Skrållan har lärt sig säga pappa

hdfzhsdfÄntligen har de kommit, dockor som kan säga pappa, haha. Har aldrig någonsin tänkt på det innan men alla Skrållor (dockor som kan prata) säger ju faktiskt mamma allihop. Eller vissa säger ju annat också men inte något som har med någon av föräldrarna att göra. Skrållan på bilden till vänster är även klädd i gult och grönt som är sk "könsneutrala" färger. 
Ganska spännande att läsa om genus och så men får ibland för mig att vissa tar det här med färger, leksaker och kläder liiite för långt. Alltså... kan man inte låta alla få göra som de vill. Måste det bli en så hetsk stämning? Tycker man rosa är snyggt köper man rosa, diggar man blått tar man det. Gult om man känner för att variera sig lite. Vem är det som har bestämt att det ska ligga en massa värderingar i vad man leker med och har på sig för kläder. Låt småfolk och deras föräldrar göra som de vill tycker jag. Eller hur känner Du?

Kommentarer
Postat av: Sara

Håller med, sånt går lite långt ibland. Typ föräldrar som ska ha rosa till sina söner bara för att vara könsneutrala. Ha det som är snyggt istället. Jag skulle iof inte ha rosa på nån bebis, men iaf. Men pappa-skrållan kanske inte är så dumt ändå.

2008-04-07 @ 19:31:05
Postat av: anna

ja tycker de är bra att dockorna säger pappa också...fast ja tycker att dockorna borde säga både mamma å pappa, inte antingen eller... dessutom läser ja just nu boken bitterfittan, å tror att dockor som säger pappa behövs! =)

Postat av: Frida

Sara: Mmm eller letar desperat efter gula och gröna och börjar gråta om de inte hittar det och måste köpa en oneutral färg! Ånej.

Anna: Hm, det kan vara så att de säger både och. Läste inte så noga. Får nog kolla upp det ;) Undra varför såna där böcker måste heta så grova saker egentligen...kanske skulle de locka fler om de hette något annat. Känns ju nästan som man själv är det (BF) om man läser den boken (alltså menar inte att du är det).

2008-04-08 @ 10:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91