1:a ljuset tänt, nu ere minsann advent

Idag är det första advent och jag sitter och tentaläser. Vet inte om det behövs egentligen... e ju det som är det luriga med tentor. Man vet liksom inte innan hur mycket man behöver läsa innan de äger rum. Bättre att ta det säkra före det osäkra och fortsätta läsa lite till tror jag nog ändå, dör man ju inte av. Ganska trevligt att läsa ibland ändå kan jag tycka... om man umgås med en kopp té, nötter, vaniljljus och filtar iallafall :)

Hoppas Du har haft en mysig advent! Puss på kinden


Lost i LOST

Jag är så besviken på John Locke. Vad håller han på med egentligen? Han har liksom varit min favorit serien igenom men på sistone har han betett sig så underligt. Hade liksom tänkt att han skulle få vara den där figuren i serien jag bara kunde få tycka om jättemycket och höja långt, långt över skyarna.

Kanske är så att han är inne i en dålig period bara... hoppas verkligen det här löser sig och att han blir gamla vanliga Locke igen...

PS. Please avslöja inte något om Du vet varför han är inne i en dålig period... blir ledsen på riktigt då! Ds

Veckans Lycka

Det är en bra dag idag. Varit kul i skolan för det första men det är nog det andra braiga jag gillar mest. De har börjat med minikundvagnar på Willys för oss ensamstående :) Så glaaad för det. Alltså det är inte en sån här jättebamsing till kundvagn som Du ser på bilden utan en smal och fin som man kan sätta sin korg i och strosa runt i affären med. Så himla smart! Ska bli så skönt nu att aldrig behöva kånka runt på en tung korg när man handlar (vägrar handla med vagn det är lite familjevarning på det... inte så chickt med andra ord... haha skoja).

Nu ska jag till gymmet och bränna söndagssteken som varken gjordes eller åts. Pöss

Regnmätaren utanför mitt hus...



... den bara fylls på och fylls på. Iof har jag varken hus eller regnmätare, men ja... hade fallet varit så skulle regnmätaren nog svämma över av höstregn vid det här laget. Det har ju liksom fallit ner ganska mycket vatten det senaste som Du kanske märkt. Har precis varit ute och gått i detta blöta väder, i en vanlig, icke vattentät jacka och nån slags springbyxor (Du vet...) som inte stod emot vatten dem heller. Hela jag var som en välanvänd disktrasa vid hemkomst efter en timma i härligheten (regnet alltså). En sur disktrasa dessutom eftersom det är svårt att bli på toppenhumör när man går promenad i höstrusk. Men det sköna med att bli sur för någonting är att det är ganska lätt att bli glad igen, för sur känns ju som en ganska mild form av onöjdhetskänsla liksom. Himlans tur jag blev sur och inte deppig av promenaden för nu tänkte jag att Du skulle få ta del av årets H Ö S T L I S T A (eller ja detta är faktiskt första året med höstlista på bloggen). Knåpade ihop den under promanaden faktiskt. Anledningen till det är att jag dels blev inspirerad av Charlie i LOST då han gjorde en liten lista över de bästa sakerna som hänt honom i hans liv, men också för att jag mår så himla bra den här hösten. Har tidigare år inte varit så alls för mig. Deppighet kan ju lätt infinna sig den här årstiden om man inte ser upp, vilket Du säkert känner till. 

Här kommer då min lilla lista över hur jag gör numera för att må bra och slippa onödig deppighet. Läs och ta till dig om Du vill men Du behöver inte.

1. Träna. Yoga, spinning, snabba promenader, afrodans, löpning. Finns mycket skoj att hitta på och man får både en käck kropp och knopp. Jag gillar dessutom att äta gott och ganska mycket men skulle inte vilja vara rund, så svårt att göra vissa övningar på yogapassen då tror jag. Finns många rundlagda som trivs med att vara runda och det tycker jag är helt 100 % okej såklart. Men jag personligen tycker bättre om att vara smal så jag rör mig gärna.

2. Äta bra. Tänk lite Anna Skipper, men fuska mycket mer än hon. Ät nyttigt på vardagar men unna dig lite gott på helgerna och ibland på vardagarna. Jag gillar inte alls light-produkter, finns inget sånt i mitt kylskåp, här är det standardmjölk, fet-yoghurt, smör, fet-Creme Fraiche osv som gäller. Ysh för alla otäcka tillsatser de häller i light-grejer och ysh för allt småätande som blir istället på grund av att man inte blir mätt på dessa produkter. Vad man äter är himla viktigt för hur man mår, så sjukt jädrans viktigt! Släng ut alla light-produkter, falukorvar, halvfabrikat osv till fåglarna vet ja, men bara till de fåglar som verkligen, verkligen inte fått mat på länge.

3. Drick massa grönt, vitt och rött té. Så gott, varmt och mysigt! Och super för kroppen med alla antioxidanter Du behöver få i dig efter all träning.

4. Umgås med sköna människor. Töser och pöjkar med humor, som inte tar sig själva på för stort allvar, bryr sig, är  vänliga... de där diggar jag... oavsett utsida eller härkomst. Man kan fika, shoppa, prata gamla och nya minnen, gå på bio, gå ut och dansa, laga middag, dricka vin. Massor kul kan man göra med dem :)

5. Umgås inte med osköna människor. Energitjuvar ala "tyck synd om mig", människor utan empati, självupptagna dårar, manipularande knäppisar. Har personlighen haft svårt att hålla mig undan dessa personer av någon anledning men har iallafall blivit bättre. Skönt det.

6. Börja med att följa en bra och spännande serie. Har alltid innan haft så himla svårt för serier för att man måste följa dem en viss tid som man kanske är upptagen med annat på. Men nu går det att lösa på andra sätt ju, teknikens under :) Tidernas bästa serie är LOST. Lovar att Du kommer gilla den om Du inte redan sett den dvs. Andra plats, Prison break.

7. Var utomhus en stund varje dag i dagsljus. Ljus blir man pigg av. Kanske liten promenad eller vad som helst! Jag vet inte! :) Men pigg blir man.

8. Sov ordentligt. Välj ut en tid som Du måste infinna dig i sängen varje kväll. 23.00, 23.30, 00.00. Se till att vara riktigt trött genom att ha tränat lite eller gått en lång promenad under dagen, drick inget med koffein i efter klockan 16 (en kopp kaffe har en halveringstid på 4 timmar), ha kallt i rummet... eller svalt iaf... Läs något bra eller lyssna lite på nån ljudbok innan Du ska nana. Inte läge att gå direkt från tv:n eller datorn och tro att man ska somna lätt med andra ord. 8 timmar behöver iallafal jag för att fungera.

9. Se till att ha en hobby. Spela något instrument som Du kan bli bättre och bättre på, lär dig sticka, måla av din granne, bli superduperduktig på olika svampsorter som finns, få högst poäng av alla i allmänbildning på Vetgirig.nu. Det finns så mycket att ha som hobby och ingenting är töntigt! Och om något nu skulle vara töntligt så är det faktiskt ganska coolt att vara en tönt, så det så!

10. Tänd ljus. Så mysigt och fint och alldeles underbart. Så är det ju och det vet ju Du också. Har alltid ljus tända här på kvällen för att jag tycker att man blir så lugn och så. Kan liksom sitta och stirra in i ljusen och bara tycka att de är så fina :) Häftigt med eld dessutom, alltid tyckt.


Allihopa punkterna var det. Vet inte om Du gillar listan men det gör jag :) Puss på dig i höstrusket!