Vart är mitt spel?

image244

Beställde ett spel för några veckor sedan. Utan att fundera så mycket men med något barnsligt förväntansfullt i blicken. Detta spel har dock lyst med sin frånvaro. Känner mig lite oroligt över vad som kan ha hänt det, men tänker vara glad över det jag har istället för att fundera på vart detta spel kan ha blivit av. För... när man tänker efter är det ju ändå ganska löjligt med såna där spel egentligen. Men, det är nog inte förrän man hittat en annan slags hobby som man inser det.


Grönt är skönt

syuerhjVar hos frissan och klippte håret idag. Hon berättade för mig att mitt hår är grönt och att jag har en egen brunn. Hon har rätt, mitt hår är lite grönt, men jag har ingen egen brunn. Vad har brunnar med hårfärg att göra förresten? Blir man grön i håret av avund till folk som har vatten i kranen och inte behöver hämta vatten i brunnen, eller hur är det egentligen? Försökte fråga lite försiktigt hur hon menade men förstod inte riktigt svaret. 
Aja... ska färga håret nu... vill inte att folk ska tro att jag är punkare med grön tuppkam och sånt där. Inget fel på punkare iof men ja... hrm... (hur ska jag ta mig ur det här nu då?) Blir chokladbrun hårfärg istället för grönt. Hoppas det blir chokladbrunt iallafall... bara det inte blir sådär tokgrönt som tjejen på bilden har så är jag nöjd. Eller alltså hon är ju fin på sitt sätt :)  

Det bästa med tentaveckor...

image241 ... är att man helt lagligt får äta hur mycket godis man vill för att trösta sig. Det är sant, men alltså bara under tentaveckor. Sitter just nu och smaskar Center, Plopp och Polly (tyst då förstås eftersom jag sitter på ett bibliotek) och det gör liksom ingenting. Inget karies till tänderna, inget snabbt stigande blodsocker som går över i snabbt sjunkande sådant, inga onödiga slantar till godisautomaten... för är det tentavecka så är det!

På torsdag äger mitt sista prov denna termin rum, Anatomi och Fysiologi 2. Har försökt i snart fyra veckor nu att på något sätt lägga mig över ämnets nivå, så att jag liksom ser ner på det skrattandes och hånleendes, bara för att inte ge upp. Men det är svårt för mig och för Dig om du inte tillhör den lyckliga skara som är väldigt duktiga på naturvetenskap och kemi och sånt. Klarade iof förra tentan men det var ren tur, hade ingen aning om vad vi läste utan lärde mig allt utantill... förstod först efteråt sammanhang och sånt där. Tydligen hade allt vi läst hängt ihop :)

Två dagar och några timmar kvar nu... till sommarlov... kanske också för Dig, vem vet? 
Ska börja ledigheten med en liten kurs i datavetenskap på högskolan. Tror den kan vara skoj, och jag går den absolut inte för att få lite extra kosing till sommaraktiviteter som fest, glassätning och semester. Nej, nej... absolut inte:) Bara lite tidsfördriv innan semesterveckorna (då jag ska jobba) börjar i slutet av juni.

Ska gå tillbaka till Tysta Rummet nu, det rum som blivit min bästa vän de senaste två månaderna. 
Ha det så bra och hör gärna av Dig om du är ledig från och med torsdag klockan 12.30 för då är jag friii... 
 

Jordgubbar är jättegoda

dtyfthdty

Har de senaste månaderna blivit översvämmad av mail. Dessa har varit fyllda med frågor, frågor om jag och Sara (
www.piptermos.blogg.se) någonsin kommer att uppträda offentligt med vår låt "Jordgubbar", som vi skrev i mitten av nittiotalet. Ärligt talat, jag vet inte. Sara bor i Kalmar, jag i Skövde. Vi hinner aldrig repa. Men, eftersom Du och alla andra skickat och undrat så mycket lovar jag att vi ska göra ett försök att få till en spelning någon gång i sommar. Om Du  redan nu är sugen på att tralla på denna låt, här kommer texten (pass på):


Jordgubbar

"Jordgubb (kort paus) ar är jättegoda, det finns socker och grädde (mycket betoning på på)
Man äter jordgubbar på sommar´n, det är jätte (kort paus) smaskigt (kort paus) då!"

Melodi: Minns ej, men ganska lätt

Trodde inte att Joe Labero...

hjfhsdrztse... pluggade till sjuksköterska! Men det gör han, och det i samma skola som mig! Blev inte lite utan mycket chockad imorse när han satte sig på en av de främre raderna i salen som både han och jag senare skulle bli undervisade i Reproduktionsorganen (snippor och snoppar för Dig som kanske är lekman i ämnet?). Alltså kan Du tänka Dig, Joe Labero (!) bara sådär på fredagsmorgonen, höll på att sätta tungan i halsen. Eller ja... den sitter fast iof så det var kanske inte nära. Eftersom man inte direkt förväntar sig Joe på en sjuksköterskeföreläsning trodde jag först att det var en person som var lik honom, ända tills läraren därframme sa "det är någon som trollar" när svarta tavlan (som egentligen är vit) helt plötsligt åkte upp på tavelrälsen, helt av sig själv. Magic, eller hur?!

Veckans Lycka

image237 


En till tandborste har flyttat in i mitt badrum =) Den passar väldigt bra ihop med min rosa som förut stod där alldeles ensam, förvirrad och hjälplös i koppen. Tycker de ser så söta ut ihop de där tandborstarna så jag bara måste slänga en extra blick på dem varje gång jag besöker damrummet.  

Veckans Fobi


image236Att det ska vara "Kinky Night" som tema även nästa lördag på Kåren!
Kan inte hjälpa det, klarade 50 minuter i Studenthuset idag... sedan brast det... brast kan tolkas lite som Du vill men hem gick jag. Förfesten var trevlig, några var Kinky-utklädda, andra inte... vi sjöng, åt och hade det allmänt trevligt och mysigt. Sedan kom Kåren... var inte förberedd alls på min reaktion där... Kinky-light kan vara kul som utklädnad på en förfest, men tok-Kinky ala lack och läder samt svart MASK för ansiktet... där går min gräns. Mådde illa direkt därinne, och det berodde inte på de två cider jag under kvällen druckit, det lovas av mig till 100 %. 
Vill inte känna såhär, vill kunna äta upp min macka med avokado på utan att må illa nu innan läggdags... men det går inte... Kinky får mig att må som en katt som fastnat i ett träd och inte kan komma ner, alltså inte bra alls...
Ska klä ut mig nästa Kårkväll, och det ordentligt... om temat är något kul... varför inte grodor, gatuarbetare eller somelier? 

Vad Ska Du Göra i Helgen?

image235

Känns lite som att det hjärtat ovan har att säga stämmer ganska bra. Vem gillar inte helg liksom, någon tok långt ute på en sten vid en sjö på en strand kanske. Fast det känns lite otroligt det också. Helg är ju alldeles förträffligt underbart för de flesta, Du och jag inräknade. Alla helger borde dessutom vara helgdagar egentligen, så man tänker på att verkligen fira att det gått och blivit helg igen. Sen skulle det ju bli extra bra för de samhällets änglar (okej det var kanske en liiite överdriven "till-skyhöjning" men ändå) som jobbar helger. Dessa skulle få massor av extra slantar i form av OB (ej tampong-OB!) att lägga i sin spargris eller sparhund. Varför har ingen tänkt på detta?

Så... vad ska Du göra i helgen? Även om frågan ibland kan kännas lite klyschig så tycker iallafall jag den håller måttet. Det är trevligt att fråga varandra vad man ska göra i helgen helt enkelt, och mycket roligare än det är att fråga vad någon ska göra "på Tisdag". Tisdagar kanske man iof inte alltid ska underskatta iof, men så speciellt roliga eller spännande brukar dem då rakt inte vara i mitt liv iaf. Men vi har ju alla olika sorters liv, inte minst Du och jag.

Puss på pussmunnen Din och Ha en bra helg ;)

Dancing Jesus


image234

 

  • är egentligen inte den riktiga Jesus
  • bor på msn, bland "dina uttryckssymboler"
  • kan användas i de allra flesta konversationer på msn 
  • bör också användas flitigt där
  • bör dock inte användas vid lärarmejlning 
  • inte heller i Ditt virtuella CV









 


Det Tillfälliga Avbrott...

image233... som ägt rum i denna blogg några dagar ska jag nu i denna stund råda bot på. Försommaruppehållet har berott på en mycket lokal rosa molnbildning under mina fötter, som gjort att bloggskrivning blivit en omöjlighet då sladden till tangentbordet inte är obegränsat lång. Detta lilla problem är nu löst med en ny sladdlös variant av pekfingervalsplatta. Tur det är orninger (ordning) med ungdomen ibland iallafall.

Japp, nog om informationen ovan... denna veckan har jag i skolan lärt mig att barn är smartare än vuxna. Ingen föreläserska har egentligen sagt så, det är mer jag som dragit den slutsatsen. Det finns nämligen en anledning till att småfolk vill att man ska blåsa på klämda (eller skadade på andra sätt) fingrar och sätta plåster på deras små, små sår (som kanske för oss ibland känns "för" små för plåster egentligen). 
Det gör faktiskt mindre ont, på riktigt om Du och jag blåser på barnen (eller sätter plåster då) eller oss själva vid våra kroppsskador. Det liksom är så... I alla, alla år har iallfall jag trott att det bara är en grej man gör för att barn ska tro att allt är bra och härligt igen efter skador.

Förklaring till detta kommer här, pass på :)

"Nedåtgående bana från hjärnstammen stimulerar portcellen = mindre smärta. Hög impulsfrekvens i sensoriska smärtnervfibrer stimulerar portcellerna så att signalöverföringen i smärtbanorna blockeras" / Olav Sand mfl, Människans fysiologi

Klartext: Om man utför ett lätt tryck eller annan beröring (blås och plåster) vid vävnadsskadan tas en del av smärtan bort för att kroppen får annat att tänka på. Varför har ingen berättat detta förut? Okej det kanske inte är värsta grejen men tror inte alla vet om att det är på detta vis. Eller visste Du det?

En Ridande Polis

image232Detta är enbart ett testinlägg och inget annat, vad Du än hört ryktas om. Ville nämligen prova om jag var smart nog att lära mig en ny HTML-kod, så att texten i fortsättningen kommer att vara placerad till höger om bilden i denna rosa bloggs inlägg. Tyckte det var på tiden att styla om lite nämligen... precis som LunarStorm gjorde för ett tag sedan med sin sida. Vill gärna jämföra mig med denna community, för det känns lite som att jag o bloggen ligger på samma nivå som nyss nämnda mötesplats... eller inte :)

Den ridande polisen till vänster har förresten ingenting att göra med detta inlägg. Han bara finns där som ett test om jag lyckas med koden eller ej. Men då jag tänker efter så borde det skrivas lite om hans kompanjon som inte är en ridande polis utan en vanlig polis*. Guuud vilken gó polis det var som föreläste på vår Fadderutbildning. Störtskön, och med världens bästa dialekt tillhörande bögda härekring (byn häromkring). Kunde oerhört mycket om droger också, varför man inte ska ta dem oså... mycket bra, så att han inte råkar i dålig dager menar jag. 

* En ridande polis är en polis som tar sig fram med hjälp av en häst, en vanlig polis använder bil eller går till fots.

Veckans Fobi

image229

Att jag gått och blivit troende...

"Vår värld skapas i hjärnan och existerar bara i hjärnan. Trots sinnesorganens känslighet får vi inte en objektiv och korrekt bild av omgivningen. Det är en vanlig erfarenhet att olika personer upplever omgivningen olika.
Det säkraste beviset att det ändå finns ett samband mellan vår egen, subjektiva värld och de fysiska och kemiska förhållandena omkring oss är att vi beter oss på ett sådant sätt att vi överlever" / Olav Sand mfl,  "Människans fysiologi".

Alltså... vet inte exakt varför men min ena arm blev alldeles rysprickig av de där meningarna. Armen eller arm-arna börjar rysa allt oftare numera. Det är kurserna i Systerprogrammets "fel". Kroppen är alldeles för avancerad för att bara ha uppkommit av en slump. Det känns för tillfället jättemycket så i min hjärnapparat iallafall. Finns inte en chans i världen att inte Gud eller någon annan jättesmart tant/farbror har suttit och tänkt ut alla delar i kroppens funktioner. Tydligen saknar vi ju dessutom förmågan att uppleva allt som händer runtomkring oss också, så chansen att Gud och alla hans medhjälpare springer runt och fixar och trixar med världen hela dagarna borde vara ganska stor. En 20 % iallfall, och det är en siffra som icke bör underskattas som Du vet.

Känns lite pino (pinsamt) att erkänna men har nog allt blivit lite, lite troende och det tack vare dessa två fantastiskt intressanta Anatomi och Fysiologi-kurser. Vill egentligen hålla den här tro-grejen hemlig ty detta hör inte hemma i min ateist-image som är så väldans utpräglad annars *rolling-eyes-gubben-på-msn*. Konfirmationsprästen min var bara halvimponerad av att jag konfaläste för att få en alldeles egen video, och bara för det (som så många andra), vare sig det handlar om tekniska prylar eller salladsbestick. Ska sms:a Herr konfirmations-Präst och berätta en för honom och mig glad nyhet nu. Hoppas han blir glad.

Så... kyrkan på söndag, hänger Du med?

En Rosa Liten...

image228

... blomma till Elvakaffe-bloggen som tagit sig in på en 25:e plats i kategorin humor på
www.bloggtoppen.se
Den får därmed under en tid synas på första sidan och är för det oerhört rörd, glad och hjärtligt tacksam.
Puss på Dig som läser! Det är liksom skojigt att skriva av sig lite ibland, och därför alldeles ypperligt käckt att Du vill dela med Dig av mina knasiga tankar och funderingar.   

Största Möjliga Tystnad

image227

Vaknade glad som en liten, liten kolibri (typ en fågel som jämt är på bra humör) idag, var rädd att denna gladhet skulle gå till överdrift, började därför tänka på något jobbigt i mitt liv. Störande ljud dök upp i huvudet. 

De 10 mest störande ljuden i bibliotekets Tysta Rum:

1. Kaffesörpel... euuw!

2. Lååångsam sms-skickning, snabba på istället!

3. Öppning av skjutdörrar... nödvändigt men ont

4. Viskning med ditkommande kompis

5. Intensivt bläddrande i bok, hitta sidan någon gång då!

6. Hostattack... ofrivilligt men jobbigt att lyssna på

7. Godisätande från prasslig papperspåse, ät luft!

8. Pustning a la "gud va synd det är om mig som måste plugga"

9. Vibrator som sms-signal, ljudlöst, ya right!

10. Öppning av Cola-burk, och innan det tre små "dots" med nageln

Tio i topp-listan över mindre härliga ljud var alltså detta. Finns säkert en hel del fler men dessa är de vanligast förekommande enligt de mail som strömmat in i min box. Eller ja...
Ska kila iväg till Tysta Rummet på biblioteket nu. I min vildaste fantasi (shit den är  vild må du tro) skulle jag skriva ut listan ovan och sätta upp vid varje sittplats i det tysta, tysta rummet. Men tänker inte göra det, är ingen gammal surkart heller. Blev en ganska aggressiv ton i detta inlägg... känns lite hugget men en gång i denna bloggs liv kan väl tonen få vara lite arg och rå. Passar så bra ihop med allt det rosa i bakgrunden ju! 

Ps. Om Du är en av dem som brukar utföra dessa ljud, ta inte illa upp, jag är själv inte så tyst! Ds.


Thai, thai, thai

yeryera

Vaknade med en märklig känsla i kroppen idag av att vara i fel säng. Inte på det sättet som det kan låta utan mer på sättet att jag ville vaknat i en säng i Thailand.
Drömde att jag var där precis innan uppvaknandet. Ett uppvaknande som gärna hade fått börja aningens senare då drömmen faktiskt var mycket angenäm och pittoresk... eller ja pittoresk var den kanske inte om det inte syftas på den lilla strandstaden jag befann mig i drömmen. En thailändsk stad full av sol, vänliga människor, mjuk sand, palmer samt utflyktsbåtar. Det sista ordet i den meningen kändes viktigt... för hur underbart är det inte egentligen att åka båt. Alldeles för längesedan sist. Måste bli någon gång i sommar annars vill jag inte vara med mer.

Back to reality. Anatomi och Fysiologi 2-läsning på biblan hela dagen tills dagen denna blivit mörk och aningens kallare. Med tanke på nattens dröm känns min uppgift idag ganska långt borta från där jag egentligen vill befinna mig och det som egentligen vill göras. Men, bort med dem tankarna ett slag. Tentaplugga som en ål först i fyra veckor sedan jobba med äldre hela sommaren... efter det blir det en Thailandsresa om jag så ska dit. Följer Du med månne?

Sex sanningar om unga fröken Elvakaffe...

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex sanningar/egendomliga saker om sig själv.
Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange
reglerna för spelet. Slutligen väljer bloggaren fem nya bloggare och gör en lista av deras
namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta
dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Bloggägarinnan blev utmanad av Sara-Lärarinnan så hon tänkte vara med i den leken. Här kommer de sex sanningarna om unga fröken Elvakaffe *trumvirvel* :

1. Hon blir ganska ofta kompis med fyllegubbar. Hon kan inte låta bli att prata med dem, och dessa farbröder kan heller inte undvika att prata med henne... förmodligen för att hon inte bara går iväg när de tilltalar. Hon och dem brukar diskutera varför farbröderna druckit en massa sprit och vad anledningen till detta varit (kors i taket att det till 90 % handlar om kvinnor som lämnat dem). Men, denna sanning är lite hemlig för den känns inte alls okej på något sätt... för unga fröken Elvakaffe är den dock väldigt okej för fyllegubbe blir man alltid av en anledning... inte en endaste föds till att bli det, lovar hon. Dessa människor är alltså människor precis som Du och hon och det går därför alldeles utmärkt att prata med dem.

2. Hon är tokigt mycket hypokondriker. Läser allt som finns om hälsa och vad man ska äta och inte äta för att hålla sig frisk och kry som en nötkärna som inte går att dela eller knäcka. Tror gör hon också att varje litet extra hjärtslag är hjärtattack eller något annat farligt och udda... och så vidare. Detta är jobbigt för henne men inget som känns värt att försöka bota, för det går ju inte... för hon är nämligen obotligt sjuk i hypokondri.

3. Hon har har tjej-fobi. Började i nian när *pip* helt plötsligt började påstå att hon var lesbisk. Unga fröken Elvakaffe är dock inte lesbisk, rakt inte lesbisk. Hon tycker tvärtom väldigt, väldigt bara om killar och vill inte alls vara ihop med en tjej på det sättet som tjejer är om tjejer är ihop. Men från det att den där personen började säga saker om henne, att hon tittade "annorlunda" på tjejer och så vidare så känner hon sig nu lesbisk. Vilken tjej hon än pratar med, fast hon vet mycket väl att hon inte är det någonstans! Detta är naturligtvis ett problem varje dag för unga fröken Elvakaffe, men hon jobbar på att lösa det ty tjejer är ibland lika trevliga som killar :) 

4. Hon är Msn-beroende. De flesta som känner henne vet redan om det. Hon har blivit mycket bättre men är inte riktigt bra än på att inte sitta vid msn. Det är ju så attans mysigt och trevligt att skriva med folk tycker hon... och hon vågar skriva mycket mer än hon vågar prata med personer på listan. Men, det finns ju en hel drös nackdelar med världens bästa uppfinning också... en är att hon tar galet illa upp om personer inte svarar direkt eller trycker på "inte vid datorn" när hon loggar in. Okej, dem kanske inte ens gör det med mening mot henne men känns tydligen ofta på det sättet. Då något av detta sker måste hon sitta kvar och se hur situationen utvecklar sig, alternativt skriva till folk och fråga dem varför person X inte svarar.

5. Svensson-fobi är något hon har. Svenssons finns överallt i samhället. De har Villa, Voffsing, Volvo, Väldigt två eller tre barn, Vi-i-Villa-helårsprenumeration och allt det där andra med bokstaven V i början. Allt det där som unga fröken Elvakaffe också vill ha någon gång... men är livrädd för! Att vara mainstream kan enligt henne vara okej ibland... men oftast kännas jobbigt och knepigt.

6. Hon är Pedant med stort P. Rakt är bra, städat är bra, matchat är bra... så ska det va, trala la la la... Bryr sig inte ett dugg om hur andra har det... tycker tvärtom det verkar jättemysigt och härligt att ha det ostädat. Men, i hennes lägenhet ska det vara ordning! Ordning i tältet, stugan, hotellrummet under semestrar också, samt fint året runt i handväskan, läckert i skolbänken (okej det var längesen men ändå), Du fattar. Alla är vi olika... hon är pedant, föddes inte till det men blev det. 

Japp det var alla "spännade" saker... näe inte sååå, men hon blev ju utmanad och då kändes det enligt tösabiten trevligt att va med. De unga fröken Elvakaffe nu "utmanar" är  :

Sara (piptermos.blogg.se) ... eller får man inte utmana den som utmanat en själv?
Ida & Dixie (jerseyjumper.blogg.se)
Anna (smalandsgatan5.blogg.se)
Mia (smalandsgatan5.blogg.se

Veckans Fobi

mgfjxsr

Att jag ska plocka ut 375 kronor ur min börs och köpa en studentoverall !

Kommer säkert göra det... just för att det verkligen inte är min grej med overall :)
Får svårt att andas samt frossa av kläder som inte sitter åt. Det känns iof högst onormalt  så det här med overall kanske inte är en så dum grej ändå... Om man tröttnar på att festa i den kan den ju trotsallt vara bra att ha när man mekar med bilen eller målar om huset eller så. Eh... just ja... har noll hus och bil.

Väntar och ser lite till... när jag väl bestämt mig kanske de ändå är slut. Men förhastade beslut angående kläder är aldrig bra. Har Du förresten någon overall att festa i?