Gott Nytt Flummeliflumm-år :)

gjjjjkl 

Imorgon är det nyårsafton. Inte klokt vad tiden går... som man brukar säga. Nä men helt serro (seriöst) så har just detta året gått ovanligt fort. Funderar på om det kan vara så att några dagar av misstag har försvunnit. Det är ju inte direkt några som arbetar med att kolla upp så vi får alla dagar vi ska ha (menar inte semesterdagar nu alltså)... eller är det kanske det tro...? Hmmm... lurigt.

Ska fira nyår i en bygdegård tillsammans med ungdomar och äldre i år, firade så förra året också. Men då var det i en annan bygdegård. Bra med lite variation. Den fina klänningen i mitten på bilden ovan har jag tänkt bära aftonen till ära. Köpte den idag och tycker den passar en nyårsafton alldeles görbra. Äshan... ljög nog nu igen. Inte inhandlat någon blåsa i år. Tänkte att den ändå bara skulle bli smutsig eftersom vi ska vara ute på landet... eller så är det så att med en ny blåsa smyger sig höga förväntningar in. Blir kvällen bara halvkul kan men sedan köpa en hel del inredningsgrejer för de insparade slantarna istället.

År 2006 har för Dig och mig varit roligt och tråkigt samt mittemellan... som de flesta andra år. Allting kan inte vara kul hela tiden, det går liksom inte. Rolands (Torsk på Tallinn) underbara citat "Efter regn kommer solsken" stämmer bra väldans ofta tycker jag och även Du kanske. Personligen har detta års regn för mig mest bestått i en affärsredovisningskurs och en kalkyleringskurs. Inga ord i världen kan beskriva hur jobbiga jag tyckte dem var. Men är idag ohyggligt tacksam över att dem två kurserna fanns med i programmet. "Näe nu struntar jag i det här, är ingen handelshögskoletjej, ska bli sjuksköterska istället" var en fundering i huvudet mitt som ekade högt hela våren och sommaren. Sitter nu i en ny lägenhet, ny stad... lite närmare ovan nämnda målet. Slutsats av detta... Rolands citat och, Gå inte klart Din utbildning om Du inte trivs, samt... gå klart den om Du trivs :)

Jo... sen är det ju så att det hänt en hel del på Snygg-Erik-fronten...

1. Tror han är kär i mig
2. Väntar iaf på att han ska ringa
3. Sötingen släpper sin första singel i början på nästa år!

ghyjgkljl (Trevlig scarves förresten)

Helt underbart att det snart kommer att gå att lyssna på underverkets hela debutskiva som kommer någon gång i februari. Jippie weeeoooiiee :) Visst är det för härligt hörruDu.
Nog om det. Vill tillsammans med Tom Cruise (i helikoptern nedan) som avslut på detta inlägg tacka Dig som läsare för året som gått samt önska Dig ett G o t t  N y t t  Å r. Lev Väl! Puss och kram

gjklk 

Veckans Fobi

yufyug

Huuu ysha. Falukorv... :(


Tittade på Barnen i Bullerbyn precis. Avsnittet när Lisa och Anna ska gå och handla falukorv (bland annat) är inte det bästa avsnittet. De sjunger om falukorv, köper falukorv och pratar väldigt, väldigt mycket om denna korv mest hela tiden.


Vet inte när Din rädsla för falukorv uppkom men min gjorde det i lågstadiet. Farlig korv, ej tillräckligt stekt sådan som simmade i flöt* serverades ibland på vår skola. När barnen inte gjort sina läxor ordentligt eller då mattanterna tyckte det var alldeles för länge kvar till sommarlovet. Tror det var så iallafall.

Skolmaten har förutom denna beiga korv (full av fett och bortsorterat kött) varit bra tycker jag. Förutom i högstadiet då när det var häftigt att vägra äta den.

* Fett


Varken Bad eller bad är bad.

asdgasg

Önskade en bild på ett fint badkar med skum i... Michael Jackson och hans album "Bad" dök istället upp på Googles bildsök. Gör inget... bad som bad...
Ville bara såhär under kvällningen (eller snarare nattningen) tipsa om en väldigt trevlig aktivitet: Bada!
Ny favvishobby... har Du ett badkar så sätt igång på momangen :) Det enda Du behöver är ett kar och varmt vatten från kranen. Ganska käckt är det att ha i nån slags olja eller skum i det blöta också, men det är ju valfritt. Kan  rekommendera Idas (Ida du vet) julklapp "badchoklad" med vanilj och lavendeldoft, mycket nice. Några ljus på badkarskanten eller i badrumsfönstret är också mysigt. Men som innan sagt... det enda Du egentligen behöver är vatten och något att bada i... har Du inget kar i porslin (eller vad är det för material i badkar...aja...ser iaf ut som porslin) går det lika bra med (selleri) en badbalja i plast från ÖB.

Nu ska jag nana... upp och gå en runda imorgon bitti (gud så intressant). Natti natt och lycka till med badningen om Du gillar mitt tips.

Jul på slätta men även i storstäder

ggiu

Unga fröken Elvakaffe önskar Dig en väldigt God Jul! Hoppas Du får massa god mat och kanske en julklapp också om Du varit snäll :) Lite juluppehåll väntas i bloggen, skönt tänkte Du nu och med all rätt. Nästa inlägg (om Du vill läsa)kommer förmodligen att innehålla lite skoj från det juldagspartaj Unga fröken Elvakaffes vän Unga fröken Optiker bjudit till. Avslutar med en liten söt västgötsk sång som vipps blivit omgjord till en julsång (melodi, "hej tomtegubbar"):

"Hej bonnatömta ifrå slätta, emella Vänern å Vätta! Hej bonnatömta ifrå slätta emella Vänern å Vätta! Nu sa vi supa, nu sa vi schonga, för vi e glaá å vi e onga. Hej bonnatömta ifrå slätta emella Vänern å Vätta!" 

Översättning för utomsocknes:

"Hej bondtomtar ifrån slätten emellan Vänern och Vättern! Hej bondtomtar ifrån slätten emellan Vänern och Vättern! Nu ska vi supa, nu ska vi sjunga för vi är glada och vi är unga. Hej bondtomtar ifrån slätten emellan Vänern och Vättern!"

Skrapa Istället För Slott

tywwetwet

Idag är det sooool, skönt... Sovit väldans länge nu på morgonen men det behöver man efter mycket slit och skruvning, tror jag Du vet också. Blir en lång promenad i nya trakterna senare under dagen. Är bra att lära sig hitta till olika platser i en ny stad...järnvägsstationen, centrum, skolan och närmaste mataffär. Genom detta promenixande kanske även en ny hälsoslinga kan ordnas till. Vore nice, långt att ta tåget till staden tre mil bort på slätta för att gå den rundan som finns där. Känns lite hugget eller vad tycker Du?

Snart är det jul, det är kul. Imorgon kommer min svarta barndomsvän med dödskallar hit. Vi ska stå utanför det gröna bolaget och se så inte folk kommer ut med för mycket innehåll i sina turkos, lila och mörklila påsar. Sedan blir nog även de allra sista klapparna inköpta... dem det ligger allra mest planering bakom alltså... Puss på Dig i julstöket.

Ny Stad Nya Utmaningar :)

yearztyw

Mmm... hyreshus i Dubai på bilden. Ganska högt ser det ut att vara eller vad tycker Du?

Fick fyra nycklar i min hand idag. Tre lite större och en i miniformat. Den lägenhet jag tittade på en av de allra första dagarna i månaden oktober är nu äntligen min på riktigt. Två och en halv månad kan gå långsamt ibland när man längtar efter en lya... men bra är det att ha tid på sig att köpa möbler samt planera hur det ska se ut så man sedan trivs i sitt nya hem. För det är mycket viktigt att man gör det.

Krafs, krafs... det är vad de flesta inlägg innehåller från mig. Men våra hjärnor är olika bra på att ta fram intressant information. Är löjligt förtjust i att komma ihåg ointressant information och då får det bli som det blir. Meningsmisär ungefär, fast en lättare sorts sådan. Men det gör inget va? Eller vaaaaa?

Mmm...tredje helgen utan alkohol kommer detta att bli för mig och för Dig också kanske. Känns bra. Kroppen är ren och härligt fri från starka drycker och dess slaggprodukter, så ska det få vara även i fortsättningen. Iallafall till juldagen... Kramis till Dig och till alla som vi känner.

Syster Yster

tewatq

Blivit antagen till sjuksysterprogrammet! Det var fint :) Är inte jag på bilden men om några år skulle det kunna vara det... Ser ut som att tjejen till höger på polaroidkortet ovan håller på att få en vaccinationsspruta för att hon ska fara till Boston. Om Du också ska åka dit om några år kanske Du får en sån av mig... det vet man inte. Men kan vara så.

Nu ska det packas ner lite kläder och grejer i lådor. Flyttar till nya studieorten på söndag, ska bli kul. Kom gärna och hälsa på mig en dag sen så bjuder jag på Elvakaffe med Elvakaka. Efter det kan vi bada bubbelbad och dricka jordgubbsvin. Eller ja... om Du inte vill bada med mig kan vi nöja oss med det första alternativet. Om Du vill bada ensam kan jag vänta utanför badrummet medans. Löser sig nog.

Mmm...Glad Lucia i förskott. Vi på Mössebergsbagaren har laddat med 9000 lussekatter (med eller utan saffran) ifall bullusten skulle falla på Dig imorgon (smygreklam). Puss på Dig!


Klippdockan Klara

sdfdf
 
   
                                 
Om några dagar är det Lucia.Tänkte därför att lite julpyssel i form av Klippdockan Klara kunde passa fint såhär i väntans tider innan ljusets drottning kommer och lyser upp i det vintermörker vi omges av.

Instruktioner:
1. Tag fram en vass och bra sax, limstift samt ett icke ömtåligt underlägg (ett tips är att inte använda dagens tidning till detta då det inte är säkert att alla ev familjemedlemmar hunnit läsa den).
2. Klicka på popup-fönstren för att förstora bilderna (lussekatten är dock redan förstorad). Skulle bilderna ej matcha lussekattens storlek kan dessa ändras i programmet Paint för Windows. Skriv sedan ut bilderna med hjälp av skrivaren (finns möjlighet till flera färger i utskriften rekommenderas detta varmt).
3. Klipp längs den streckade linjen på alla bilder. Var noga, flit lönar sig.
4. Klistra fast bilderna på lussekatten.
5. Färdig att skickas in för bedömning. Adress kan fås via sms till Unga fröken Elvakaffe om digitalkamera ej finnes. Finaste lussekattbidraget publiceras här i bloggen tillsammans med bild på konstnären.  


Första Träffen Innan Första Dejten

hrest  (Erik väldigt nära... den var fin!)


Unga fröken Elvakaffe har träffat mannen i hennes liv idag. Skönsjungande Snygg-Erik från Idol (som kan skådas på bilden ovan). 50 cm från honom var hon och hade även lite, lite ögonkontakt. Rådjursögon Live var enligt källan en underbar upplevelse. Överlät kramandet och pussandet till de 15-åringar omkring henne gjorde hon, unga fröken Elvakaffe tänkte på att det första intrycket är viktigt, mycket viktigt. Inte vara "för på" i början... hon känner till spelreglerna minsann.

Hoppas Du inte blivit alldeles för avundsjuk nu utan känner att livet går vidare ändå utan att ha träffat Erik. Unga fröken Elvakaffe kommer sova gott inatt och drömma om... ja just det... Erik... :)

gdeas  (Eriks rygg... den var också fin!)


Borde Vi Borda Varann ?

hswe          gs<gsd



Ahhh... soffbord! Har köpt allt utom just denna möbel till min blivande lägenhet. Liksom fastnat i ett lite för stort utbud. Vissa saker borde det bara finnas en sort av, soffbord då till exempel.

Nåväl. I eftermiddag blir det lite julklappsshopping... men inte vilken sådan som helst. Köpning av klappar med självaste Snygg-Erik ala Idol kommer det bli. Ska bli så härligt att träffa honom på riktigt. Vi två passar liksom så bra ihop, som örhänget i örat som man brukar säga.

(Erik kanske kommer till ett visst shoppingcenter idag tillsammans med några andra från Idol men chansen är ungefär 20% att han skulle vara en av de hemliga gästerna där ikväll. Reds anm.)
 
Tänkte väntat med klappinhandling tills snön anlänt men den verkar vara lite tjurig i år. Hamnat i trotsåldern kanske... hoppas den kommer ur det beteendet snart bara för tomten och alla renarna har fortfarande anpassat utkörningen av klappar till vitt vinterklimat. Tror det iaf.


Veckans Fobi

weta
Sprutor. Hujedamej! Var hos farbror Tandläkaren idag. Han tittade på min visdomstand som gjort tokont sedan i fredags (samt gjort höger kind lika stor som min fd hamster Fritz kind var när han hade samlat lite). Därefter sa han och fru Tandsköterska att de skulle skölja tandfickan vid dumma tanden lite och sedan kunde jag gå till Apoteket och hämta lite penicillin. "Ååå vad skönt, inget värre" tänkte jag.
Farbror Tandläkare lämnade sedan rummet medan fru Tandsköterska satt och svarade på mina frågor om tänder (spännande... hihi). Efter ca två minuter kommer farbror Tandläkare tillbaks med Världens Största Spruta Modell Större.
-
Vi ska bara ge dig lite bedövning, sa han (bara och bara tänkte jag stel som en pinne).
Han tog rejäl sats (eller ja...) och förde sedan in jättesprutan i munnen min. Väl på plats träffade den en nerv... gjorde superont så var tvungen att gråta lite... (lite pinsamt men de flesta fäller nog en tår ibland hos farbror Tandläkaren).
- Ibland kan det göra lite ont om man träffar rakt på en nerv, sa fru Sköterska sedan.
Farbror Tandläkare tog därefter fram (vad jag tyckte det såg ut som) ännu en spruta!
- Nej! En till?!, sa jag.
- Ingen fara, den här ska vi bara skölja tandfickan med, sa Farbror Tandläkare.

Överlevde hela tandläkarbesöket men med om möjligt värre rädsla för sprutor...

Ska försöka bli vän med sprutor inom en snar framtid. Tror det kan vara bra med tanke på yrkesval och så... vet inte hur det ska gå till bara... Hur blev Du av med din rädsla för sprutor? Eller är Du fortfarande rädd?


En liten gnutta självkänsla åt en förvirrad tvåbarnsmor, tack

dhvghbjl
(bild från expressen.se)

Läste på Expressens sida idag att Linda "tvingats" att göra ännu ett utvik. Det var nämligen inga som tog henne på allvar ändå...

Tycker så enormt synd om henne, på riktigt. Hur kan folk utnyttja hennes så otroligt låga självkänsla hela, hela tiden genom att föreslå henne att medverka i nya tokigheter gång på gång på gång...? Hoppas att inte en endaste en köper numret av FHM (<-- bläää) hon kommer vara med i, vore nog det allra bästa som skulle kunna hända...

Love Me Tender (Älska Mina Tänder) - Elvis Presley

reaj<

Ursäkta mig men kan någon berätta vad det är meningen att man ska använda sina visdomständer till...? Mala sönder stora söndagsstekar och dylikt efter tuggning med de andra 30 tänderna eller vilket är det rätta svaret tror Du? Har aldrig varit så in i norden arg på någon av mina kroppsdelar förut som höger visdomstand i underkäken. Arg, arg, arg... jättearg. Grrr så arg. Okej...ponera att de dumma kloktänderna nu skulle behövas till stekar och sånt i framtiden... varför finns det i så fall då ingen plats över åt dem så att de inte behöver växa rakt in i kinden på en?! Ont, det gör ont!

Efter att ha läst alldeles för många artiklar om hälsa, vad som är farligt och inte kan man tyvärr drabbas av det som på fackspråk kallas Hypokondris healthiralos- rädsla för allt som kan skada kroppen. 
Värktabletter ala Ipren och Alvedon sägs i allt för hög konsumtion leda till kräftsjukan... som mycket annat (men om annat används i måttlig mängd blir annat inget mer än ordet annat).
Men är det då lördag och de flesta tandläkares lediga dag (då de är hemma med sin fru/man och alla barnen och tittar på tv samt myser) måste man svälja många värktabletter tills det blir vardag igen.
Inte lätt att följa hälsoråd då inte.

Mmm... nu är klockan mycket så unga fröken Elvakaffe ska strax försöka sova några timmar... hon kommer att vakna ungefär klockan sex imorgon bitti (då Iprenen slutat verka) och då förmodligen skriva ett ännu argare inlägg om visdomständer. Läs inte det isåfall är Du snäll ;)   

Ps. Vet att det är lite fjantigt att skriva om att det gör ont i min mun och så men Du behöver inte tycka synd om mig... fast lite, lite kanske... snälla...?