Veckans Fobi

jfhxdfStreptococcus pyogenes, streptococcus pneumonie, streptococcus faecalis, impetigo, myocit, fasciit, glomerolunefrit, BGS, meningit, pneumoni, pneumokocker, enterokocker, gramnegativa kocker, gonokocker, STI, chlamydia trachomatis, HSV 1&2 osv osv...ush, ush, ush! Det räcker!
Det är inte lätt att vara förkyld när man läser mikrobiologi. Blir liksom så att man tror att alla sjukdomar finns i ens kropp på en och samma gång, även om man bestämde sig för innan kursen började att fortsätta leva som vanligt. Men leva precis som vanligt går inte att göra, det kan t.ex mina händer lugnt vittna om eftersom de blivit tvättade tokigt ofta sedan den 22:a augusti (kursstart). Som sagt, är förkyld nu, men tydligen är det en helt vanlig förkylning (?!) enligt sjukvårdsrådgivningen och inte något direkt livshotande som jag imorse trodde...
 

En gång i livet händer det...

image309... att man är med om något alldeles fantastiskt underbart och nästan övernaturligt. Kanske fler men oftast inte färre... en gång i livet... Min underbara gång var jag med om idag. Skulle hämta boken "Klinsk mikrobiologi" på Godiskällaren här i Skövde, och vilka befinner sig där om inte Suri och Tom Cruise ?! Vilken lycka! Detta var vid tretiden och jag skakar fortfarande i händerna av ruset som liksom blev där inom mig i godisaffären.
Känns så härligt och det kanske bästa av allt är att Tom inte verkade helt ointresserad av mig, han sa liksom ja med en blink när jag frågade om jag fick fota honom och lilltösen! Så glaaaaaaaaad för detta så det är inte klokt som Du förstår :)

Ps. Oki då. Hittade på lite här som inte stämmer... eller ganska mycket som inte stämmer... inte ens min bok "Klinisk mikrobiologi" hämtade jag ut idag på Godiskällaren... den kommer direkt i postboxen imorgon. Tom & Suri är nog hemma i USA och inte mittemot biografen i Skövde för att köpa godis. Ds.


Höst på vår planet...

uupo... eller iallafall i Skövde. Attans också... Du och jag hade behövt en lång varm och gó sommar för att orka oss igenom den dumma hösten och vintern, skapade av satans son med syfte att döda (?). Vill lägga mig under en filt i soffan och sedan bara ligga där och dricka massa té likt en björn som gått i idé... eller ja dem kanske inte dricker så väldans mycket té om man tänker efter... men ändå. Inte meningen att låta pessimistisk och lite deppig men det går inte alltid att vara på topp ens i en "humor"-blogg när hösten faller på. Vilken av filtarna på bilden skulle Du helst vilja ha förresten om Du fick välja en av dem? *nyfiken* Jag skulle ta den gröna (nej inte den rosa, haha) för den passar bäst i mitt vardagsrum. Den blåa filten skulle iof vara rätt kul att äga eftersom den påminner om en mysig tant på det servicehus jag jobbade på i sommar. Hon hade en sån blå (vikt på ett speciellt sätt) över fötterna för att hon frös så om dem jämt. Undra om hon fryser mer om de nu när det är höst. Undra om de andra tanterna och farbröderna fryser om sina fötter. Vill veta men det går inte för jag jobbar inte där längre, men vill... saknar dem jättemycket men försöker glömma bort detta för att vara nöjd med att plugga. Svårt ibland när man inte är född akademiker och hittat ett jobb man trivs görbra med... Mm så är det mä´t. Vet inte varför Du får läsa om detta men har man en blogg så har man och då kan det bli att Du får läsa om ointressanta saker ibland. Hoppas Du får en mysig höst med massa té, kramar och varma rutiga filtar :)

 

Veckans Tantvarning

xhfcdhdfFunderar på att börja på Vattengympa precis som tjejerna på bilden till vänster. Vore käckt, men är lite nervös för de eventuella konsekvenser detta skulle kunna föra med sig. Nämligen rädd att bli kallad tant resten av mitt liv och det vore ju lite olyckligt.
Kanske fortsätter med enbart simning ändå, som nu, även fast jag är rädd för en tantjej som simmar där. En gång frågade hon (50+) nämligen i rosenrasande ton om jag hade något i huvudet, när jag simmat om henne, och hur jag kunde med att göra så mot människor. Blev liiite förvånad...  Vet inte riktigt hur jag skulle gjort om jag inte simmat om henne... hon simmade liksom ganska långsamt och jag mer i normal takt.
Skulle Du bli rosenrasande om någon simmade om Dig i bassängen?

Veckans Lycka

jdxhsdEn välfylld kryddhylla ! ! !

Känns som om jag vore i en dröm, en dröm där min dröm om en egen till bredden fylld kryddhylla besannats. En dröm där allas önskningar gått till uppfyllelse så även min...
Så många gånger jag avundats de jag besökt som världsvant visat upp en alldeles fantastiskt komplett hylla med kryddor av alla dess slag. Nu har jag en egen... och vill bara skrika ut min glädje...från balkongen... men gör det tyst istället. Blir nog bäst så... iallafall så länge...

Gose-Roger

ghsgDet var en gång en liten fågel, ja en fågel, han bodde på landet, och Roger hette han. Han ville gärna leka med sina vänner, med sina vänner, ja det ville han...

Ps. Det är inte rättvist att Kåren säljer korvar för så billig slant innan hemgång... det är liksom inte så lätt att avstå... typ. Ds

Fadder-Matsedel vecka 34

bdfsd

Måndag: Pasta med pesto
Tisdag: Pasta med pesto
Onsdag: Pasta med pesto
Torsdag: Pasta med pesto
Fredag: Pasta med pesto
Lördag: Pasta med pesto
Söndag: Pasta med pesto och några lätt soltorkade tomater

Veckans Fobi

yreasyhezsVet inte vad som händer med mig. Är rädd, mycket rädd för det som numera jämt sker när jag går hem från Bogréns, Kåren, Plantis m.m (krogar)
Tror att Du kommer tycka att det är lite konstigt och äckligt, så var snäll och förbered Dig på det innan jag skriver vad det är för något. Jo... det är nämligen så att jag börjat köpa korv med bröd när jag går hem från krogen. Gillar ju inte korv! Eller jo de är väl ganska goda när man inte tänker på vad som finns i dem, men äter dem liksom inte frivilligt normalt sett. Förstår verkligen ingenting... det är helt sjukt... men vet inte vad jag ska göra åt det. Igår t.ex blev det först två korvar med bröd när jag gick ut från Kåren, sen efter en bits vandring vart jag sugen igen och gick tillbaka och köpte en till. Tre korvar på en och samma kväll, precis som på Karnevalen förra helgen. Helt sinnes! (sanslöst). Veckans fobi är att detta o-Gudaktiga beteende kommer att fortsätta och att jag tillslut kommer att förvandlas till en tjock korv som inte gör något annat på dagarna än att äta korv. Ush...


Inte utan min...

image301 ... fina gröna overall!
Den är precis så snygg, läcker, gosig, mjuk, piffig, mysig och härlig en overall någonsin kan bli. Och det bästa är att den ska sitta på mig hela tiden de närmaste två veckorna, för på måndag förvandlas jag från vanliga tråkiga Frida till hippa och käcka Fadder-Frida. En fadder som tillsammans med de andra faddrarna ska göra allt för att Du ska få en så bra och rolig start på Dina sjuksköterskestudent-år som bara är möjligt.
Vet inte riktigt hur bra det kommer gå för mig som fadder, kanske gömmer mig bakom ett träd och bosätter mig där i två veckor... men förhoppningsvis inte, haha. Har nämligen som mål att försöka dra med och peppa de lite blyga personerna i församlingen (eller ja... skaran) och det blir liksom inte bättre för dem om deras fadder är mer timid än dem :)


                       bhj

K a r n e v a l e n . . .

avgg

1. Björn (Saida) 2. Mia (Mimmi Pigg) 3. Fia (Mimmi Pigg) 4. Gumba (SheDevil) 5. Ida (Sjuksköterska) 6. Jag (Sjuksköterska) 7. Anna (Musse Pigg) Liggande: Sara (SuperGirl)

... blev en helt underbar karneval :)

Tio orksaker till detta:

1. Käcka och goa kompisar att umgås med hela kvällen
2. Bra vääääder, Gud hade verkligen lyssnat på ihärdiga böner!
3. Mycket folk i Sambatåget, flera tusen liksom! 
4. Att många verkligen gått in för sin outfit 
5. Träffa tjejer och killar man inte sett på länge
6. Att Anna och Mia fick pris i kategorin de inte riktigt vet (bästa outfit?)... eller vet om dem skulle ha :)
7. Mias paj med glass innan Plantis (god)
8. Kul att skutta runt och dansa lite på Plantis
9. De tre korvarna och en hamburgare som jag åt ute (goda)
10. Att de höga förväntningarna på karnevalens skojfaktor överträffades

Tack gänget ovan och alla andra i Falköping för en superkväll som går att leva på länge :)

Gud hör bön...

hrdhd

... det är vad jag tror iaf. Har bett hela kvällen nu (stoppat filmen "djävulen bär prada" en sisådär 100 gånger för att utföra bön) att det ska bli fint väder imorgon på Falköpingskarnevalen. Tidigare idag visades regn och sol på SMHI, nu ett moln... Moln går bra, bara inte regn för i regn blir vitt genomskinligt. Varför man nu skulle ha vitt på sig på en ostadigt väder-karnval vet jag inte men :) See Ya!

Rookie, Rookie!

hsdgsdVarför får man efter intag av alkohol ofta för sig att man kan saker bättre än man egentligen kan? Ett mysterium tycker jag. Bilden till vänster föreställer två bruttor (okej det är jag och Sara) som blivit själaglada över att en "asbra låt" spelas på stereon och därmed intagit plats i soffan mitt i förfesten i tron om att också kunna rörelserna till låten (Davaj, Davaj av Dj Alligator). Vi trodde fel och kunde visst bara helikopter-rörelserna i mitten, då den mörka rösten sjunger Rookie, Rookie. Istället för att bli hyllade som dansgudar var det egentligen ingen som la märke till oss... utom fotografen då förstås...
om nu inte kameran var inställd på självutlösning. Vilken misär. Cirka lika mycket misär som att alltid önska "The Dark Side" av Hypertraxx varje gång på Bogréns (uteställe) fast man egentligen tröttnat på den (eh ok vad var kopplingen där?)   

Jonas Gardell...

gsgs... kan vara lite småelak och pinsam mot de som sitter på allra första raden när han gör sina shower (har sett det på dvd). Jag, min Björn och hans syster ska sitta på första raden när han kommer hit till Skövde i oktober. Björn säger att man inte fick välja platser när man bokade, men han luras ibland så jag vet inte om det stämmer. Tycker att det ska bli görskoj att gå dit och lyssna på knasbollen Gardell men är jätterädd att han ska välja mig som mobboffer för kvällen så att följande scenario kommer att utspela sig där i stadsteatern:


1. Jag blir väldigt generad och rodnar (som vanligt med andra ord)
2. Blir nervös och säger därför något konstigt i hans mikrofon så alla skrattar åt mig jättemycket.
3. Får andnöd och känner mig svimfärdig för att hjärtat slår så fort.

Det är som Du förstår med blandade känslor jag kommer att gå dit. Men precis som med alla andra faror är det kanske bra att utsätta sig för dem ibland... så man inte förvandlas till en kyckling... det vore ju inte så kul.

Veckans Fobi

hdfhudfHuga... myggor!
Har provat och provat, testat på och testat på i flera minuter och timmar nu, men det går bara inte... att sova alltså. Myggbetten från helgens och måndagens bravader vill inte sluta klia. De är som svinkoppor fast mer kliande men lite mer läckra till utseendet skulle man kunna säga. Fattar inte att myggorna har mage att spruta in ett gör-kliande gift som tack för att de får äta sig mätta på vårt blod... det är tacken det, liksom! Så himla elaka är de där sviiinen.
Ja... var väl detta jag ville ha sagt. Har Du också problem med myggbett på Din kropp och knopp?

Karneval i Falköping!

mgfxmgf

Det är liksom den stora frågan, hur ska Du egentligen se ut i årets sambatåg? Har Du inte börjat med utklädnings-förberedelserna än så är det verkligen på tiden nu, för klockan 19.30 på lördag går tåget av den stapeln det stått på ett bra tag nu :)

Kanske är lite överdrivet men har verkligen längtat ihjäl mig hela sommaren till detta sambatåg. Kommer ha så sjuuukt kul som en blivande sjuksköterska någonsin kan ha. Och det bästa är att Du kommer ha precis lika kul! Ohhhhhhh va roligt, gud va roligt! Ses vid Folkets Park dåra!

Ps. Synd att ha höga förväntningar så har bestämt mig för att längta lite lagom bara.Ds