Sötaste av söta åkommor


Haha, måste bara tipsa om dessa gosegodingar. Varje sjuksyrras (och även andra yrkesgrupper) dröm att ha en hel hög av i sängen! (bilden hämtad från Coolstuff.se)

Gröna hissen

Eh... alltså inte drinken då. Var hissen här i huset det var tänkt att syftas på. Fick en så ful fnissattack i den igår på väg till skolan. Hälsade på killen i hissen när jag klev in i den och han hälsade artigt och väluppfostrat tillbaka. Kom sen på hur fult det skulle vara att även säga hejdå när han lämnade hissen på våning tre (jag skulle till våning ett). Verkligen jättefult men skoj skulle det vara att snarare ha som regel än undantag att alltid ockå säga hejdå i hissar när man lämnar främlingar på väg ut ur hissen. Haha... eller? Om man sen vill spetsa till det lite extra kan man ju utveckla det där hejdå:et till
"Ja, hejdå då. Trevlig hisstur tyckte jag det var. Roligt att lära känna dig lite!"

Ska skutta till skolan nu... hoppas det är tomt i hissen... kommer säkert få en tvångstanke annars.

Veckans Ord

Självgod. En person som är mycket nöjd med sig själv, på ett irriterande sätt. Hans självgoda leende blev hans död (susning.nu).

Egentligen är det en väldigt dum idé att skriva om privata saker på en offentlig blogg som den Du just sitter och läser. Men vart är det annars tänkt att man ska skriva de privata sakerna nuförtiden? Känns som det måste bli här om man ska välja bland alla plejs liksom. Veckans Ord i lågstadiet tyckte Du kanske om? Iallafall gjorde jag det. Veckans Ord här på elvakaffebloggen idag den 23:e september 2008 kan omöjligt bli något annat än självgod. Min uppgift i livet vara men kan väl ändå inte vara att försöka tycka om dessa typer? Är det verkligen, verkligen vad Gud vill att jag ska ägna min tid åt får jag nog göra ett litet tappert försök till... men vad är egentligen meningen med det? En självgod person har redan hittat lyckan och kärleken i sig själv. Ingen annan människa som kommer att komma i dennes närhet blir någonsin lika bra. Allra helst vill jag att de här stackars personerna ska klara sig själva hädanefter. Det ter sig dock möjligen vara så att det sitter en självgodmagnet inopererad (utan min vetskap) i min rygg, och det vore därför inte helt otroligt om jag får ta mig an ännu en sådan här person. Isåfall ska jag lyssna och nicka lika låtsasintresserat, le och vara trevlig även då... Vänta nu... den där meningen! Det sista jag skrev där, måste vara därför... Vet exakt hur jag ska göra vid nästa eventuella självgodhetsmöte nu. Tvärtom mot hur jag gjort, där har vi det! Synd bara att det är så in i norden härligt att tacka nej till ovan nämnda självgodingar. Tack för att Du lyssnade... hade Du inte behövt ; ) Godnatt, godnatt.


Ps. Ingenting i det här inlägget behöver behöver egentligen ha med verkliga händelser att göra, men det har det. Ds


Veckans Lycka

Admira Sombra. Min nya kärlek. Älskar den mer än livet självt... :) Brukar bli sjukt lycklig av saker som gör mig lycklig, så även av denna spanska skönhet. Kommer nog inte att gå från lägenheten speciellt ofta nu när jag har allt jag behöver här bredvid mig... mmm Admira! Så nöjd att äntligen tagit det förut så borttappade förnuftet till fånga och köpt mig en alldeles jätteegen gitarr med stall, kropp, hals och allt det där som brukar ingå. Kommer inte ångra det en sekund.

Ska lägga mig och sova nu, med Admira under armen. Natti.

Hamsterhjulet det snurrar runt, runt...

 ... om man inte stoppar det (med en pinne till exempel). Det är inte säkert att Ditt hjul ser likadan ut som mitt, men är Du fast i något slags hjul så försök ta Dig därifrån. Fort. Jag till exempel bestämde mig denna veckan för att ägna fredag kväll åt en dejt, lördag åt fotbollssupportning, gitarrköp&spelande samt filmtittning. Sist men inte minst veckans sista dag åt svampplockning med ett gammalt par jag känner (mam & pap). Inte saker som vanligtvis brukar stå på schemat och därför väldigt, väldigt spännande och givande. Jag svär på att aldrig mer hamna i det där trista och så förutsägande hamsterhjulet, svär Du också på något?

Ps. Hamsterhjul är ett annat ord för: skola, träning, fikahäng måndag-fredag följt av shopping och krogen på lördagen och påhälsning av familj alternativt hemma-filmmys på söndagen. Alla årets veckor minus några få. Ds.

Ps 2. Tjejen på bilden har ingenting med det här att göra. Ds.

Var och hälsade på min optiker idag...

... inte hemma hos honom, utan där han jobbar... i glasögonaffären alltså. Berättade om alla mina problem med ögonen (många) och han tittade därefter på dem på olika sätt i olika apparater för att tillslut komma med ett utlåtande. Jag, som ville bli av med huvudvärk, illamående och grusögdhet lyssnade såklart noga med båda öronen spetsade mot hans mun. "Du har ett litet brytningsfel vi inte uppmärksammat tidigare, och sen har du en lätt inåtskelning". Va?! Blev så sur att jag bara ville springa därifrån och lämna honom där på sitt rum, så att han kunde skämmas och kanske tänka över vad han just sagt. För skelar, det gör då rakt inte jag, möjligtvis efter ett glas vin men inte innan! Satt dock kvar i den där synundersökningsstolen, och fick nästa besked att det inte var någon idé att korrigera det där brytningsfelet och skelet glömde han nog av att berätta vad det skulle bli av...
Ahh... saknar min gamla optiker så himla mycket ibland. Han sa snälla saker (bland annat frågade han om mina ögonfransar var äkta... haha vilken lycka!) och sen var han mycket stilig... precis som en optiker ska vara... eller vad anser Du?

Fjorton suger

Skulle precis gå och sova, men kom på att datorn fortfarande var oavstängd så jag passar därför på att skriva en reflektion här över hur fjortis den här bloggen känns. Tur den inte har så många läsare. Borde kanske ändra om färgerna lite, från rosa till beige, brun och cappuccino... så den matchar Ditt rum Du sitter i. Vore nog inte så dumt. Och texten. Skriva om lite viktiga saker som gör Dig intresserad. Näe... för mycket viktigt håller vi på med i skolan... måste ha lite motvikt, tyvärr. Den får vara som den är. Rosa är fint, att skriva utan att tänka innan (unconscious thinking... något har satt sig till seminariet imorgon) är också fint, på sitt sätt. Natti (ej att misstas för Nati = Natasha Peyre´s smeknamn)

Måndag 00.31

Shit det är inte sant! Så oansvarigt att ge ut en film som publiken tvingas gråta sig igenom. Har precis sett Ps. I love you och kommer därför se ut som "hej kom och hjälp mig" runt och i ögonen på vårt seminarie i socialpsykologi imorn. Var lite, lite grann förberedd innan att det skulle vara en sorglig film som stod på mitt schema, så laddade upp med näsdukar ordentligt. men guuud, inte går man runt och tror att det är möjligt att gråta sig igenom en hel film. Jösses, är hel slut nu. Nåväl. Mangatösen på bilden har faktiskt ingenting alls att göra med flmen men jag sökte på "puffiga ögon" och fick upp henne. Hon ser lite ledsen ut, det är dock inte jag... lite tvärtom... för filmen var så bra... men sorglig då... fast ändå inte. Se den om Du inte redan gjort det.
Godnatt
 

Evigt tjat om herr Scofield i kvadrat

Man kan ha honom i knät, man kan ha honom i sängen, man kan ha honom på soffbordet, man kan ha honom på golvet, man kan ha honom på tv-bänken, man kan ha honom i famnen... man kan ha honom nästan överallt där det inte finns något vatten... vem är det jag talar om? Michael Scofield! Han finns i min kära laptop (föll för grupptrycket och hämtade hem en sån där tillslut... stationär kändes helt plötsligt lite för omodernt till min toppmoderna lägenhet, haha) nu och det betyder att jag kan umgås med honom när jag vill, och det är inte dumt vill jag lova. Bara att klicka på det avsnittet man vill se och sen är han där bara utan större ansträngning. Helt fantastiskt...  Ska dricka kaffe nu och sen sticka ut och förbränna en fläskfilé med kantarellsås & råstekt potatis-måltid genom att springa runt staden i mina nya mysbrallor. 

Veckans Lycka


Ä N T L I G E N ! ! !


Ps. Ledsen för  att jag är så trist med ett sånt här inlägg efter långt avbrott, men Du är inte så himla kul Du heller, haha... ;) Ds