Mitt sommarlov... va jätteskönt...

bxfzg... mitt soooommarlov ska bli, med bad och sol, och jordgubbar och skratt. Woho, ingen mer skola för terminen. Mervyn (irish) har fått sitt arbete om Falköpings invånares hälsa så nu är man ledig till efter midsommar minsann :o). Under en månad blir det till att ta det lugnt, olja in balkongmöblerna, måla en gammal sekretär vit, plantera om blommorna inomhus och köpa nya till utomhuset (balkongen), rensa i förrådet, sy upp gardinerna med symaskin och inget mer. Hoppas allt detta hinns med under en månads tid, kan bli svårt... eller inte... haha :) P Ö S S

På spelning som vanligt...

vdzs... var vi jag och mamma igår kväll <:o)
Näe, det händer väl inte såå ofta men igår var min broder och uppträdde lite i Skara på Kullenfestivalen och då får man ju liksom passa på!
Måste säga att det var ett bra drag där under spelningen, eller hur man nu får uttrycka sig utan att låta töntig, haha. Power-melodic gameboy techno vill bror helst säga att musiken han spelar låter som... och kan man annat att hålla med...? ; ) Säga vad man vill om musiken, men dansa till den går att göra mycket bra (inte för att varken jag eller mamma testade men vi såg ju andra som gjorde det liksom... haha)
Sugen på att lyssna på hur detta låter eller bara väldigt, väldigt nyfiken på vad min kändisbror grejar med? Gå in på:
www.myspace.com/calis902 och lyssna igenom alla låtar samt läs Dig kunnig :) Mmm... nu är klockan 11.44 och det börjar bli dags att starta skoldagen här hemma... skriva arbete så tangentbordet ryker hela dagen till klockan 19.00. Puss o kläm på Dig läsare!

Ring, ring...

32753-403
Lördag 24/5 klockan 08.35

Poolen: - Hej det är från Pooooolen, har du möjlighet att jobba på *piiiip* ikväll?
Frida: - Godmorgon! Näääeeej (fort, fort, tänk, tänk...), det haaaaaar jag inte (röst med mycket lidande i). Ska skriva på ett arbete som måste vara inne nästa vecka, det sista innan sommaren. Men nästa gång ni ringer är jag med igen och kan hoppa in, det lovar jag!
Poolen: - Ja, hehe ja det vet vi då. Heeeejdå.
Frida: - (fniss... varför detta fniss här?! typiskt!). Ok, tack ändå. Hej, hej!

Det dummaste med att vara "kryssad" i poolen är att man helst ska kunna jobba när som helst när telefonisterna må ringa, dag och natt, natt som dag. Men ibland måste man väl få vara upptagen utan dåligt samvete...? Ska ju på 21-årsfest ikväll för jössenamn! (eller jag menar skriva arbete... varför hittade jag på det där med arbetet föööör...? Hoppas Gud inte straffar mig nu)


Äntligen fredag!

32753-402Men vart tog äntligen fredag med Adam och Gry vägen idag egentligen...? På fredagar ska man få lyssna på dem, men idag är de tydligen på konferens (får morgonradiopratare verkligen åka på det?) Hoppas helgen blir bra ändå men just nu känns allt lite konstigt som Du kanske förstår, haha. Får göra lite godare frukost än man normalt får äta på fredagar istället, och så blir det frissan klockan 12.45 :) Ska slinga lockarna lite guldblondiga så att håret matchar allt annat jag äger och har här hemma (eller ja...)

Inte långt kvar till käpp...

image401... varit och provat ut en idag... en sån här modern en som går att vika ihop och ha i väskan. Praktiskt som bare den. Ne, skoja bara... men liiite allvar var det också. Fyller 25 år alldeles snart och kom på att det är en ganska gammal ålder. När man är 25 har man ändå levt några år. Ungefär i runda slängar 25 stycken löst räknat.

På sommaren när jag var liten brukade jag gå igenom vart vi hade varit på semester alla år innan vi åkte på semester igen. Det var väldans lätt då, men nu är det många somrar att gå igenom och dessutom har jag inte varit på semester med min familj på flera, flera hundra år nu. Såna där småsaker som att man slutar ha stenkoll på saker som hänt i baktiden känns lite svårt. Eller svårt, det betyder att man faktiskt har några år att hålla reda på på sin nacke. 25... när man var liten var 25 en sjukt hög ålder. 25-åringar hade man/fru, hus, vovvar, barn, trädgårdar, båtar, två bilar och så var de vuxna också. Undra hur mycket vuxen man som liten skulle tycka att man var om man såg sig själv som 25-åring idag (ursäkta blev väldigt mycket man här nu). Kanske lite vuxen ändå...? Aja... innan jag blir 25 (bråttom, bråttom!) skulle jag vilja att detta sker:

1. En jätte, jättegullig, kort och brunhårig kille kommer ridandes utanför min balkong, stannar upp, får syn på mig, klättrar upp alla sex våningarna och frågar om jag vill bli ihop med honom, och det vill jag såklart. Vi blir sen jättekära i varandra precis direkt och slipper dejta och spela en massa  jobbiga spel och allt är bara så självklart och bra och härligt och oförstört utan djupa ärr och sår med salt i, precis på direkten! 
2. Han frågar om jag vill flytta in hos honom i hans lägenhet i Vasastan som han ännu inte hunnit inreda (!).
3. Och passar sen på att undra om jag vill ta en sista-minuten till något som kan värma oss.
4. Samt frågar om det gör något att han tänkt skaffa sig en liten birmakattunge.
5. För att sen fråga om jag vill ta ett sabbatsår och jobba lite med honom i ett ännu varmare land än dit vi ska på  sista-minutenresan han precis frågat om.
6. Och sen efter det tar han sats och tjatar på mig att jag måste lära mig segla så vi kan göra det tillsammans på västkusten i fina, fina orange flytvästar hela somrarna resten av våra liv.
7. Sist men inte minst skulle jag ta med honom till min och mina kompisars 25-årsfest i sommar och vara riktigt, riktigt mallig hela kvällen över att en så fin och gullig kille vill vara med mig och ingen annan.

Känns mycket troligt att alla punkterna kommer falla in ;) Nämen jag blev glad av den här listan även om den liksom inte kommer bli verklighet. Drömma är bra att göra ibland när saker runtomkring en inte går som man drömmer om att de ska göra. Hur ser Din tiolista ut då? För det finns väl en väl? Puss och godnatt på Dig och förlåt så mycket för ett urflippat inlägg ;o)


Elvakaffe is the shit...

hreshr... något som inte är lika mycket the shit är att dessa tagit mitt namn! http://elvakaffe.blogspot.com Det är mitt namn ju... :( Om man söker på elvakaffe på google ska liksom min blogg komma upp först och inte denna blogg eller vad det nu är (fattade inte riktigt när jag tittade in). Kanske är pinsamt och bli såhär sur över en "småsak" men kan man inte kolla runt lite iallafall  innan man öppnar en blogg med exakt samma namn som min...? Blää säger jag bara och räcker ut tungan så långt den når....

Tipstack till herr datanisse som hittade dumma, dumma nya elvakaffebloggen och tack också till sötaste sjuksköterskeparet för bilden till vänster!

Nu ska jag se några avsnitt av Sex and the city, sen läsa i en bok och sist sova. Puss

Ps. Skrivit ett mail till dem nu... Ds

Lite mer Ernst...

hui... skulle jag och Du behöva. Ernstar frågar hur vi mår, Ernstar ringer upp och pratar med oss om ingenting, Ernstar tänder ljus och håller om oss när det är mörkt om kvällen, Ernstar berättar för oss hur viktiga vi är, Ernstar prioriterar oftast oss först, Ernstar är nyfikna på vad vi gillar och drömmer om, Ernstar ger oss varma goa kramar, Ernstar planerar in oss i planeringen, Ernstar har mycket kärlek att ge... Ernstar är bra på alla sätt och vis, men ändå är det dessa Ernstar som är så svåra att få fjärilar i magen av. Varför är det så för när vi vet att de där Ernstarna är så bra för oss? Jag vet svaret och kanske Du också men vad gör väl det när ingenting går att göra åt saken...

... eller? Här följer en lista på hur Du och jag kan bli riktigt lyckliga med en Ernst vid vår sida:

1. Fånga en fjäril som du kan ha som substitut för uteblivna fjärilar i magen
2. Ta djupa andetag emellanåt för att minska kvävningsrisken
3. Säg till dig själv varje morgon att Du är värd en Ernst, för en Ernst är bra
4. Res bort med dig själv någon gång då och då ifall Ernsten blir lite för kär och galen
5. Säg till dig själv varje kväll att Du iallafall känner Dig trygg och trygg är bra

* Du, jag, oss och vi i denna texten kan översättas med "personer som sällan eller aldrig vet sitt eget bästa"

Och så lite information

image395Ville bara såhär på lunchen berätta för Dig att jag lagt till en funktion på bloggen och den fungerar så att när Du kommenterat ett inlägg sparas den kommentaren för att sen godkännas av mig. Det är inte så att jag tror att Du ska skriva massa fula ord, svära och hålla på... men att godkänna kommentarer innan de visas här tycker jag känns bra ändå. Puss

Veckans Tantvarning

Har precis varit  på en liten upptäcktsfärd i en del av Skövde som jag inte varit i tidigare. Hittade två affärer jag gillade och en av dem var Plantagen. Tyckte mycket om den. Har inte tidigare tyckt att det varit något vidare skoj med blommor men just i år tänker jag fixa iordning balkonglådor (!) på min balkong som nu dessutom prydits med nya balkongmöbler. Vill gärna ha lite prydnadsgrejer också i form av båt, fyr, fiskmås, stenar och andra saker som har anknytning till vatten... eller västkusten mer... gillar den kusten väldigt mycket och med nyss nämnda saker på balkongen kan jag låtsas att jag bor där. Det blir bra.

  Mina balkongmöbler, bricka med mat och ett glas mjölk och två tidningar

  Fin balkonglåda från Plantagen, får nog bli två såna med lite blommor och jord i


Veckans Lycka

Kan hrdzhsdAtt få komma tillbaka till sitt sommarjobb vara veckans lycka? Tror det, för nu skriver jag iallafall att det är det och då är det så. Jobbade första gången för säsongen (är nämligen säsongare fast inte i fjällen utan här i Skövde och inom äldrevård) igår. Tokigt kul att komma tillbaka och träffa allihopa igen och liksom iallafall för en dag få känna sig lite behövd. Det där sista kanske lät lite väl självömkande men det var inte meningen så, mest att jag konstaterade det. Gå på föreläsningar några gånger i veckan... det är inte direkt så att man känner att man gör en väldig samhällsnytta direkt, haha. Om man tittar i sin spåkula något år framåt kanske... men inte just nu... och hur man känner just nu är ju också viktigt. Är väldigt glad att jag även i sommar kommer jobba inom äldrevård och bryr mig inte ett skvatt om att jag kanske inte lär mig så mycket medicinskt inför framtiden som sjuksköterska. Patient/boende-kontakten tycker jag är superviktig under utbildningsåren och något jag därför inte vill ska fattas mitt CV. Bryr mig inte om att det finns de (i klassen!) som säger att det räcker med den erfarenhet man får under praktiken... Säkert gör det väl det för att det finns gott om jobb, men vill Du träffa en sjuksköterska som knappt satt sin fot i vården när Du kommer in till sjukhuset...? Jag säger nej och torkar därför gärna lite bajs till på mitt favoritäldreboende i sommar ; )