratt mitt i en föreläsning :

1. Bit Dig i underläppen, hårt, hårt.
2. Andas lugnt med magen... men inte fööör lugnt, då kan yoga-tankar väckas till liv i huvudet och det gör att fnisset kan stegras ännu mer.
3. Plocka iordning i väskan Du har under dig istället för att titta på PowerPoint-bilden som får Dig att fnissa.
4. Radera lite meddelanden i mobilen som tidsfördriv.
5. Titta upp och se ifall föreläserskan bytt bilden som gav upphov till fniss.
6. Kväv fnisset i handen eller i kragen på tröjan/skjortan/blusen om bilden fortfarande är kvar.
7. Kika mellan fingrarna för att inte se hela bilden tills föreläserskan slutligen bytt.
8. Pusta ut... men var på Din vakt ifall ännu en rolig bild skulle dyka upp. You never know i högskolevärlden.

Veckans Fobi

image203

Om det helt plötsligt skulle ha råkat komma in en kamel på det uteställe jag ikväll förmodligen kommer att besöka, så att alla måste evakueras därifrån för att personalen ska kunna få ut den säkert och bra. Veckans Fobi är då om detta skulle ta jättelång tid så att Vi skulle missa kanske en halvtimma-timma av den roliga balunstid Vi tänkt oss därinne. Vilken misär isåfall!

Skulle iof bli helt överlycklig om detta nu händer ikväll, mest för att det sker lite för lite konstiga och oförutsedda saker rent allmänt, men också för att en halvtimma-timma isåfall skulle vara fylld med något mer spännande än toabesök och letning av bortdansade vänner. För det är ju liksom alltid de andra och inte Du och jag som försvinner :)

Kanske borde Vi inte vara så negativa mot detta underbara småstadsställe utan istället vara tacksamma för att Vi har ett hak att hålla till i innan nattens höjdpunkt, "La prima Pizzeria della Eldo". Samt... ett plejs att kila vidare till efter en trevlig förfest som kommer att bli just trevlig bara för att förfester alltid är trevliga med de filurer som kommer att närvara (obs! fjäsk, hoppas på en stor påskpuss nu ikväll). 

Ps. Valde just kamel för jag blev så himla förvånad en gång när jag jobbade i Drive In-en på McDonald´s och det helt plötsligt utan förvarning kom en person ridande på ett sådant djur och ville beställa.

Lite allmän info om denna skärtorsdag

image201


Nu har jag precis vaknat.


Ska snart gå och hämta posten som ligger mellan innerdörren och ytterdörren. Igår var det en trevlig post, kosing tillbaka från Skatteverket blir man glad av. Nog om post. Efter posthämtning (attans nu skrev jag om posten igen) blir det lunch, chili con carne och ris... fast inte riktig chili con carne utan chili con carne med kidneybönor istället för vita bönor... du vet sån där låtsas-chili con carne. Efter måltiden kommer jag att kila iväg till biblioteket och läsa lite med några i min klass. Det är bra att läsa om man vill bli smart... eller få godkänt på tentor iaf. Smart är svårt att bli om man inte har de rätta förutsättningarna, till exempel en hjärna med mycket IQ i.

Okej... Glad Påsk och ät för jössenamn inte lika mycket godis som förra året nu i helgen, ät Mer!


Och så... ett citat...

image199

"Nykter utan vin och full av längtan är det lätt
att säga fel och tänka rätt..." / Lars Winnerbäck

Bara en liten kroppsfundering

image198
Hmm... moget att sitta och uppfinna en massa svåra ord, är det bara för att inte vem som helst ska kunna lära sig dem tro...? Äsh ska inte klaga... börjar bli riktigt spännande det här med anatomi och fysiologi... och inser mer och mer att kroppen är väldigt, väldigt enormt komplex. Häftigt att allt fungerar liksom... bara sådär...

Fucking Åmål-pappan

image196

Efter att ha fått på en höft 30 mail om vem Fucking Åmål-pappan är (som citeras i föregående inlägg) så kommer här en bild på honom. Håll till godo, Ralph Carlsson... världens bästa Fucking Åmål-pappa.

Ps. Han har lite mindre hår och öron i Fucking Åmål-filmen, men annars är han sig lik på bilden.

Veckans Fobi

image195

Att gå på föreläsning efter föreläsning efter föreläsning och inte fatta ett endaste litet dugg kan vara en slags fobi.
Om det inte vore för att jag varit med om detta problem tidigare hade jag gett upp den här kursen ungefär här och nu. Föreläserskorna pratar och pratar men allt jag uppfattar eller funderar på är saker som avviker från det viktiga. Vad hon som står där framme och föreläser har på sig, när hon ska föda (den ena tjejen är gravid, tänk vilken misär det skulle bli om värkarna satte igång mitt i föreläsningen!) samt funderingar av mer hemlig karaktär. 

Att färglägga, rita bilder till det man läser om, skriva lappar med frågor på ena sidan och svaren på andra, göra mindmaps m.m kan vara ett bra och trevligt sätt att lära sig på om man är föreläsnings-fabet (ej förstår föreläsningar). Du kanske inte håller med men Vi kan ju vara olika Du och jag. Huvudsaken är att huvudet är med på de noter som behövs förstå för att kunna spela vidare.

Seså, ut med Dig i solen så Du får lite färg och sitt inte inne och läs anatomi eller nåt annat knasigt för Guds skull.

Ps. Vi kanske skulle ta och hyra film, eller är det förseeent? /Fucking Åmål-pappan