Mycket viktiga fakta om mig :)

Dags för ett litet fylla-i-fomulär. Hittade det hos fiffiga väninnan www.piptermos.blogg.se Kopiera och klistra in på Din blogg, byt ut svaren och skriv sedan om Dig istället för mig.

10 favoriter

Färg:
Rosa, lila, svart och ljust, ljust grönt.
Mat: Ugnslax med rökt lax virat om sig och med mögelost under och typ potatisgratäng till det.
Band/artist: Michael Jackson och Lars Winnerbäck, men inte tillsammans kanske.
Film: Titanic
Bok:  Pojken som kallades Det... men den är väldans sorglig.
Sport: Fotboll
Årstid: Sommar!!!
Veckodag: Lördag, det är då allt roligt brukar hända.
Glassmak: Päron, fast jag gillar alla smaker egentligen (utom Eldorado men det är nog mer ett märke)
Tid på dygnet: Kvart över tre, haha :)

9 för tillfället

Humör: Hungrig (men ska laga kvällsmat snart så det ordnar sig nog)
Smak: Äpple
Kläder: Ljusgul kort kjol, svarta leggins o grått linne. Underkläder hemliga.
Bakgrund: Lycklig barndom, är det samma som bakgrund?
Nagellack: Transparent-regnrocksfärg
Tid: 20.42
Omgivning: Boulognerskogen
Irritationsobjekt: Näe, inte irriterad på något idag, men imorn kanske jag är rosenrasande på någon.

8 första

Bästa vän: En liten kille som hette Fredrik (fast han är stor nu alltså).
Screen name: Phrida_wow, sen Fridagullet och nu Elvakaffe.
Husdjur: Näe, ingen katt eller hund eller nåt...
Piercing: I naveln så den inte ska synas för den är inte så fin tycker jag.
Förälskelse: Vet inte, men tror en kille som började på J och gick i samma lågstadieklass.
Musik: Michael Rickfors (kan inte fatta det riktigt men okej)
Bil: Golf
Kyss: Hemligt

7 senaste

Cigarett: Har aldrig rökt.
Mat: Pasta med pesto.
Dryck: Orientalisk kanel-rött-té
Biltur: Willy´s
Kyss: För en stund sen när Björn lämnade av mig efter den stora, stora veckohandlingen.
Spelade låt: Hmm... näe vet inte. 
TV-program: Nyhetsmorgon

6 har du någonsin:

Dejtat någon av dina bästa vänner:
Vet inte, kanske
Brutit mot lagen: Ja, lite grann... men det gör inget.
Blivit arresterad: Oj! Nej, nej
Badat naken: Inte vad jag kommer ihåg, tror inte det.
Varit med på tv: Lokal-tv. Blev intervjuad men kunde inte svara så bra på frågorna om en kulturdag i skolan vi hade.
Kysst någon du inte känner: Man lär känna varann bra genom att kyssas :)

5 nej tack

Kläder:
Byxkjol
Mat: Blodpudding (gjort av blod ju!) 
Musik: Dansband och väldigt hård hårdrock
Dryck: Öl, känns så billigt på något sätt... hahaha :P
Personlighetsdrag: Egoist

4 saker

Du gjorde igår kväll: Handlade lite, tittade på tv, skaffade Facebook och somnade sen tidigt.
Du kan höra just nu: Datorsurr... bara det faktiskt
Du kan inte leva utan: Nära & Kära, sommar, dator och handväskan (med mobil i)
Du gör när du har tråkigt: Sitter och tittar in i en sån skärm som Du tittar in i... eller småfixar i lägenheten.

3 personer

Du kan berätta allt för:
Mammsen, Björn och Ida.
Du tycker om: Tycker om de flesta, och de är fler än tre.
Du inte gillar: Haha, snyggt det skulle vara att verkligen skriva tre personer men inte gillar här.

2 val

Kaffe eller te: Kaffe, men har slutat dricka det så får bli té.
Vår eller höst: Vår, fast höst är mysigare.

1 önskan: Att alla jag känner och jag ska få ett långt och lyckligt liv!

Vill tacka Er för alla erbjudanden...

iojioio... om ressällskap till Thailand (föregående inlägg). Ni är för gulliga. Jag är om inte rörd, så iallafall innerligt tacksam : ) Dessvärre måste det blivit något fel när alla Era kommentarer skulle publiceras... konstigt ; )

Nåväl. Imorgon börjar årets (börjar ju bli en tradition) Kalmarfesthelg! Ska bli jätteskoj att träffa alla pigga och fräscha killar och tjejer i gänget igen. Festa, äta tacobuffé, shoppa lite, kanske bada... och utse ett nytt mobboffer (en person som kommer att vara helgens hackkyckling) troligtvis kommer det att bli Björn, för han har redan sagt att det går bra så det är redan ordnat. 

Japp, japp. Bilden till vänster föreställer Kullzenska, ett mycket mysigt fik med lite sån där gammal stil. Känns nästan som att komma hem till en tant och farbror i 75 -årsåldern när man fikar där. Det bästa kanske ändå inte är den mysiga miljön utan att man får ta hur mycket påfyllning av kaffe och té man vill... eller ja... ingen har någonsin frågat om det är så, bara tagit det för givet.

Bättre Vara Ute På Hal Is Och Ha Det Glatt...

nkljölÄn Att Gå I Lera Och Sörja...
Jag är uttråkad. Väldigt uttråkad. Det regnar så mycket hela tiden att vattenivån snart är i höjd med min balkong (bor högt) och Din altan. Om denna sommaren är ett skämt så tycker jag att Gud kan säga det nu, för isåfall är det inte roligt längre. Andra semesterperioden börjar på mitt jobb idag, de som kommer tillbaka från sin ledighet har haft 0,5 dag sol under fyra veckor och det är inte vidare snällt av Gud. Inga orninger (ingen ordning) med någonting i hans väderplanering, känns som han har missat solen i den totalt. Konstig miss, men sen är han ju "lite" udda också och det tror jag är vetenskapligt bevisat, eller borde bli iallafall. Hmm... tänkte på något sätt få överskriften att passa med det jag skriver om för en gångs skull. Så, bättre att vara ute på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja. Tror inte att det påståendet har så mycket att göra med att kunna vistas på is utan att ramla eller försöka gå i lera fast den är jättehal och otäck. Mer något i stil med, för att må som en prins eller prinsessa måste man våga ta lite risker, eller göra saker man kanske tidigare inte gjort. I annat fall blir det mesta bara vardagligt trist och enformigt. Att fara till Thailand (som fotografen som tagit bilden haft lyckan att få göra) kanske inte är det mest riskfyllda man kan hitta på... men något jag (och Du?) aldrig gjort fast det ligger på min topp tio lista över att-göra-saker. En månad i Thailand varje år, tänk vad härligt det skulle vara och så mycket energi man skulle få till resten av trista svensk-väder-året. Visst kan Du tycka att det låter enformigt med en månads vistelse i samma land varje år men där har du allt fel. Med så mycket galet kul och spännande saker som det finns att göra där räcker inte ett liv för att tröttna. De flesta av oss har ju bara ett liv (tänker på alla katter som följer min blogg) så det är alltså ingen risk.   
Om Du försöker glömma min dåliga humor, morgontröttheten och att Du kanske inte känner mig så bra, skulle Du kunna tänka Dig att vara mitt ressällskap då? (om Du får ta med dig en vän)
       

Huvudsaken är...

gys<wa... att huvudvärk inte infinner sig när man ska göra något viktigt.
Det som står ovan har nu ändå skett. Huvudvärk på en söndag borde vara omöjligt, men det är tydligen inte det och nu när den finns där får jag allt stå ut, för jag har två görviktiga saker att göra idag. Den första viktiga saken är hemlig men som sagt mycket mycket viktig. Min framtid hänger på den viktiga saken. Eller ja... iallafall känns det så, men kan vara en överdrift. Andra viktiga saken är jobbning på mitt jobb ikväll, vilket inte är alls lika viktigt som den första viktiga saken men ändå viktigt.
  

Bort med det gamla...

ghssdf... och in med det nya.
Ska powerwalka (wow jag är så häftig) bort till min gamla lägenhet och sälja mitt vitrinskåp om en stund, det kan nämligen inte bo i den när de nya hyresgästerna flyttar in på måndag.
Inte heller i min nya lägenhet är det välkommet... ett riktigt misslyckat skåp skulle man kunna säga att det hade varit om det inte var för dess nya adoptivfamilj, som kommer från Trollhättan och tar hand om det idag.
Ibland är ju omplacering nödvändigt, precis som när folk blir allergiska mot sina hundar och katter. Träslaget bok, som skåpets tak och golv är gjort av, är som en bok från förr i tiden, man gillar det/den inte så mycket för det/den är så himla gammal/t. Eller ja... blev en väldigt konstig liknelse det där men liknelser är inte min specialité. Kan inte förstå att det finns människor som jobbar med att komma på nya liknelser hela dagarna. Haha, sicket arbete! Ganska fritt iof, men tror det är lätt att ta med sig jobbet hem och aldrig riktigt kunna släppa det. Eller vad tror Du? 

Veckans Tantvarning

rhzseBesökte i tisdags kväll/natt en Lidköpingsklubb vid namn Tisdax, som har 25-årsgräns. Visste innan visiten att folket skulle vara lite äldre där än dem brukar vara på Måndaxklubben som har 20-årsgräns. Dock hade ingen förvarnat mig om att medelåldern skulle vara så hög. Fick en chock och befinner mig i den fortfarande. Okej, det kanske låter det lite överdrivet med chockordet i meningen Du nyss läste, men faktum är att det är en underfrift.
Jaja... bara att inse att folk blir äldre och även man själv, men tills ålderns höst har inträffat tänker iallafall jag gå på Måndaxklubben och Bogréns med 21-årsgräns, med förhoppning om att ha mer gemensamt med den åldern både inuti huvudet och utanpå.
Kanske är det en naiv tanke men så länge Du och jag går till ungklubbar så är Vi också unga. Rynkor, celluliter, värmesvallningar*, hängtuttar och annat hålls automatiskt borta från oss om Vi gör kontinuerliga besök på ungtuppställena. Brukar läsa igenom alla inlägg innan jag trycker på Spara & publicera. Fick denna gången se att det har en lite argare ton än vad som var meningen, om Du inte redan läst det så änvänd en ton som går mer åt chockhållet än arghållet. Gillar ju äldre (iaf i rätt miljö), jobbar ju med dem varje dag och det är inga konstigheter alls, bara trevligt.
   
* Inte riktigt säker på vad detta ordet betyder. Men av arbetskollegors beskrivning tror jag det är som en flodvåg (fast mindre) med värme som liksom förs fram genom kroppen på ett mycket konstigt och udda sätt i 50-60-årsåldern (?).   

Veckans Lycka

xfhdhxdzBlir bara så sjuuukt glad i hjärtat varenda gång jag tar upp min mobil. Den lilla rosa varelsen på bilden hänger nämligen i den sedan i förrgår då den invigdes med bandklippning och fanfar (eller ja...).
Dag som natt, natt som dag. Jämt,  hänger den söta björnen i min mobil och dinglar nu. Vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna att få ha honom där i prat- och-fotomanicken. Har ingen aning om hurvida jag är värd all den här lyckan som den lilla rosa faktiskt ger mig.
Mmm... kan Du tänka Dig vad en liten rosa björn kan ändra en vanlig, tråkig och lite stel mobiltelefon. Den känns mycket mer käck nu, och det är jag utomordentligt tacksam över inför Dig och hela församlingen Du tillhör.

Att välja rätt är inte alltid lätt som en plätt

kjoi      hgui

Vill gå på en bra konsert i höst, men bara en. Kan inte välja mellan dessa två ovan. Så svårt så svårt.
Neeee det är inte svårt, bara skojade. Tänkte gå med raska steg till Winnerbäck-konserten den 9:e november såklart... mmm han är så go och sjunger så fint och smart och bra. Vilken kille!
Gillar iof Wolffen också, häftig röst och verkar lika dundertrevlig som Bamse äter dunderhonung (mycket).

Idag är det sol här på slätta. Tänkte ta en promenad i högt tempo sedan så ingen hinner se mina koppor i ansiktet då jag svischar förbi. Tycker nog det är roligare att möta folks blickar och kanske le lite annars då man går förbi någon, men inte idag. Fort ska det gå med huvudet ner i marken. Eller inte förresten, lätt att dra åt sig en för tillfället negativ uppmärksamhet då. Tänk vad en liten promenad kan kännas jobbig ibland... ska tänka på mina koppor i ansiktet resten av mitt liv, till och med skratta åt de små finnar som dyker upp ibland. "Haha, vad är ni mot koppor" ska dem få höra. Kan de ha! 

Tyst som en mus...

image277

... med ljudlösa tofflor på fötterna och med en påse på huvudet fick jag för en stund sedan smyga ut från min lägenhet, ta hissen ner till min brevlåda, hämta posten, och åka upp med hissen igen. Tror ingen som bor här såg mig, hoppas i varje fall det. Men om nu någon ändå (vilket jag inte tror) skulle ha sett mig vid posthämtningen så hade jag ju iallafall en påse på huvudet som måste ha dolt svinkopporna väl. 

Av sviniga koppor blir man nog tillslut lite smått paranoid... men vet inte säkert.  

Prickigt...

    uihuioh8o0                                   image276

... är inte mitt favoritmönster på hud. Känner mig som en prickigkorv. Plockade bort prickarna en och en när jag åt prickigkorv som liten, men det går inte att plocka bort svinkoppsprickar. De sitter fast jättehårt och man måste därför äta penicillin för att det ska försvinna. Åhhh... önskar det hade varit prickigkorvsprickar på huden istället. Vill liksom åka med min Björn till Falkenberg och festa lite istället för att sitta hemma och vara prickig.

Topp fem varför jag inte vill vara en prickigkorv denna helgen:

1. Vill kunna följa med till Falkenberg. Festa, bada och ha det härligt.
2. Prickarna är fula och o-sexiga
3. Jobbar varannan helg, vill liksom inte vara prickig på min lediga helg ju
4. Kommer bli långtråkigt att vara hemma i lägenheten, vill ju liksom skona Dig från de hemska prickarna.
5. Prickar kliar när dem känner för att vara riktigt sviiiniga, även om det är helg.

Veckans Tantvarning

sagfaBlott 24 år gammal, men med de Ecco-skor som igår inhandlades i den stora, stora staden Göteborg blir jag ytterligare 24 år äldre. Ecco är ett tantmärke och det har både Du och jag uppfostrats med att tycka sedan våra mycket små barnsben.

Följande konversation ägde igår rum i Ecco-butiken på Drottninggatan:

(jag) - Hej, skulle vilja ha ett par skor som skonar ryggen och ger bra stötdämpning för knäna när man går mycket på hårda golv och gör många tunga lyft
(kassörskan) - Okej, då har vi dessa och dessa och dessa... bla bla bla. 
(jag, efter provning) - Tar de här, har hört så mycket bra om Ecco-skor så därför blev jag så sugen på att köpa ett par för att testa på dem.
(kassörskan) - Lovar att du kommer att bli nöjd!

Det är lika bra att erkänna, har blivit tant på riktigt... orden har ekat i mitt huvud sedan igår eftermiddag vid fotbeklädnadsinköpet. Måste dela med mig av dem, dels för att dem tar alldeles för mycket plats i min hjärna som har fullt upp med annat, men också på grund av en önskan om följande ord skrivna av Dig till mig bland kommentarerna:

- Nej Frida, inte är du tant inte. Du som är så ungdomlig och crazy.

Snälla... jag ber Dig...

Veckans Fobi

image271Att någon skulle ha öppnat frysen, tagit ut Big Pack-paketet och ätit upp pärondelen!
Älskar päronglass mer än livet självt nästan så hoppas innerligt att detta aldrig någonsin kommer att hända i vår tid.
Hur känner Du? Gillar du också päronglass?

Varför finns de två andra sorterna överhuvudtaget förresten? Vanilj och jordgubb... hallå... farfar...

R e s a n

I lördags var unga fröken Elvakaffe och hennes andra hälft (snyggt och väldigt ungdomligt uttryck med hälft)
på Liseberg. De hade från början tänkt att åka till Australien och surfa lite, men då varken hon eller han vill att det ska sticka för mycket i deras omgivnings ögon valde de istället ett lite enklare resmål.

rhdyserz

Kl. 08.50. Björn spänd av förväntan. Han hade innan resan varken varit på Liseberg eller åkt en endaste liten karusell någonsin i sitt liv.

ggjk















Kl. 09.15. Gruppbild på alla som var med på resan. Tjejen till vänster ber Dig ha överseende med hennes frisyr som dagen till ära drabbats av regnpanik i form av virvlar. Björnen till höger var 100 % nöjd med allt i utseendet och ber Dig därför inte om något överseende alls.

hjuerzgh

Kl. 10.30. Framme i Göteborg- Sveriges framsida och till första stopp valdes av paret BR leksaker, där Björn högg tag i det svärd och den krona han aldrig fick som liten.

iohjo

10.31. Frida som hade en något lyckligare barndom än Björn ville också prova kronan, men svärdet lät hon bli då hon tror att kärlek löser det mesta och att vapen därför aldrig behövs.

srh

10.50. "BR leksaker - om Du vill vara Dig själv för en stund". Björn tog fasta på leksaksaffärens väl kända slogan.

njkhkl 

Kl. 11.00. Andra stoppet på resan gjordes till förmån för en svensexa. "Klä av" tyckte både Björn och Frida lät spännande och Björn betalade glatt för att brudgummen skulle skämmas lite framför allt folk, samtidigt som han själv fick sig en skön baksyn.

låp
 
Kl. 00.45. En Lisebergsvinst kan ibland vara lite bökig att natta, men skam den som ger sig tänkte "Giraffmannen" på tåget hem från Göteborg.

uihyui

Kl. 01.15. Lite läppglans och rouge piggar upp det mesta. Småpojkarna bredvid den sovande och intet ont anande Björn fick sig ett gott skratt då Frida piffade till honom på tåget hem.

Som Du märker är det ganska ont om bilder från just Liseberg, som annars den allra mesta tiden av parets lördag utspelade sig på. Men man kan inte få allt som Vi brukar säga ;)
 Puss på Dig och hoppas Du har det bra i din sommar!