Veckans Lycka

image194

Åhh... den är så härlig min nya mobil. Tycker faktiskt det. Vem behöver pojk- eller flickvän om man har en sån här?
Den kan ta jättefina fotografier (3,2 mpix), den kan spela bra musik i öronen, den kan ta emot sms från trevliga människor, den kan spela in videosnuttar, den kan väcka en med en kitchig signal på morgonen och den kan även ringa massa skojiga tjejer och killar. Den kan egentligen allt tror jag.

Ska gå ut och gå med godingen om en stund och provfotografera lite. Borde bli väldans bra bilder för det är ju lika många pixlar i den som i en vanlig digitalkamera... inte de allra senaste varianterna då men ändock. 

Gå gärna in och lägg ett bud på min gamla ögonsten, kommer upp på Tradera inom kort. Heter Elvakaffe där också, och använd sökorden Sony Ericsson k750.

Kul msn-lek

image193

Kom på värsta roliga leken nu ikväll. Använda smileysarna på msn på helt fel ställen när man skriver med folk.
Typ en kokande arg och röd smiley efter "Hur är läget",  "den skrattande tanten med jättehögt hårfäste" istället för vanliga msn-avskedsfraser som: "Ha det gott" och "Kram, kram". Eller varför inte stoppa in "Dancing Jesus" lite överallt i meningar när man skriver till någon man inte riktigt känner... kan bli superkul!

Många nya härliga vuxenpoäng

image192

Var ute och drack alkoholhaltiga drycker igår. Kompenserade detta omogna och mycket syndiga beteende med lite nya härliga vuxenpoäng idag. Småsprang till Blomsterhallen och köpte tre pelargoner till mitt sovrumsfönster. När jag var där inne kändes det väldigt mycket som en "out of body experience"... liksom... leta efter piffiga retroblommor i en blomsteraffär. Min annars tuffa och lite hårda ungdomsstil (ya right) försvann genast i ingången till butiken. Poooff borta. Kände mig galet tokgammal när jag skulle betala också, kom nämligen på att jag även behövde blomsterpinnar att ordna de andra blommorna hemmavid med. Ännu, ännu äldre vid diskussionen med tanten i kassan om att 7 kronor minsann inte är några pengar för blompinnar. Men den saken som gjorde att jag kände mig äldst av alla på vår jord (typ 6 miljarder stycken) var vid överlämnande av blomsterhall-rabattkupong (25 %) till tanten i kassan.

Hjälp...

Söndagsquiz

image190

Vad ser Du på bilden?

A. En dildo
B. En rosa showercreamflaska av märket Sunsilk
C. En rosa schampoflaska av märket Sunsilk
D. En rosa balsamflaska av märket Sunsilk

Svar lämnas bland kommentarerna. Vinnaren (som kommer att få bilden ovan fast i större format) meddelas per mail.

Ps. Skriv vad Du tror bilden föreställer, rådgör ej med eventuellt vilseledande personer.
Ps2. Sara, jag har bytt presentationsbild nu. Nöjd?!
Ps3. Alla barn: En dildo är en slags tjock pinne som man inte ska leka med. 

Veckans Lycka (som borde vara Fobi)

image189

Sjukhus... lite förbjudet att tycka att ordet klingar positivt i öronen ens. Det är ju liksom inte av någon positiv anledning som de flesta besöker denna anläggning. Såvida en bebis inte är på väg att ploppa ut då :) Tror att ordet sjukhus bara kan vara o-negativt om man antingen aldrig varit väldigt sjuk på något sätt, eller varit det men blivit bemött på ett proffsigt och trevligt sätt av personalen som jobbar där. Ett lyckat besök eller en bra vistelse på ett sjukhus är väl ändå lite magiskt på något sätt... Ska iallafall tillsammans med mina gröna medsystrar göra allt för att varje besök Du gör blir så bra som bara går i framtiden... om tre år... sisådär... på en höft.

Sitter och väntar på moder (fyller år idag!) och broder som just nu är på ett sjukhus av hemligstämplad anledning (inte för något allvarligt alltså... då hade tonen såklart inte varit lättsam i detta inlägg). Hade velat följa med egentligen men var det någon som frågade, näe inte :). Bara att få sitta på de där bänkarna utanför Pressbyrån en stund och titta på personal och andra personer som springer runt i Foppatofflor är ganska spännande ju. Eller?

Vår i vintern

ue5rza

Kolla vilka gulliga Vitsippor! (sagt på samma sätt som hon i NileCity på B&W som säger "kolla vilken gullig sten")
Blommorna fann jag, min väninna och den kolsvarta hunden (som kommit in i puberteten) när vi var ute och vandrade på väg till stan i lördags. Väldigt nice med vårtecken tycker jag och tror Du också tycker så... Känns som att det går att börja leva igen nu efter sex månader av tédrickande under fem filtar dag efter dag.
Vet att det som snart kan läsas inte är miljövänligt (aaajja mig), men har förutom filtarna också haft tropisk värme i min lägenhet sedan december. Varmt. Men ack så skönt. Ska göra massa bra saker för miljön nu i vår bara för jag varit så himla trotsig. Kanske börja sortera mjölkförpackningar till mjölkförpackningsinsamlingen till exempel. Vet inte vart man slänger såna iof för jag hittar inte någon miljöstation på kartan. Kanske får leta mer så det inte blir ännu mer miljömisär än det redan är. Många bäckar små liksom... hoppas alla börjar tänka lite mer på alla små bäckar snart så inte planeten går under. Vi tycker ju om den Du och jag... Tellus får inte försvinna heller. Vart ska alla själar då ta vägen innan dem ploppar in i nya kroppar (om man nu är Budhist)? Pratade med en flicka för ett tag sedan som sa att hon trodde det fanns flera solsystem och att alla själarna kunde flyga iväg dit istället om vår planet gick under. Piffig tanke! Lite väääl övernaturlig för min smak men å andra sidan hur naturligt är allt runt omkring oss? Näe just det, inte ett dugg. Tror det bästa ändå är att försöka lura hjärnan att tro på något positivt, för just Tro hamnar på topp tio i undersökningen på vad som gör oss lyckliga. Det är första april på söndag så varför inte börja luras redan då. April, april din dumma hjärna jag kan lura dig vart jag vill! 
Osmart att börja skriva om sånt här precis innan läggdags men har aldrig påstått att jag är smart heller, så det så! Godnatt och sov gott och hejdå och puss... (chansen är iof bara 20% att det är natt när Du läser detta)    

För Dig...

image185

och mig... en Matlista!

När Filip och Fredrik (<- snygg) var klara med sitt tv-program förut fanns det inte så mycket annat här i hemmets lugna vrå att göra än att fixa ihop en lista på vad Du och jag kan äta. Tycker alltid det är så himla svårt att komma på något piffigt och ofta blir det att vi köper samma sorts mat på rutin. Det kan ju bli ganska o-kul i längden och kroppen blir dessutom inte så glad av att få i sig samma sorts föda vareviga dag. Har delat in listan i lite olika grupper som Du kanske ser, lättare att para ihop olika rätter då så variationen blir total och underbart härlig.
Såklart kan listan kompletteras allt eftersom nya rätter dyker upp i huvudet på oss, men detta är en början... iallafall för mig. Du kanske inte gillar något alls på listan och kan då istället skriva en egen med Dina goda favoriter.
Det är inte direkt så att varmkorv är det allra godaste vi kan äta, men ibland har de rea på Konsum på en del varor och då får Du och jag passa på :) 

Ps. 50 % på allt nyttigt bröd i alla Konsumbutiker fram till den 25:e mars (Våffeldagen). Pass på att fylla frysen! Ds. 

Veckans Lycka

image184 (www.bogrenssalonger.com)

"Lorditecknet" i perfekt utförande! Har verkligen inte sett någon göra detta så fint och bra innan.
Lyckokillen på bilden måste ha tränat och tränat, nästan till överdrift kan man nog nästan tänka sig.  

Ska tillbaks till soffan, kuddarna och filten och öva nu hela kvällen på tecknet, för att nästa vecka pröva om det går att komma med på uteställets hemsida med en om möjligt ännu kitchigare fingervisning nästa vecka.
Tänker inte härmas så det får bli "Carolatecknet" då istället så inte Mr Greenguy blir irriterad och arg.
Carolatecknet är ungefär likadant som Lorditecknet men då har man tummarna utfällda också. Carola gillar kärlek och det tecknet står för just detta (tror det iallafall). Personligen tycker jag inte Carola verkar så speciellt kärleksfull, vet t.ex. många som är rädda för henne och jag är en av dem. Alltså hon har nog inte gjort något dumt mot varken mig eller Dig men ibland säger hon bara så konstiga saker. Kanske hon tycker att vi gör också men det gör inget.


Veckans Lycka

image182 <- kolla vilket gulligt äldre par!

Äldre, ska umgås en hel del med äldre i sommar och lite nu i vår. Fick reda på detta idag på min arbetsintervju och blev riktigt glad. Som vanligt inte så världsvant glad utan jätte, jättelycklig. Men det får man vara när det sker skojiga saker.

Aldrig hängt med äldre och fått pengar för det innan. Ser det sistnämnda som en trevlig bonus dock. Är lite nervös för uppdraget men hoppas det kommer gå bra med alla uppgifter där på boendet. Tänkte jobb-öva lite nu i helgen på min väninna och hennes hund. Mata dem, fixa iordning lite vid deras toabesök, prata om grejer som hände för längesen samt gå promenader, lösa korsord osv. Finns en hel del man kan träna :)

The Game - Spelet

image179

Guybrush Threepwood... åhh en sån kille! Bilden ovan visar hur han sett ut genom tiderna. Även fast det nyaste spelet i 3D-animering är mest snällt mot ögonen så är nog det äldsta charmigast. Ungefär som om Du skulle jämföra ett Nintendo 8-bitars-spel med ett Wii-spel liksom... kan ju liksom bli lite för mycket av det goda (grafiken) ibland kan jag känna när jag känner efter. Eller hur känner Du? 
Humorn alla Monkey Island spel igenom är däremot densamma, fniss så man nästan kiknar ibland. Måste vara världens roligaste person som skrivit manus. Eller världens starkaste kanske, om han/hon nu är rolig... det vet man ju inte.

image180

Ska börja spela fjärde spelet idag och det ska bli väldigt, väldigt spännande och underbart att få åka med på ännu en Monkey-resa bland de karibiska öarna. Känns nästan som att man är där på riktigt när man spelar och det är ju bara för härligt. Börja spela Du också så kan vi tjittchatta lite om vad som händer i denna magiska värld.


Veckans Tattiga

image173

... brukar titta i kikhålet som finns väldigt passligt placerat på min ytterdörr. Alltid annars tittar jag lite i det innan jag öppnar ytterdörren. Inte ikväll. Vet inte varför men av någon anledning skuttades det förut rakt upp från soffan och bort till dörren för att direkt öppna den utan inspektion innan i det lilla, lilla hålet.
Ångrar det lite. Tänkte nämligen inte ett endaste dugg på min outfit... Mörkblåa dunsock/tofflor, kortkort ljusturkos mysbyxtyg-kjol med text på rumpan och lila görurtvättad tröja. Detta ihop med lugg som stod rätt upp (tack virvlar) och håret i klämma lite på sniskan (sned). Varför var den söta brandsläckarförsäljaren tvungen att komma just ikväll när jag har mina fulaste myskläder på mig. Typiskt...

Kanske inte gjorde ett så bra intryck ändå för han frågade om jag hade brandsläckare eller brandvarnare hemma och efter lite letande fick han ett nej till svar, men att det inte hade brunnit någon gång än. 
Typiskt igen... Ska vara förberedd nästa gång det ringer på dörren.
     

Springbreak

xsfygul   yigtufkhy

Skövde och Kalmar. Same shit, different name. Skövde till vänster, Kalmar till höger.

Liten överdrift kanske där med same shit och det. Även om dessa bilder är gaaaanska lika så börjar jag nu när våren kommer känna att ett lite större vattendrag (typ sjö) av något slag inte skulle sitta felplacerat här i bögda (byn). Hade varit mysigt att ro till skolan på mornarna till exempel...
Stanna halvvägs och dricka kaffe (från den Pellviks-termos man har med sig i väskan), blunda och lyssna på fågelkvitter. Istället för att andas in nulägets stadsjeep-luft och höra brummande ljud på vägen till skolan eller vart man nu har tänkt att bege sig. Du kanske inte går i skolan utan jobbar istället, vet man ju aldrig liksom.

Ville egentligen få fram att det är alldeles precis jätte-underbart att våren verkar ha kommit. Rikigt läckert rent ut sagt. Ska ut och gååe en ruennda (skånska för att gå en promenad) nu i en park eller så. Tänkte först ta med lite picknick och traska bort dit jag bodde ett tag då jag var en lite mindre Unga fröken Elvakaffe, men kom på att det kändes lite nördigt. Himla tur att jag upptäckte detta innan och inte på vägen hem från denna numer uteblivna picknick.

Mmm japp, japp. Glad vår på Dig och glöm inte att njuta lite grann i solen istället för att syssla med måsten som sällan eller aldrig är måsten. Ta´t lugnt, ta en TOY så att säga :)

Nu är jag också...

image169

... en sån där person som lyssnar på speciella band och artister och inte bara P3 Star och andra radiokanaler...

Har förstått att det är väldigt viktigt för killar och tjejer att veta vad andra killar och tjejer lyssnar på för musik. Ofta eller oftast när jag träffar en kille eller tjej så frågar dem vad jag tycker om att höra på. Har inte insett förrän ungefär nu att det inte är okej att svara "allt, oftast det senaste som de spelar på radio". Det liksom är förbjudet i de flesta kretsar... förstår inte riktigt varför... De liksom himlar med ögonen när jag svarar så och jag riktigt hör vad de tänker även fast de bara får fram ett Harald Treutiker- "okaaaj" som kommentar.

Kanske verkar lite knasigt men har iallafall bestämt mig nu för att nästa person som frågar vad jag lyssnar på ska bli riktigt imponerad. Satt därför hela dagen (ja hela dagen... är ju student) igår och fixade ihop en skivsamling på datorn. Alltså det blir ju ingen skivsamling då utan liksom mer en ljudfilssamling, men för att det ska kännas mer som en skivsamling lade jag in en bild på bandet/artisten i varje musikmapp. Blir ju så mycket roligare och mer ordning och reda (<- ej butiken , nedre plan på NK i Stockholm) på detta sätt.  

Det bästa med att sortera alla sina låtar i artistordning och leta bilder till bandet/artisten som sjunger är att man lär sig väldigt mycket samtidigt om dem som sjunger... hur de ser ut, vad de har för kläder, vad de äter till frukost... allt får man reda på. Näe inte allt men så mycket man vill. En bra sak till med att ordna med låtar är att tankarna helt låses i datorn för några timmar och inte flänger iväg någon annanstans. Var så himlans glad igår när jag gick hem från skolan efter att ha pratat med min examinator (var nära att bli påkörd i mitt lyckorus). Fick först U på allra första tentan för hon diggade den inte så mycket. Men nu gillar hon den lite mer för jag har förklarat vad jag menade, och därför gav hon mig G i för tidig 24-årspresent (tror inte hon visste vad hon skulle köpa annars).

Även fast jag skriver lite konstigt så kanske Du förstår att det ibland lönar sig att tjata så det går som man vill... allt blir ju vad man gör det till och ur många svarta saker kan man ofta plocka fram en hel del vitt eller iallafall lindblomsgrönt. Den sistnämnda färgen kan ibland räcka gott och väl och är en färg man ska vara nöjd med om den svarta kulören en tid har haft överhanden i såväl garderob som huvud.

Ps. Har kortet längst upp i detta inlägg på min mobil nu så nästa gång en tjej eller kille frågar vad jag lyssnar på ska de allt få se! Ds.

Vill så gärna...

image166 

... ha en katt... precis en sån som på bilden faktiskt.

Tigerkatter är fina, snälla och roliga och man kan bland annat busa, gosa och kramas med dem.
Kikat runt lite på olika adoptionsbyråer och det verkar inte som man behöver stå i kö så värst länge i väntan på en egen kelgris. Men stunnar mig (väntar) nog till hösten iallafall... bra att planera långsamt. Mycket som behöver fixas innan... transportbur, låda, säng, klätterträd, koppel. Sen en sak till också, om jag har en sommarromans (vilket härligt ord) med en jätte-pälsallergisk kille som kanske blir kär i mig och jag i honom, då är dumt att adoptera en liten kattunge om vi nu bestämmer oss för att fortsätta vara kära i varandra... eller vad tror Du?

Ps. Får man praaata med katteeen? Ds.

Veckans Fobi

image162

Trängsel, mycket människor på en och samma plätt. Der är inte kul och gör ibland ont i fötterna eller andra delar av kroppen. Den allra ushligaste (värsta) formen av trängsel tycker jag är marknadsträngsel, inte en endaste aning om ifall Du håller med... kanske, kanske gör Du det inte.

I lördags var jag och mina vänner ute på den marknad fylld av kött vi tillbringat de allra flesta lördagar den närmsta baktiden. Det var mycket folk som det brukar vara och som vanligt vill alla dessa gå hem från marknaden när marknaden är över klockan 02. Men som alltid har marknadschefen även denna vecka inte tänkt på att marknadsbesökarna blir väldigt många på ett och samma ställe när de ska gå ut. Som så många lördagar innan händer följande minst en av deltagarna :

1. Stämpling av lågstövlett (innehållandes ömtålig fot) från annan klacksko. 5/5 på smärtskalan (aj, aj, aaaj)
2. Otäck loska mitt framför ögonen från manlig deltagare som missat att han befinner sig inomhus.
3. Intryckning i trappräcke. 4/5 på smärtskalan och efterföljande blåmärken dagen efter.
4. Het diskussion med vakt om eventuellt annat system vid utträde från marknad.
5. Monolog om att aldrig mer gå till denna marknad. Främst på grund av att kött inte enbart är kött men också beroende av ovan nämnda händelser.

Ps. Vet att man allt får tåla lite om man väljer att gå på marknad men när dåliga saker aldrig blir bra får man faktiskt berätta om det... för det har jag läst någonstans. 

Väckarklocka Är Bra Att Ha...

egtsgtwea

Att göra om Du kommer hem mitt i natten efter en kväll på Kåren och kommer på att mobilen Du använder som väckarklocka blev kvar på förfesten, och Du ska upp klockan 07.00 morgonen därpå :

1. Ring (med fast telefon) alla Du tror fortfarande är vakna och fråga om de kan numret till förfestvärden.

2. När Du inser att alla redan sover, slå en plingeling och beställ väckning av Telia på Din fasta telefon.

3. Inse att Du bytt leverantör till ComHem. Leta reda på pärmen med koden till deras hemsida, för att kunna få tag i information om hur Du beställer väckning av dem.

4. Då det i papprena står att koden finns på Din senaste pappersfaktura, bli lite arg när Du då kommer på att räkningarna kommer på e-fakturor som Du genast raderar efter betalning.

5. Efter lite sansning, klicka dig in på Eniros sida och läs där om automatisk väckning. Bli lite upprörd igen då priset för detta verkar vara 90 kronor per gång.

6. Bestäm Dig för att morgondagens föreläsning inte är värd 90 kronor och Googla istället runt lite för att se ifall det finns någon gratis eller halvgratis väckningstjänst.

7. Sucka och pusta lite irriterat eftersom klockan hunnit bli 02.30.

8. Använd sökorden "väckarklocka +dator" på Google. Installera den elektroniska väckarklockan som hittas och välj låten "Åt samma håll" med Lars Winnerbäck som vakna-upp-signal. 

9. Testa klockan några gånger och glöm av att ljudet kan väcka grannarna.

10. Ställ in den tid då Du vill vakna (07.00) och gå och lägg Dig.

(11). Vakna av dig själv 06.15 och märk efter en stund att Du inte kan somna om. Gå upp och ät Din morgongröt och småspring sedan till skolan.

Veckans Lycka

grewayer

Top Hat kommer tillbaka i sommar! Åhh vad gott! Glassgubbarna har till och med behållt det fina randiga pappret på denna ljuvliga nostalgiglass. Livet är bra underbart ibland alltså... :)