4 veckor utan en endaste...

tyjtr... bok! Det är den underbara sanningen när man som student går ut på praktik. Eftersom Du säkert är olidligt nyfiken på vad Vi sjuksköterskestudenter byter ut vår bokläsning mot under vår första praktik har jag här gjort en lista (som är ganska lätt att förstå även för Dig som lekman).  

1. Rullator-styrning
2. Urinkateter-tömning
3. Övre och nedre toalett-fixning
4. Blodtrycks-mätning
5. Frukost, lunch, fika och kvällsmål-servering
6. Dokumentations-skrivning
7. Prat-samtalning
8. På & Av-klädning
9. Rullstols-raceing (nä okej då)
10. Handledar-visa-vad-jag-kan-uppvisning


Hoppas att listan inte var för svår att förstå. Vill ju att det ska vara lätt för Dig att komma in i rutinerna när Du också ska ut på äldrevårdspraktik snart. För det ska Du väl? Eller? Näe okej, men kanske kan den vara till hjälp någon gång när du minst anar det. Nu ska jag laga mat och sen småspringa iväg till de äldre och personalen på boendet. Puss, puss på Dig!

Lars Winnerbäck :)

ahre

Varför gör du såhär? Biljetterna till din konsert i Skövde är slut och kommer aldrig mera igen. Glömde köpa innan detta skedde. Typiskt. Jaja, hoppas Du som fått tag i biljett får en trevlig kväll med massa underbara sångstämmor och goa instrument. Skulle Du känna för att göra något annat den kvällen (Winnerbäck är ju ändå ganska dålig) så maila mig på
[email protected] så kan jag vara snäll och köpa biljetterna Dina :)  

Fått tag i biljetter!!! Åh det finns en Gud däruppe någonstans :)

Veckans Tantvarning

jdzjudOoo den är så fin min nya shoppingbag! Man får plats med det mesta, som t.ex mat, hygienartiklar, det man shoppat på stan innan handling på Willy´s med mera. Allt mer eller mindre kan ligga där i. Funderar på att inhandla ännu en på Lagerhaus innan veckan nått sin ände, tio kronor för detta mirakel till bag är ju inte direkt nåt man behöver pruta på. Tio plus tio är tjugo kronor och för tjugo kronor behöver Du aldrig mer köpa en plast- eller papperspåse att ha maten i när Du handlat. Är det inte fantastiskt?! Iof måste Vi istället köpa soppåsar men det måste väl ändå vara billigare.
Var nog mest detta jag ville meddela denna eftermiddagsfredag. Ha en trevlig helg och glöm inte att lyxa tét lite extra på nåt sätt, det ska va skillnad på vardag och helg så att det inte flyter ihop alltihop och blir en enda grötig grå sörja.




Paket på posten :)

hdxhfdTänkte inte gå upp ur sängen imorse som protest mot att det faktiskt verkade vara måndag. Gjorde det ändå och det ångras inte för titta vad som låg i min postbox! Ett paket med mycket spännande innehåll. Blev jätteglad för det töser och nästan skuttade iväg till Willys för att handla istället för att lunka på med sur min och kutrygg som jag säkert gjort annars. Paketet innehöll:

1 drinkpinne (från Mias väska tror ja)
1 frp Läkerol (från Saras väska, med 1 tablett kvar, haha)
1 cd-skiva med min "favoritmusik" heavy metal (haha)
1 munsårsplåster (hmm?)
1 påse (liten från b young... helgens finaste påse)

Väldigt nöjd med grejjerna är jag och också väldigt nöjd med helgen med Er :) Blir alltid så många sköna skratt och roliga diskussioner och det är sånt kan man leva på länge i höstrusket!

Byteri av tv

32753-335

Det känns lite overkligt... men när jag bytte min* gamla 14-tums tv...

32753-336

... mot en 28-tums widescreen-tv* ... blev det ganska roligt att se på tv helt plötsligt :) 


* 14-tums-teven är egentligen Saras som jag fick låna när min gamla dog av skadorna efter en lätt tappning i golvet (den gled ur famnen på mig den dummingen... osmart av den)

* Widescreen heter den allra senaste typen av tv-apparat. Bilden är liksom bredare och mer annorlunda än på en vanlig tv. Känns ganska coolt att vara en av få i Sverige som redan äger en sån. Haha, nä jag skojar bara. Tänkte att Du kanske kunde ge mig en ond kommentar om att jag tydligen inte fattat att alla andra redan har en platt-tv och förmodligen brännt upp sin gamla widescreen-tv för att den tog för stor plats. Tänkte faktiskt köpa en platt-tv först men sen kom jag på att man istället kunde köpa en ganska fin vanlig tv för 700 kr och sen åka till något varmt land eller nåt i vinter istället. Gud va smart, undra om ingen annan har tänkt på att man kan göra så? Ska sova nu... tuff vecka framför mig. Blir Din vecka tuff tror Du? Min blir inte tuff som i att arbeta-hårt-tuff utan tuff som i psykiskt tuff. Ska skriva arbete om döden. Undra om det finns mycket information i böckerna om honom... Jaja... Natti natt på Dig!

Gottfrid, im in love!

hrsdhsdsdHade jag haft en katt som Gottfrid på bilden till vänster... då skulle jag vara nöjd med livet varenda sekund. Gottfrid ser nämligen ut att vara väldigt bra på att gosas, kramas, pussas, lekas och busas. Han verkar kunna det mesta helt enkelt. Med ett utseende så fint så man inte tror att det är av denna värld skapat är han dessutom oemotståndlig. Tycker Du att det gör något att Gottfrid vill ha hela 5500 kronor för en flytt från Kalmar till Skövde?
Jag tycker inte det egentligen. Många hundar (det näst bästa husdjuret) kostar ju bra mycket mer, men med hundar får man som bekant bara hälften så roligt. Det lilla problemet med kattinförskaffning för mig ligger i att Gottfrid förmodligen inte gillar att åka hiss en massa våningar, eller att gå ned från min balkong på en 15 meter hög stege, för att kunna komma ut och jaga möss eller annat han vill hitta på.

Hur det nu än blir med katten, så tipstack till Eldöga! 

tAKiDA in my metalheart

hhoi

Jag och fyra väninnor var på konsert/spelning i lördags. Det var tAKiDA som spelade och sjöng för fulla muggar. Började lyssna på dem i våras och efter det gjorde också några väninnor det. Är ganska ovan vid att vara först bland kompisar att lyssna på band, har liksom aldrig någonsin varit det innan. Så nu känns det häftigt som Du förstår. Nåja. Eftersom jag inte ville att någon på konserten i lördags skulle se att jag vanligtvis lyssnar på lite mjukare band än tAKiDA så jag dressade om till den allra svartaste metal-klänning (med metal-rosett i midjan) jag hade, bronsfärgat lite gammaldags metal-halsband och sen plattade jag mitt mörkbruna metal-hår så det blev sådär metal-rakt man vill ha det på en metal-konsert/spelning. Trots plikttroget följande av metal-klädkoden fick jag ett "Vad gör duuuu här?!" av en gammal barndomskompis när vi anlänt till stället. Kommer inte ihåg mitt svar men inombords kokade jag av ilska för att han inte såg hur metal jag var både utanpå samt i själ och hjärta. Okej det var inte riktigt så, blev inte riktigt så arg. Bara lite besviken. Konserten var förövrigt hyffsat bra, och folket runt omkring oss, också bra. Lite hårdare än oss töser bara.

Årets Idol är ett Idol...

gdsgsd... utan en endaste gullig och snygg kille. Är så ledsen så det är inte klokt för detta. Fattar inte hur tv4 kan vara så elaka och plocka bort alla sångfågel-godingar, dem var säkert jättemånga från början. Vet inte hur det blir nu ärligt talat, funderar på att strunta i att följa årets Idol :(   

Veckans Fobi

gsat          hbjk

Att jag inte kommer hinna med att kratta ihop alla löv i min trädgård innan hösten är slut, och därmed avslöjas av studentgrannarna i vår när det som göms i snö kommer upp i tö. Vill inte att studentgrannarna ska tycka att jag är en latis så det är väl bara att kratta på... Hade tänkt gå på en tAKIDA-konsert ikväll men det hinns nog inte med.
            

Det är ingen Frida...

dghsgsd... som har bloggat här på länge. Rätt gött kanske Du tycker men nu kommer Du inte undan minsann ;)
Eftersom huvudet mitt fortfarande inte är riktigt som det ska (nej har inte ramlat och slagit i det) blir det idag inget vanligt "roligt" inlägg utan ett bröstcancerinlägg. Bröstcancer är väldigt tråkigt så jag tycker att Du och jag ska skänka lite pengar till forskning, så den sortens cancer (och annan cancer) i framtiden inte ska behöva finnas. Hunden på bilden föregår med gott exempel eftersom han varit på Pressbyrån och köpt sig ett rosa band, i år designat av Lars Wallin. Vad Du eventuellt tycker om att det blivit en modegrej att bära detta band kan Du hålla för Dig själv. Alla tjejer och killar som köpt det har trotsallt gett ett bidrag. Tycker det är likadant med tv-insamlingsgalor och sånt.. visst görs de förmodligen i vinstsyfte, men slutresultatet är ju ändå att massvis av slantar samlas in till de som behöver. Tänk på det.
Tack för idag och Puss på Dig! (en extra stor sådan om Du använder länken till höger till att skänka ett bidrag ;)