Den Stora Farliga Dammsugaren


gfhdf

Titta på bilden ovan. Vad ser Du? Möjligtvis en dammsugare...?
Visar jag samma bild för min katt Klara är hon inte sig själv sen på hela dagen. Om någon dessutom tar fram den så hon ser den på riktigt händer detta:

1. Hon fräser argt på den
2. Hon får stor svans
3. Hennes rygg böjs
4. Hon väntar en stund på att den ska ställa tillbaka sig i städskåpet igen
5. Hon ger upp väntan och smiter ut från rummet som en ringlande ål
6. Hon vänder sig om så den inte har följt efter

Förstår inte. Vad är grejen? Minst en av följande saker måste ha hänt någon gång i hennes barndom:

1. Hon har blivit påkörd av dammsugaren
2. Någon i familjen har av misstag sugit upp henne med dammsugaren
3. Hon har blivit inlåst tillsammans med dammsugaren och sedan inte kommit ut

Ett de tre alternativen borde det vara, men hon är så tyst om det här. Förstår inte...vill ju kunna hjälpa. Har något av alternativen verkligen hänt har det ju inte varit av mening, vi gillar Klara jättemycket...hon är ju den enda katt vi har.


Svamplära 5 p, kvällskurs - distans

            
           fhdfh                                                 

          1. Röd prickboll
          Kännetecken: Röd lite mullig svamp med 
          vita utåtbuktande prickar. Snygg och söt,
          men inte bra alls att sätta tänderna i. Oätlig.    


           thh

          2. Krabbsopp
          Kännetecken: Lik en krabba till utseendet,
          rör sig dock betydligt mindre än en sådan.
          Problem att hinna ifatt den vid 
          plockning har ännu inte uppgetts. Oätlig.

          
           yrydry
  
          3. Röd svamp
          Kännetecken: Är sitt namn till trots  
          en mycket komplicerad svamp, 
          den hittas nämligen ca 50 cm under 
          marken. Oätlig.


          fhdfh     
                                                                                                          
          4. Gula guldklimpen
          Kännetecken: Ser godare ut än sina 
          konkurrenter. Ätlig

Att "bara" vara ko är inte så bara

ghgh

De har det så skönt, så skönt de där kossorna. De äter, viftar bort lite flugor, går på huppegupptäcktsfärder (alltså de har fyra magar enligt lösa rykten så det borde guppa massor om man säger så), stångas, råmar (mu), glor, parar sig (huuu tjurarnas är verkligen låååånga, smala o ljusrosa), glor lite igen...och på detta vis går dagarna deras sin stilla gång...runt, runt, runt likt Slänggungan på Sommarland. Ganska förutsägbart men man vet vad man får så att säga...

Kor funderar nog inte så mycket, men dem klarar sig rätt bra ändå... fast vad vet vi vad de tänker...?!

...kan ju t.ex vara så att tjuren (snälla Gud säg att det är en tjur o ingen kviga, bock eller get) längst fram på bilden tyst viskade till sin kofamilj bakom honom:

"Hur normal...mu...är hon egentligen...mu... Ta kort på oss...mu...här mitt ute på landet en lördags...mu...eftermiddag...mu...dumma kossa...mu...människa menade jag ju...mu"

Spelning

fdf

Kändisbrossan på bilden ovan då:)

Var på hans spelning på Kulturtorget i Skövde igår. Riktigt bra får jag säga, redigt svänging (vadå tantvarning) musik. Jag och Sara hade med oss en skylt det stod "Heja brossan friskt humör, det är du som gör susen"...eller ja...hade varit hiskeligt kul om vi hade haft det i vart fall. Känns inte riktigt som att familjen Synth/Punk (hans fans som kan ses på bilden) hade uppskattat det iof, kanske lite för töntigt med en hejaramsa mitt i alltihop. Fast vad vet jag om livet...mer än Gunilla* men det säger inte alls mycket i sammanhanget.

*Gunilla heter i verkligheten någonting annat. I gymnasiet hade vi en lärare som tyckte om att skoja till det ganska ofta (o han lyckades enligt mig väldigt bra)... En gång uttryckte han sig väldigt roligt/elakt om sin kollega då han sa "Men vad vet "Gunilla" om livet?" Efter detta har vi lite granna tagit efter detta som kanske låter lite dumt mitt i en text bara sådär, därför jag nu förklarar innebörden av det hela.

Hoppsan, nu serveras det Elvakaffe här hos familjen Elvakaffe...bäst att skynda sig:)

Värsta kändisbrossan

Idag ska jag klippa håret, det blir nog görsnyggt. Hihi, skoja bara...har utrustats med världens knepigaste huvudhår som gör lite som det vill pga självfall, virvlar m.m. Hoppas det blir lite bra iaf så min bror Calis som ska spela på Alivefestivalen i Skövde ikväll kl 21.00 inte behöver skämmas:)

Är ganska stolt över att bror min ska uppträda med sin tv-spelsmusik där och hoppas att du kommer och kollar. Har inte så mycket mer att berätta om idag så...
ha en bra helg, ses kanske i vimlet!
Puss, puss.

Regn hos dig och mig...

gsdgxdx 

...och hos alla andra som vi känner...

Hade fyra saker att göra idag. Gå Hälsoslingan med barndomsvännen, laga mat åt mamma och bror, städa samt ringa runt till företag här i trakterna och fråga om de behöver personal (alltså mig inte i största allmänhet). Den första av uppgifterna ovan kan nu tyvärr inte genomföras. Det regnar ute...

Vet inte alls hur jag ska lägga upp dagen nu, allt känns bara huller om buller. Kommer ens inte ihåg ordningen på resten av uppgifterna...

Det blir just såhär dumt ibland när man är mellan två jobb. Man gör ett litet fint schema över saker att göra under dagen, om något sen skulle gå snett så att dem inte går att utföra så blir det total misär.
Nej såklart det inte blir, men i huvudet känns det så. De där små sakerna man planerat att göra blir ju så stora när man inte har så mycket för sig under dagarna.

Till våren ska jag börja studera. Ska bli skoj. Hittils har jag utbildat mig till Kulturturism-vetare och Hälsoekonom. Känns väldigt bra att ha dubbel examen faktiskt. Eller ysh, nu hittade jag på lite grann. Kulturturism hoppade jag av efter två dagar, inte min grej. Hälsoekonomexamen blev det heller ingen.  
Men det gör inget va? Eller vad tycker du? Nåväl, tillbaks till framtiden och våren. I januari är det tänkt att jag ska börja plugga till Sjuksköterska. Just nu känns detta helrätt, har aldrig varit så säker. Tänkte dessutom gå klart hela den utbildningen för nu är man inte purung längre och kan hålla på och vela...

Ps. Kolla bilden, det regnar så mycket att hinken i trädgården har fyllts! Inte bra att gå promenad när det öser ned så mycket *rolling eyes-gubben på msn* Ds.

Tidsfördriv


iuhiohio

Tack Skara Sommarland för den här säsongen! Det har varit skoj att jobba hos Er, tycker med anledning av detta att det är lite synd att ni inte har öppet även under resten av året. Tur är väl det iof... tänk att sitta i biljettluckan dag efter dag efter dag o vänta på att folk ska köpa biljetter, osså kommer det ingen! Fatta surt liksom!

Eftersom jag är en knäppis och lite uttråkad dessutom så kommer här en lista på de underligaste situationerna i sommarlandet som finns i huvudet mitt just idag:

1. Unga fröken Elvakaffe: "Får jag be om din legitimation också?"
    Gäst: "Det har jag ingen, men går det kanske bra med körkortet"?
    Unga fröken Elvakaffe: "Ja okej, det får väl gå bra då" (ironisk o väntar på att gäst ska förstå)
    Gäst: "Gud vilken tur, jag har nämligen inget annat"

2. En hel familj går på knä förbi biljettluckan in mot parken så jag bara ser deras huvuden, detta efterföljs av högt och ljudligt skratt och ett :"Ja nu måste du allt släppa in oss gratis här". Jag skrattar med dem så äkta som ett falskt skratt någonsin kan bli. (det är gratis för alla under 1 meter att komma in på Sommarland och ungefär varannan familj skojar på något sätt om denna gräns)

3. En mamma kommer till mig o undrar hur hon ska göra för hennes dotter har precis fått röda veckan o de har köpt alldeles på tok för stora tamponger till henne, så nu kunde hon inte bada bara för det. Föreslår att de kan köpa lite mindre på Köpstaden eller inne i parken. Mamman diskuterar vidare med mig en stund över olika alternativ men överväger senare förslaget.

4En mamms igen, denna gång en som tömmer hela sin plånbok och frågar vilket av korten hon har framför sig det är rabatt på. Jag svarar att det endast är rabatt med ICA-kort, hon ser då väldigt uppgiven ut då detta är det enda hon verkar sakna i samlingen. Sedan följer "men hur kan det vara möjligt det inte är rabatt på något när jag har så många här"?

5. En pappa tar en skrinda i smyg så jag inte ska se (gör jag visst i backspegeln) och går tyst iväg med den. Ropar lite lätt efter honom att den kostar 30 kronor att hyra, han blir ganska väldigt mycket generad och ger mig en låååång förklaring till varför han gjorde så.

6. En mor betalar för en tvådagarsbiljett. När hon går in i parken följer också hennes ungefär 1.30 m långe son med henne utan biljett. Då jag undrar vart hans biljett är säger mamman att hon mätt honom hemma och att han var precis, precis på gränsen till 1 m. Hmmmm...:)

Japp...såhär kul har jag idag. *Weeee* Är för tillfället mellan två jobb (nästa kommer va värsta roligt det med tror jag) och då är man inte så värstans upptagen på dagarna. Eller iof, imorgon ska jag städa huset för det blev lortigt när vi flyttade in alla mina saker från Kalmar. Du som läser kanske har ett jättebra förslag på jobb att söka eller saker att göra på dagarna? Både seriösa och oseriösa förslag vore skoj. Aja...tack på förhand! (varför heter det förhand Sara, är det för att det är innan man skakar hand som tack lr vaaaaa?)