Gud vad roligt, var det någon som sa

Om cirkus en halvtimma är arbetet om "Barn och psykisk ohälsa" jag skrivt på i en vecka klart. Underbart! Galet rastlös är det lätt att bli av att skriva...och då menar jag verkligen det...alltså verkligen...Vardagarna de senaste veckan har sett ut ungefär som enligt schemat nedan (snälla, döm mig ej) :

11:45  Vaknar, men ligger kvar i sängen och funderar en halvtimma på om jag ska gå upp...
12:15  Sätter på datorn och kollar Skolmail, Hotmail, Aftonbladet, Student.se och kompisars bloggar (inte längre Lunarstorm för den uppmärksamme, Lunar känns nämligen bara så 2004)
13:00  Frukost, massa frukost. Jätteviktigt mål, särskilt dagar då arbete ska skrivas!
13.30  Börjar skriva arbete.
13.34  Tröttnat, börjar skriva med de tokar som finns inloggade på msn.  
15.00  Kommit igång att skriva lite, trots koncentrationssvårigheter.
16.30  Mat, mat, mat. Rusar till köket och lagar till en riktig gourmetmåltid.
17:12  Arbete...*suck*
18:00  Kikar vad som finns på tv att titta på under kvällen.
19:50  Magisk tid, nu tillåter jag mig själv att gå från datorn för lite kvällsmat.
20:00  Mackor, ägg och grönt té framför tv:n.
21:00  Skriver arbete igen...men av någon konstig anledning hamnar mer text i msn:s dialogrutor än på Worddokumentet.
00:00  Skriver med de sista i klassen på msn som tappert sitter uppe och försöker få klart sina arbeten.
02:00  Nog för dagen. Borstar tänderna och lägger mig sedan i min säng... och somnar.





Polka smakar mint

32753-8

Kommer precis från den minst inspirerande föreläsningen som hållits i modern tid. Alltså inget vidare bra betyg till tanttjejen (ja alltså hon var både tant och tjej, alltså en tanttjej) som stod och pratade om sjukskrivningar. Det hon sade var säkert smart och jätteintressant. Men det var tråkigt väder ute och bäckmörkt i klassrummet (ingen orkade gå fram för att tända lyset), då är det lätt att bli lite seg.
Tror på min och mina studiekamraters utbildning, den är 100 % rätt i tiden. Men, vissa dagar har "man" bara ingen motivation alls. Denna dagen har varit en sådan dag. Funderar kanske för mycket...vad ska jag bli, vad ska jag bli... Kanske är det bättre att försöka slå bort sådana tankar och istället låta det bli en överraskning vart man hamnar efter de här tre åren. Tre överraskningar i en liksom. Vet inte vad de andra två skulle vara för spännande saker, men ändå. På bilden syns en halv kille/man (vid vilken ålder går den magiska gränsen?) som gör polkagrisar. Vad otroligt skönt han måste tyckt det varit att efter tre år på högskola veta att "-jag är polkagriskung". Av min och många andras utbildningar på tre, fyra år blir man tyvärr ingenting. Förmodligen är man lite kunnigare inom vissa områden, men utan någon egentlig yrkestitel. Civilekonom går det iof så fint att kalla sig, men det är ingen yrkestitel, bara en grupp människor som läst ungefär samma saker. Som sagt, kanske är det dumt att fundera för mycket men att bara flyta med strömmen utan någon som helst reflektion skulle kännas så...fiskigt. Fiskar alltså, de simmar med längs strömmen, det hade förresten varit något. Enkelt liv. Gå upp på morgonen, äta, duscha, klä på sig...för att sedan lugnt och fint simma med längs strömmen...och bara vara fisk.

Första ljuset är tänt, i advent

32753-7

Har för mig att det finns ett uttryck som lyder "tom som en fågelholk"...så känner jag mig idag...
Var ute och partajade igår, även fast det från början inte var meningen. Eller jo det var visst meningen men inte att dricka upp hela stooora vinaren. Tycker inte ens om vin, det smakar sura äpplen med vinäger ...*uäääh*. Det går ju att gå ut utan att dricka, men det är ju så mycket roligare att våga dansa med pojkarna på krogen. Sara (Piptermos) har alltid så fina listor på sin blogg, tänkte inte härma utan bara låna lite av det tipset. Tack på förhand...=)
Har tidigare skrivit att det inte finns något annat att göra en lördagkväll än att festa. Skäms jättemycket, men jag ljög... Här kommer därför en lista på alternativa aktiviteter en lördagkväll, den är speciellt anpassad för ensamstående (diggar inte det ordet så väldans men singlar lät så desperat på nåt sätt).

1. Bio, jättetrevligt, särskilt om det är en Steven Spielberg-film med typ Tom Cruise <3 i huvudrollen.
2. Se på film med vänner, både tjejer och killar. 
3. Spela Monopol eller TP och äta massor av goda saker samtidigt, som kladdkaka t.ex.
4. SPA-afton, aldrig haft men verkar typ hur trevligt som helst!
5. Tjejmiddag på restaurang, väldigt viktigt att inga killar får vara med.
6. Göra silverhjärtan, inte så säker på hur man gör men Anna och Mia är duktiga som få.
7. Tillverka ett fint pärlhalsband samtidigt som man tittar lite på tv, ensam.

Mmm...där var listan ja. Sista punkten blev en sådan där nödfallslösning (du vet), det är kul att göra halsband men inte själv en lördagkväll (kanske om man är liten och söt, åtta år gammal och har jättefina inbakade flätor, men inte annars). 

Är du vaken, Jan?

Den står där så fint intill väggen, 80 cm bred, 2 m lång och 50 cm hög. Tre kuddar, en mörkblå och två mörkröda. Ett vinrött överkast från IKEA och påslakan samt underlakan från samma fantastiska möbelparadis (som student iaf). Borde gå och lägga mig. Borde verkligen krypa ned i sängen nu. Sova är skönt. Men vissa kvällar i denna pyttemöbel till sovplats kan bli så långtråkiga, om det inte går att somna. Hoppas denna afton inte blir sådan, har nämligen en massa viktiga saker att göra när morgonen gryr (ya right). Intill väggen i mitt 16 kvadrat stora/lilla rum står nämligen nio stycken flyttlådor, rektangulära kartonger som ivrigt väntar på att fyllas med innehåll. Dator med alla delar, lampor, cd-skivor, ballerinaskor, frisyrgelé m.m. 

Flyttar till nya lägenheten den 4:e januari. Har bytt boplats några gånger tidigare, exakt hur många är min egen lilla hemlighet men ett tillräckligt antal för att känna att nästa borde få vara den sista. Så kommer det troligtvis inte att bli, så vill jag inte heller att det ska bli, så skulle det till och med vara väldigt dumt om det blev...

Funderat på att införskaffa två nya saker till lilla lyan. Den ena är en sådan där dunder-klämkäck loftsäng från IKEA, så man inte behöver vara rädd att någon elak farbror ska komma och krypa ned i ens säng på natten om man glömt låsa dörren (sovmöbeln är utrustad med en stege som lätt kan hissas upp nattetid för att undvika ev ovälkommet besök). Den andra saken är en kattunge, vilket om man ska vara petig inte är en sak utan ett djur. Katter är underbara små varelser. Gosetussarna trivs dock inte i en 21 kvadrat liten lägenhet... God natt....




Ännu ett steg närmare vuxenlivet

Jacka

Dagens i-landsproblem: (i samarbete med "Entreprenörsdagen" på Palace)

Vad verkar personen på bilden ha tappat?

A   Håret        B   Ansiktet         C   Fotfästet        D   Förståndet       

Ditt svar lämnar du enklast bland kommentarerna till detta inlägg.
Rätt alternativ meddelas inom kort, tack för din medverkan!
Mvh / Frida

Lördagsgodis

 Nasse är min Idol.
Jens i Idol var inte min Idol. Jens åkte ur Idol igår. Jens blev ledsen. Jag blev glad.

Ikväll, fest. Lördagar i mitt liv alltid fest. Varför? Det finns ju massor av saker man kan göra istället en lördagkväll. Exempel på sådana aktiviteter kan vara bio...bio...bio. Hmm...=/
I vilket fall så är det lite partaj hos Nordheim (min vän, din vän, allas vår vän) ikväll. Det blir kul, svänga våra lurviga, bli runda om anklarna och så vidare...

Avslutar med ett gammalt citat ;)

"Festa bör man, annars dör man" (samt blir utan livspartner, ty de allra flesta par träffas på krogen sorgligt nog) / okänd singel-Paris år 1567 








Vårdag i November

Fest

Gårdagens förfest och utekväll blev såå lyckad, längesen det var så kul ute och på en onsdag dessutom!

Idag ska jag, Anna, Erik (och någon mer mystisk människa utan namn) hem till kära Falköping. Ska bli väldans skönt, var ju en hel månad sen sist jag träffade mamma, pappa, Calle och Klara. En månad är ganska mycket (30-31 dagar reds anm.). Tänk om de ordnat värsta överraskningsfesten med riktig gourmetmat, skumpa och heliumballonger, gud vad glad jag skulle bli då, och förvånad!

Eftersom jag läser till Health Management-ekonom (och därför lever som jag lär) kan kanske ett litet bakisfrukosttips sitta fint i dessa festliga tider kring advent:

Fridas tipptoppfrukost:

Du behöver:

3 skivor fullkornsbröd
3 klickar smör
6 skivor ost
3 klickar leverpastej
1 brunt ägg
1 vitt ägg
7 klickar kaviar
1 kopp té
1 stort glas mellanmjölk
1 vitaminpiller

Gör så här:

Tag ut mackorna från skafferiet. Smöra dem och ordna med pålägget. Tag sedan ut äggen från den bruna påsen i kylen (alt. ägglådan om sådan finnes). Koka äggen i åtta minuter inklusive den tid det tar för vattnet att koka upp. Medan du irriterat står och väntar på att de vita "bollarna" ska koka kan du koka en kastrull vatten till téet. Häll därefter upp ett glas mjölk (mellan 1,5%). Hämta ett vitaminpiller ur skåpet i sovrummet (kan ev. finnas på andra platser i ditt hushåll). När vattnet till téet kokat klart häller du upp det i en kopp med en tépåse i (som du samtidigt som du väntade på äggen tagit fram). Äggen skalas när de kokat klart (se oaktsamme för se upp för ev. hetta). Tag fram en äggkopp och placera därefter äggen i dem. I besticklådan finner du slutligen ett lämpligt redskap att äta äggen med, mackorna äts med händerna.

Lycka till och Smaklig måltid!

Tid: 12 min

Svårighetsgrad: 3/5



Vindar

Det är väldigt blåsigt och kallt ute idag... Lockad av att gå ut på promenad, men vill inte blåsa bort för då kanske jag inte hittar hem igen... Kalmar är en stor stad för en småstadstös som mig.

Gjorde misstaget att titta på "Sveriges värsta make" förut...herregud vilka mansgrisar det var med i det programmet! Kallade sina flickvänner för "Kärringar" och gjorde ingenting hemma. Jag hade inte klarat en minut med en sådan kille...*ysch*. Tycker så synd om tjejerna bara...men man har ju alltid ett val...

Näe...det blir ingen kvällspromenad idag...ska göra en kladdkaka istället, hoppas den blir god. Eller ja "gör inget om dä inte ä gött bara dä ä mööö" som en viss person skulle ha sagt...: )









Måns

Måns!

Why?! De fiiina ögonen fick inte längre vara kvar i Idol... Fredagkvällarna framöver kommer därmed att bli lite, lite gråare när denna alldeles underbara lilla varelse inte längre kan skådas genom tv-rutan. Han var ju så himla goo och kunde sjunga så fiiint. Nu ligger han istället hemma ensam, naken och rädd och undrar precis som jag och många andra: Whyyyyy?!

Eftermiddagspromenad

Strand på kvällen

Det var fint vid Kalmarsundsparken i eftermiddags...annars också iof...

Oj...

Fick tentaresultatet idag...det stod VG! Förstår egentligen inte riktigt hur det gått till, var helt säker på att det skulle bli underkänt när jag näst sist av alla gick hem från tentan. Är så lycklig nu så det är inte sant. Måste nog gå ut på promenad en timma eller så för att lugna ned mig...
Lite lockad att bjuda Johan (kursansvarig) på kaffe och tårta...som tack för att han rättat så snällt, men han kanske bara dricker elvakaffe (klockan är mer än så). Bäst att ringa och fråga...

Pöss & Kram!

Wiiiee

Ska snart kila iväg för att göra en hälsoundersökning, är lite smått nervös men det hör väl till. Vore ju trevligt om testerna inte visar att övervikt, diabetes och högt blodtryck är något man blivit drabbad av...: )

Senare i eftermiddag blir det grupparbete med tre tjejer från klassen, vi har fått ett fadderföretag som heter Previa och ska ställa en massa intressanta och bra frågor till en farbror som heter Birger Kroon (hoppas du antecknar denna mycket viktiga information). Sedan ska vi göra en piffig sammanställning och få det allra högsta betyg man någonsin kan tänka sig *hmmpf*.

Den lilla ettan jag och smakrådet fröken Sara tittade på i måndags visade sig vara en pärla, så igår blev det en promenad till hyresbolaget för att skriva på kontrakt. Känns helt underbart bra, en alldeles egen lägenhet igen som dessutom var mysig! Ljusgröna tapeter i hallen och ljuslila tapeter i vardagsrummet och på toaletten, nya golv o ja...allt var bra : ). Längtar väldans mycket till inflyttning någon gång i janurari och kommer att börja packa redan nu...vill du hjälpa till så slå en pling. Kanske inte så roligt men, "rolit o rolit gréser san´te ha rolit"...<---allra snyggaste västgötska yttrycket).

Ska hämta posten nu, puss på dig...


Ny Lägenhet månne?

kalmar slott

Har precis kommit från föreläsning i skolan (den lilla alltså utan några som helst spaningsmöjligheter) o är supermegahungrig... så egentligen borde jag laga mat istället för att skriva här. Men, det är nämligen så att jag ikväll ska kika på en liten etta alldeles precis vid slottet här i Kalmar, 21 kvadrat var den på. Skulle vara så skönt o ha en alldeles egen lägenhet! (även om du är en väldigt trevlig roomie, Liza) Hoppas den e fin, men det måste den va... går ju att måla om o fixa lite annars kanske. Japp, NU ska Frida laga mat o sen gå promenad med lejonet (Sara för er lekmän).
Tänkte att en bild på Kalmars stolthet (titta ovan) kunde kännas lite rätt i sammanhanget, med tanke på den eventuellt jättefina lägenhetens placering och min o lejonets promenadrutt.
Puss och Kram, skumbanan...(med choklad på...yummy!)



Tjo Faderittan!

Eftersom alla mina vänner (läs Sara, Anna och Mia) har börjat blogga tänkte jag göra precis likadant, för att undvika eventuellt utanförskap. Visserligen kan det kanske tyckas att jag härmar dem, men då ska man ha i åtanke att Anna och Mia köpte exakt likadant glasskåp och hyllor från IKEA som jag har när de flyttade ihop och blev sambos. Sara härmas också med jämna mellanrum. I denna lilla blogg kommer du att kunna läsa lite om mig och vad som händer i mitt alldeles jättepiffiga studentliv.

Idag har det varit en helt underbar bakis-söndag. Promenad vid slottet med Anna, Erik och Morgan, (den sistnämnde har varit här i Kalmar på besök hela långa helgen, mycket trevligt) pizzaäting, och slutligen filmtittning nu ikväll. Måste kila nu för jag har tre arga blickar på mig som säger att vi borde gått för en kvart sedan. Hej Svejs!