Veckans Fobi

ryerer (bild på kitchig mugg från högskolan i Skövde)

Lika nervöst är det att börja ettan på högskola som det var att börja första klass på lågstadiet.
Jättemånga nya människor på en och samma gång och alla ute efter en sak, att få en kompis. Eller flera.

Idag har jag börjat skolan. Spännande och pirrigt, sådär som det ska vara. Massor med lärare och liknande har hälsat oss blivande sjuksköterskor välkomna till Skövde och vårt nya liv. Det sistnämnda förstod jag inte riktigt... tror de menar att vi inte får nya liv utan att vi har kvar våra gamla fast med lite nytt innehåll. Men säker på det kanske är dumt att vara.
Vi har inte bara blivit välkomnade idag utan också fått en liten glimt av vad som kommer att ingå i studierna och festerna framöver. Hoppsan, skrev jag festerna... var inte meningen att det skulle ploppa ur så snabbt från hjärnan.
Men visst, såklart är det lite granna så att partajandet bidrar till att studera är ett bra alternativ jämfört med att jobba. Samt... att man får nya vänner. Det är dock sällan fel på ens gamla (jag t.ex gillar mina vänner  mycket) men om en del en vacker dag skulle få för sig att tröttna på en är det bra att ha en backup. Eller alltså... inte för att de nya vännerna är en plan B, alla är ju lika bra... attsingen så jag krånglar till det då.

Vi har haft två pauser idag på vardera 40 min. Så många minuter är för länge för att man ska kunna komma undan med att skenskicka sms istället för att bekanta sig med nya klasskamrater. Men gjorde det iallafall, låtsasskickade sms... första rasten. Gick på toa och drack vatten också, två gånger. Pinsamt men sant. 110 personer som man aldrig träffat innan kan bli lite för många och farliga (sen är det svårt att kallprata... gillar varmpratning bättre men det är förbjudet de två första veckorna i en ny klass).
Andra rasten gick faktiskt bättre, hittade en tjej att prata med som senare blev två. Eh.. alltså hon delade inte på sig utan det tillkom en ytterligare.

Imorgon blir det heldag i skolan. Undrar hur det ska gå, men det gör förmodligen alla andra i klassen också. Hoppas på att kunna sova lite mer timmar inatt än förra... man blir så seg i huvet annars.  

Kommentarer
Postat av: anna

haha...va söt du är...va du tvungen å sken-gå-på-toa sen också när du hade sken-druckit vattnet? du kanske borde ha ett uppdrag imorrn? helst inte att äta lök...men kanske gå runt å bjuda på vin? =)

Postat av: erik

kan du inte bara gå runt å ragga lite som när du är ute.. de brukar ju funka ganska bra, typ sådär 3 på en kväll, då borde du ju få kontakt med ganska många på en hel dag i skolan

2007-01-15 @ 22:42:20
Postat av: Frida

Anna: mm så var det. ja det var en bra idé, har lite över i tetran sen i lördags faktiskt.. tror du de gillar tysklandsvinet?

Erik: hmmmmmmmmm....

2007-01-15 @ 23:18:42
Postat av: Anna L

Hejhej bruttan!
Låter ju attans roligt att börja nya klass igen... Hoppas du trivs bättre med ditt studieval denna gången! ;) I annat fall så kan man ju aldrig få för många utbildningar!
Vänner lär du nog hitta me.. den första dan brukar ju vara den värsta..
And by the way, Kalmar saknar dig, e ju inte lika mycket festande längre nu! :)
Lycka till me plugget!

2007-01-15 @ 23:39:29
Postat av: Frida

Anna L: Nämen hej=) Mm detta blir nog bra. Trivs du i nya lyan då? Sara ska ha inflyttningsfest i februari nån gång, kommer ner då. Skulle va skoj om du o de andra e i stan o vill va med då? Vet inte vilket datum än men snart ;)

2007-01-15 @ 23:44:18
Postat av: Rickard

Så att plugga är en ursäkt till att få festa ofta:-)
Vet inte om det är festandet som får en att bli sugen på att plugga, eller om det är tvärtom?

Ja ja lycka till med fes...eeh pluggandet.

Du kommer nog bli en bra sjuk, sköterska:-)

/Rickard

2007-01-16 @ 19:38:24
Postat av: Frida

Är det Svenljunga-Rickard?:)

2007-01-16 @ 19:45:41
Postat av: Anna L

Jupps, jag trivs jätte bra! Det låter ju skoj! Då får vi se till att va i stan då! =)

2007-01-16 @ 20:13:32
Postat av: fia

gått nått och sken druckit och sken-gått-på toa idag=)

2007-01-16 @ 20:19:40
Postat av: Frida

Anna L: Mm får ni va :)
Fia: Nä, är modigare nu.

2007-01-16 @ 20:36:05
Postat av: Rickard

Ja visst är det Svenljunga-Rickard:-)

2007-01-22 @ 22:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91