Sex sanningar om unga fröken Elvakaffe...

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex sanningar/egendomliga saker om sig själv.
Bloggare som blir tagen ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange
reglerna för spelet. Slutligen väljer bloggaren fem nya bloggare och gör en lista av deras
namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta
dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Bloggägarinnan blev utmanad av Sara-Lärarinnan så hon tänkte vara med i den leken. Här kommer de sex sanningarna om unga fröken Elvakaffe *trumvirvel* :

1. Hon blir ganska ofta kompis med fyllegubbar. Hon kan inte låta bli att prata med dem, och dessa farbröder kan heller inte undvika att prata med henne... förmodligen för att hon inte bara går iväg när de tilltalar. Hon och dem brukar diskutera varför farbröderna druckit en massa sprit och vad anledningen till detta varit (kors i taket att det till 90 % handlar om kvinnor som lämnat dem). Men, denna sanning är lite hemlig för den känns inte alls okej på något sätt... för unga fröken Elvakaffe är den dock väldigt okej för fyllegubbe blir man alltid av en anledning... inte en endaste föds till att bli det, lovar hon. Dessa människor är alltså människor precis som Du och hon och det går därför alldeles utmärkt att prata med dem.

2. Hon är tokigt mycket hypokondriker. Läser allt som finns om hälsa och vad man ska äta och inte äta för att hålla sig frisk och kry som en nötkärna som inte går att dela eller knäcka. Tror gör hon också att varje litet extra hjärtslag är hjärtattack eller något annat farligt och udda... och så vidare. Detta är jobbigt för henne men inget som känns värt att försöka bota, för det går ju inte... för hon är nämligen obotligt sjuk i hypokondri.

3. Hon har har tjej-fobi. Började i nian när *pip* helt plötsligt började påstå att hon var lesbisk. Unga fröken Elvakaffe är dock inte lesbisk, rakt inte lesbisk. Hon tycker tvärtom väldigt, väldigt bara om killar och vill inte alls vara ihop med en tjej på det sättet som tjejer är om tjejer är ihop. Men från det att den där personen började säga saker om henne, att hon tittade "annorlunda" på tjejer och så vidare så känner hon sig nu lesbisk. Vilken tjej hon än pratar med, fast hon vet mycket väl att hon inte är det någonstans! Detta är naturligtvis ett problem varje dag för unga fröken Elvakaffe, men hon jobbar på att lösa det ty tjejer är ibland lika trevliga som killar :) 

4. Hon är Msn-beroende. De flesta som känner henne vet redan om det. Hon har blivit mycket bättre men är inte riktigt bra än på att inte sitta vid msn. Det är ju så attans mysigt och trevligt att skriva med folk tycker hon... och hon vågar skriva mycket mer än hon vågar prata med personer på listan. Men, det finns ju en hel drös nackdelar med världens bästa uppfinning också... en är att hon tar galet illa upp om personer inte svarar direkt eller trycker på "inte vid datorn" när hon loggar in. Okej, dem kanske inte ens gör det med mening mot henne men känns tydligen ofta på det sättet. Då något av detta sker måste hon sitta kvar och se hur situationen utvecklar sig, alternativt skriva till folk och fråga dem varför person X inte svarar.

5. Svensson-fobi är något hon har. Svenssons finns överallt i samhället. De har Villa, Voffsing, Volvo, Väldigt två eller tre barn, Vi-i-Villa-helårsprenumeration och allt det där andra med bokstaven V i början. Allt det där som unga fröken Elvakaffe också vill ha någon gång... men är livrädd för! Att vara mainstream kan enligt henne vara okej ibland... men oftast kännas jobbigt och knepigt.

6. Hon är Pedant med stort P. Rakt är bra, städat är bra, matchat är bra... så ska det va, trala la la la... Bryr sig inte ett dugg om hur andra har det... tycker tvärtom det verkar jättemysigt och härligt att ha det ostädat. Men, i hennes lägenhet ska det vara ordning! Ordning i tältet, stugan, hotellrummet under semestrar också, samt fint året runt i handväskan, läckert i skolbänken (okej det var längesen men ändå), Du fattar. Alla är vi olika... hon är pedant, föddes inte till det men blev det. 

Japp det var alla "spännade" saker... näe inte sååå, men hon blev ju utmanad och då kändes det enligt tösabiten trevligt att va med. De unga fröken Elvakaffe nu "utmanar" är  :

Sara (piptermos.blogg.se) ... eller får man inte utmana den som utmanat en själv?
Ida & Dixie (jerseyjumper.blogg.se)
Anna (smalandsgatan5.blogg.se)
Mia (smalandsgatan5.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91