Glassigt jobb

sea<dfawda<

Mmm glass. Magnum mandel, Twister, Solero... Daimstrut!
Vi lekte glasskiosk på jobbet idag. Beställde hemgjord våffla med tre kulor, grädde o sylt, mjukglass o en skumboll på toppen. Fick sand i handen av lillkillen i luckan... man blir så besviken :)


Små människor är väldigt skojiga att umgås med (även fast man inte får riktiga glassar vid utomhuslekar). Ärliga, busiga och roliga... men ändå smarta på ett finurligt sätt. 
Vet inte om Du också tänkt på det men när de leker så pratar dem alltid i dåtid. Typ "då blev du glad när jag sa så da" eller "sen blev de kompisar med varandra da"...allt har liksom redan hänt. Låter lite mystiskt men är kanske inte så konstigt egentligen. De planerar ju leken, vad som ska hända och i deras huvuden har det ju då redan hänt när de ska berätta vad som ska ske härnäst. Oj... tur att mitt jobb inte är intruktionsboksförfattare. Mindre bra på att förklara... men Du kanske kan försöka förstå.

Imorgon är det jobb, bowling och Idol-final på schemat. Börjar bli så himla nervös inför den tredje aktiviteten i föregående mening. Känns liksom som att jag är Snygg-Erik... och snyggingen vid namn Erik är för tillfället förkyld. Hoppas, hoppas att härligheten kryar på sig till morgondagen... snälla Gud, herre vår skapare (eller var det tvärtom... vi som skapade Gud?) säg att Erik blir frisk!
Vilken röst liksom, han låter som en hel Michael Jackson. Eller näe... Oh Lord (yes my Lord- WarCraft) vilken överdrift! Men om "the king of pop" (M.J) sjunger bäst kommer killen från Uddevalla (the man, the myth, the concept) på god andraplats. Eller hur känner Du?

Ha en jättepiffig och käck helg, ät massa god glass och skruva upp favvolåten på högsta volym för att dansa naken i månskenet... Du är värd det efter en veckas jobb, studier eller arbetslöshet.


Fööör o-svår tävling på Expressen.se

hjaso 
(bilder från expressen.se)

Amä... åhhh... den lätta. Det är ju Markus och Johan som ska bort! Eller jaha. En... hmm... Om inte Johan ryker ikväll är det något väldigt konstigt med de blågula människorna (alltså menade inte de som bär Gul&Blå-kläder eller att alla vi i landet är blågula i ansiktet nu utan syftade på att flaggan vår är gul och blå). Johan ser ut som en söt liten fågel men det är ju ingen sådan typ av tävling utan en sångfågeltävling.


Hoppas Du hjälper till att hålla tummarna samt röstar på Snygg-Erik nu ikväll. Han behöver vårt stöd! Tillsammans är vi starka... glöm för allt i världen aldrig bort det! ;)

 


Veckans Fobi

dfhzgrz

Jag är mycket rädd för vackra / "perfekta" / vältaliga människor. Pojkar och flickor som det syns lång väg att de i låg, -mellan och högstadiet samt på gymnasiet var en av de mest populära i klassen.
Vet att dessa personer inte är farliga och att de inte heller bits om man försöker prata med dem, men är så rädd att de ska tycka att jag är en tönt* om jag säger "fel saker". Så svårt att veta vad de tycker är intressant att prata om liksom.


* Ordet tönt är ett ohyggligt gammalt ord som härstammar från det gamla romarriket. Betydelsen av det är ungefär: Inte en av de 10 populäraste i klassen i grundskolan, säger sällan eller aldrig rätt saker vid rätt tillfällen, ofta blyg och lite bortkommen i stora sällskap, smileyn med glasögon på msn (this one was for you Sara), har ett eller flera intressen han/hon brinner lite fööör mycket för.


Positiva saker med att vara en tönt:

1. Inga speciella kläder man måste bära.
2. Inget sätt man måste uppträda på.
3. Ingen mall alls egentligen hur man måste vara.
4. Inget gör det om man inte fick tag på den hallonröda kjolen från Viktor & Rolf på H&M.

Negativa saker med att vara en tönt:

1. Rädslan att bli upptäckt.
2. Långtifrån alla vill bjuda en på sin fest.
3. Man får inte de där allra häftigaste jobben, man tar dem isåfall.

Med Vänlig Hälsning /
Unga fröken Elvakaffe - tönt, men en stolt sådan, som gärna skulle vilja komma i kontakt med andra likasinnade.


Stockholm i mitt hjärta

fhdsh

Undre raden fr.v. : 1. Sara 2. "nej, sex igen?!" 3. Anna 4. Frida 5. Louise 6. Simon
*Infälld på bilden : Erik

Tack igen gänget för en väldigt, väldigt skojig helg veckan som var! Lovely :)

Puss på er läckerbitar!


Hmm...

jfgjf
Okidocki. Nu är världens snyggaste man gift med den alldeles fantastiskt bedårande Katie som han dessutom har en jättegullig bebisflicka ihop med... får nog ge upp hoppet om honom nu då da.. typiskt... ;)

Paradis är choklad eller sol och bad

her

Underbar bild... helt fantastiskt otroligt bedårande bild... Ingen aning om vart den är tagen eller vilka turturduvorna (?) är som sitter och myser där under parasollet... men vad gör väl det... drömma sig bort en stund får man göra utan att veta detta, det har Mamma Mu en gång sagt. Mamma Mu är en smart ko, så smart att hon till och med vet hur man åker vattenrutschkana.

(konstpaus...)

Tänk hörredu att få fara iväg till det varma på bilden nu... det hade varit alldeles fantastiskt härligt. Du och jag, tina upp våra kroppar och själar... hade inte varit dumt alls. Vi kunde bada, göra ett piffigt och käckt sandslott, dricka en drink med ett paraply i, leta efter gulliga stenar, spela beachvolleyboll, skaka palmer så kokosnötter ramlar ned (med en duns) och massa annat. Åhhh vad überbra man skulle må av sådana aktiviteter nu! Visst tror Du med det? Bra, då skålar Vi!

(andpaus...)

"Gräset är inte grönare på andra sidan utan där man vattnar" finns det ett ordspråk som lyder... låter vettigt och sant... men hur har personen som kommit på det tänkt att det ska kunna stämma under hösten och vintern i Sverige...? Liksom... hallå... farfar... Det är vitt (snö)/brunt (löv) på marken och inte ens en riktig liten knäppis skulle få för sig att vattna. Det går inte att få riktigt grönt gräs under denna årstid här i norr! Eller vad är Din åsikt?

Brittan Singel!

vbhasj (bild lånad på obestämd tid av Aftonbladet.se)

Möttes av beskedet imorse, Britney är S I N G E L ! Tjoho! Visst är det härligt :) Eller alltså... har nog inte tänkt att bli lesbisk nu bara för detta, samt flytta in hos henne i USA, men ja Du förstår va? Hoppas hon har många släktingar och vänner och sånt som kan hjälpa till med barnen. Herr Federline var en riktig tokboll som äkta make... (vet det för jag och Britney är såååååå...*visar med pek- och långfingret korsade*) Bra gjort Brittan! Ska ringa till henne nu, hon behöver mitt stöd... tror det iallfall.

Grattis Bloggen 1 år!

grase

Va ere för en dag, ede en vanlig dag, nä de e ingen vanlig dag för de e bloggens födelsedag, hurra, hurra, hurra :) Ett fyrfaldigt leve för bloggen, den leve, hurra, hurra, hurra, hurra.

Elvakaffe blogg tackar Dig som läsare för året som gått, för att Du läst en massa knäppa inlägg som gjort att bloggens mamma vill fortsätta skriva. 8884 härligt unika besökare samt 14350 sidladdningar via bloggtoppen.se, och ytterligare ett gäng som hittat hit på annat sätt. Kul att just Du har varit här och välkommen tillbaka fler gånger :)

Tillhörigheter återfunna!

rwq

Viktigt meddelande! Lystring, lystring! Berits* nycklar och Kjell-Åkes* plånbok återfanns igår efter mycket letande på "Kvart-över-två-raggeriet" (lokal nattpizzeria), utanför den och vid utestället vi tidigare besökt. Lätt panik och lite gråt blev det innan återföreningen men Berits nyckelknippa hittades alltså (efter konversation med krogpersonal) i hennes jackficka, Kjell-Åkes plånbok också i jackan hans (unga fröken Elvakaffe såg konturer av den och frågade honom om dem var den). "Känns helt banalt att jag lagt mina tillhörigheter i jackfickan" sa de två ungdomarna i kör med ett stort och vackert leende som egentligen bara kan skådas då något har kommit till sin rätt. Visst är det skönt när saker och ting löser sig tillslut... man blir så glad inombords och vill bara kramas. 

* Berit och Kjell-Åke heter i verkligheten något annat, Mia och Erik.

Hoppas på en en röd Halloween

tewtwetwe (bild lånad från aftonbladet.se)

Letat och letar och letat. Så äntligen hittade jag något fint att ha under helgens Halloweenfirande. Visst är den röda djävulsdräkten till höger på bilden läcker! Hittade den på Aftonbladet.se, ringde upp inköpsstället och dem lovade att skicka en likadan hem till mig på direkten. Hoppas bara brevbäraren skyndar sig så den hinner komma innan helgen nu. Håller tummarna så de nästan blir blå!

Förra året på Halloween var jag och mina kompisar utklädda till pumpor, men med dem kostymerna på ville inte en endaste en av de söta pojkarna ute på krogen dansa med oss. Vi fick därför stå själva i ett hörn och bara vara... bara vara pumpor liksom. Vill inte att det ska bli likadant i år igen, därför blev det alltså denna lite mer diskreta djävulsdräkt som kanske passar lite bättre i den mellanmjölks-småstad jag bor i. Tyckte det var extra bra att den vinst halloweenklädesföretaget gör går till välgörande ändamål, i detta fall utrotningshotade kaniner (som ni kan se en symbol för i tjejens dekoletage på bilden). Gölligt tycker jag!

Ps. Inlägget innehåller lite grann lögn... men bara lite, lite.