Veckans Tattiga

hfhy

Eldorado Handkräm som råkat titta ut ur handväskan! Piiiiiinsaaamt... :)
Mycket bra och prisvärd annars, inte så där fet och klenig en del kan vara... krämer alltså.
Bara att skutta iväg till närmsta Willys och börja kräma på Lilla Vickevire o Gullebrand  med flera. Inte bra för dessa att vara torra och nariga... mår kroppen bra, mår själen också bra som man brukar säga.

Väskan Du kan se på bilden inhadlades i syfte att vara en skolväska. Det är ingen bra skolväska. Rent ut sagt en av de sämsta skolväskor jag någonsin haft. Anlednigen till detta är storleken. I affären mätte jag och kassörskan så det skulle gå i ett A5-block i varje fall... men visste inte då att man till varje föreläsning får stenciler i storleken A4. Attans så det kan gå när inte haspen är på...
Så... eftersom det nu omöjligt går att göra denna väska större kommer jag preliminärt att byta till en svart ryggsäck av märket Everest (viktig info, pass på). Detta för att slippa ta med en extra påse till A4-papprena varje dag samt för att undvika frågor från klassisar om hur jag får plats med allt i den lilla, lilla väskan. Det sistnämnda har iof inte varit något stort problem alls utan bara ett kul sätt att få kontakt.
Att hitta en otattig påse att ha papprena i har dessvärre varit svårare... det har oftast löst sig iof genom en lite finare MQ-påse modell liten (som man får när man köper ett linne eller så där).

Veckans Lycka

gfyu

Ljuuuuus!

Väldigt mysiga och passar till det mesta. På vardagsrumsbordet (se bild ovan) tillsammans med en film eller ett tv-program, vid datorn eller frukostbordet, överallt!
Har kommit på att ljus är bra att tända precis innan man ska sova också för man blir lugn av dem och kan då lättare somna. Helst tycker jag de ska vara vaniljdoftande och från IKEA men smaken är ju lika olika som Helan och Halvan (Helan är ju lång och smal medans Halvan är kort och tjock). Om Du skulle tycka att tända ljus innan Du ska sova är en bra idé så glöm inte att släcka dem innan du ska nana, för annars kan det bli väldigt varmt och dumt. 

Vinnare i Årets Gosesnuffseluffsgoding 2007!

houi

Tom tackar Dig som röstat på honom och är upp över öronen glad över att ha vunnit tävlingen.
 "Did I won? Well, Im small but naggy good" blev hans spontana kommentar... tror det iallafall :)
(den krullhåriga tjejen till vänster om min blivande sambo kommer att överlämna Tomsie till mig någon av de kommande dagarna... känns så härligt!)
 

Liten Övning i Systersång

yyer

Två, två, två! Järnvägsbommar, vinter och sommar. Sköter och passar, det gör jag. Men förra hösten, då fick jag lusten, att fara till Vara på Barnens dag. Höl i vägga, börra på, börra på. Höl i vägga, större höl!

Minsta smen tog största slägga å drämde den rätt uti skethusvägga. Höl i vägga, börra på, börra på. Höll i vägga, större höl!

Fick i lördags reda på att denna sång apselut, apselut inte fick skrivas ned någonstans. Inte så fint att ha den här då med andra ord så nu är det fixat! Glöm att Du läst den... snälla... ; )

Inget synd om oss som lever i synd

ty7yu

Syndigt gott... synd, synd, synd...

Synd att mycket roligt också anses syndigt. Näe... "det finns ingen synd!" så tror jag... precis som prästens fru i "Så som i himmelen" (filmen Du vet). Kanske är det så att Du håller med mig om att synden inte existerar?

Mmm... om nu synd ändå skulle finnas, då... då har jag syndat väldigt mycket idag. Klockan var 16.00 (trodde jag) då jag plockade ihop all mörk tvätt som skulle tvättas i 40 grader för att sedan småspringa ner i den ganska otäcka källaren. Vi har nollesittning (sittning= mat, sång, spex o disco) imorgon och mina favvisjeans hade blivit lortiga sen pubrundan i onsdags. Alltså var det högst nödvändigt att få tag i en tvättid snabbt! Väl vid tidsschemat därnere upptäckte jag att nästa person inte skulle tvätta förrän kl 17.00. "Jippie tjohoe" ropade jag och slängde in tvätten i maskinen raskt. När jag sen kom upp i min lägenhet igen hade klockan blivit 17.00 plötsligt. Vet inte hur det hade gått till... men ärligt talat i sanningens sanna namn måste jag sett fel på klockan innan källarbesöket. Men då var redan försent. Tvätten var ju redan i maskinen och igång för fulla muggar! "Nooo, vilken misär det kommer bli nu... hoppas det inte är samma granne jag satte upp en småarg lapp till angående rökning inomhus". Nåväl, smög senare ner till tvätten och den eventuella misären klockan 18.00... det gick oväntat bra som tur var. Stod iof en tvättpåse och väntade utanför stugdörren men ingen förbaskad granne intill. Pust.

Vet att detta inte är så intressant att läsa om men kände ändå att jag var tvungen att få ur mig det...
Förlåt herr/fru granne för att det blev så dumt här med tvättningen idag... men Du kanske kan råka ta min tid en gång så det blir rättvist? Det är okej isåfall.

Ska som sagt var på sittning imorgon med syrrorna... ska bli skoj. Temat "Grönt är skönt" ska inte följas för jag ska ha ett blått linne med knytning i bak istället. Om någon klagar på att färgen är fel får jag väl undra om personen ifråga är färgblind eller bara har något emot att jag vågar leva i synd ; ) Bitchigt va? : P

Veckans Fobi

ryerer (bild på kitchig mugg från högskolan i Skövde)

Lika nervöst är det att börja ettan på högskola som det var att börja första klass på lågstadiet.
Jättemånga nya människor på en och samma gång och alla ute efter en sak, att få en kompis. Eller flera.

Idag har jag börjat skolan. Spännande och pirrigt, sådär som det ska vara. Massor med lärare och liknande har hälsat oss blivande sjuksköterskor välkomna till Skövde och vårt nya liv. Det sistnämnda förstod jag inte riktigt... tror de menar att vi inte får nya liv utan att vi har kvar våra gamla fast med lite nytt innehåll. Men säker på det kanske är dumt att vara.
Vi har inte bara blivit välkomnade idag utan också fått en liten glimt av vad som kommer att ingå i studierna och festerna framöver. Hoppsan, skrev jag festerna... var inte meningen att det skulle ploppa ur så snabbt från hjärnan.
Men visst, såklart är det lite granna så att partajandet bidrar till att studera är ett bra alternativ jämfört med att jobba. Samt... att man får nya vänner. Det är dock sällan fel på ens gamla (jag t.ex gillar mina vänner  mycket) men om en del en vacker dag skulle få för sig att tröttna på en är det bra att ha en backup. Eller alltså... inte för att de nya vännerna är en plan B, alla är ju lika bra... attsingen så jag krånglar till det då.

Vi har haft två pauser idag på vardera 40 min. Så många minuter är för länge för att man ska kunna komma undan med att skenskicka sms istället för att bekanta sig med nya klasskamrater. Men gjorde det iallafall, låtsasskickade sms... första rasten. Gick på toa och drack vatten också, två gånger. Pinsamt men sant. 110 personer som man aldrig träffat innan kan bli lite för många och farliga (sen är det svårt att kallprata... gillar varmpratning bättre men det är förbjudet de två första veckorna i en ny klass).
Andra rasten gick faktiskt bättre, hittade en tjej att prata med som senare blev två. Eh.. alltså hon delade inte på sig utan det tillkom en ytterligare.

Imorgon blir det heldag i skolan. Undrar hur det ska gå, men det gör förmodligen alla andra i klassen också. Hoppas på att kunna sova lite mer timmar inatt än förra... man blir så seg i huvet annars.  

Herr Gosesnuffseluffsgoding 2007


vhjgkjklvgvgftgf 1. Jude Law


hsdf 2. Erik Segerstedt


vhjgkjklvgvg 3. Tom Cruise


yeraqwe 4. David Beckham

Vill tacka Dig och alla andra gulliga läsare för alla mail jag fått under veckan med förslag på tävlingar. Jättekul! Eller... kanske inte fått så många... eller ens något förresten. Så fick hitta på en själv såhär på fredagsnatten :)

Eftersom Du och jag har samma grabbsmak kändes det ganska naturligt med en Snygg-kill-tävling med fyra godingar att välja mellan. Det enda Du behöver göra är att fundera ut vilka av dessa fyra gudagåvor som egentligen ser bäst ut. Tänk efter noga och se upp med eventuella sidovärderingar kring personerna i fråga, här i denna tävlingen är det bara utsidan som gäller... ;)

Vinnaren av de fyra fagra får flytta in i min lägenhet. Det är ett bra pris för mig... men Du går inte alls lottlös. Verkligen inte! När som helst får Du nämligen komma på Elvakaffe hos oss :) Bara att slå en plingeling.

Veckans Lycka

utusery

Åhh vilken fin flagga. Friskis & Svettis, vilket underbart ställe. Alla åldrar... tanttjejer, flickor, gubbkillar o pojkar... allihopa hoppandes och studsandes, springandes och dansandes i en ring... runt, runt, runt. Fantastiskt! Det är inte klokt så härligt det är!

Precis varit på favvisgymmet som jag upptäckt också fanns här i Skövde. Tränade lite i Kalmar på Svettis men ja... annat kom efter en tid i vägen. Men nu, nu den här gången ska det bli annorlunda :) Inget fusk mera. Bara träna, träna, träna och bli snygg som en fura. Eller är det kanske rak i ryggen som en fura?

Hoppas på att få träffa Dig där också inom en snar framtid, hur ligger det till med konditionen... va, va, va? ;) Känns lite klyssisch att skriva om hur bra man mår efter ett träningspass och hur alldeles gudomligt underbart avslappnad man blir i alla kroppens delar... men måste ändå göra det. Det är ju sant... men varför glömmer man så lätt det efter en tids frånvaro av träning? Finns inga tabletter eller gojs i världen som är lika bra för vår kropp o knopp som träning, glöm aldrig det. Puss!

Åttafundering...

dzgsd<a

Spa-Resa för två till Thailand... tänk om man vann det bara sådär...

Det är ruggigt, regnigt och grått utanför mitt fönster... och tror att det är det hos Dig med. Kan vi inte få lite snö i varje fall så det går att låtsas att klimatförändringarna bara är på skoj...

Veckans Fobi

rhserseg

Hamna ytterst i raden på en biosalong...

Detta händer kanske inte lika ofta som Du och jag byter strumpor... men, när det väl sker... vilken misär! En granne istället för två att fråga vad som händer i filmen, minskad kroppskontakt och obalans mellan höger och vänster sida i kroppen. Mmm... fobier av detta slag omnämns ibland felaktigt som i-landsproblem. Någon sanning kan ligga i det men underskatta små problem ska man aldrig göra, då är man ute på djupt vatten och simmar med späda tag.

(Igår när jag, Mia, Sara och Anna var på bio stal Anna min plats näst ytterst när jag var på toa... så hon inte skulle behöva sitta längst ut...) 

Morgonstund Har Guld i Mund

kh

Äntligen hittat en bra morgonrunda att promenera. Den innehåller lite granna skog och det är väldans trevligt för asfalt känns lite väl hårt för de nyvakna fötterna kan jag tycka.
Käckt väder är det idag och det är bra för då blir man glad och sugen på att utforska nya marker, vilket kan vara bra att ha gjort som blivande nolla så att ingen börjar kalla en nolla på riktigt (bara när man nollas).

aerywet

Herr och fru Svan var inte hemma idag när jag gick förbi. Fick bli ett kort på lite andar (typ andliga änder)istället... dem syns inte så bra kanske men det beror nog mer på att Du behöver nya läsglasögon (har som nyårslöfte att vara lite mer bitchig så tänkte börja nu i detta inlägg).